Co můžu očekávat od ibanez-rg320a ktomu snímače EMG 89/85
Pravidla fóra
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co můžu očekávat od ibanez-rg320a ktomu snímače EMG 89/85
Tady máš přehled všech Ibanezáckejch kopií Floyda, jedna po druhý...
http://en.wikipedia.org/wiki/Ibanez_Edge
V praxi se jedná o to, že ibanez po léta vyvíjel kopie Floyda, který by byly lepší, než originál. Když to vezmeme kolem a kolem, tak až s Edge Zero se jim to povedlo...První modely se nepovedly vůbec, pak s prvníma Zero bridgema začali technologicky vylepšovat, jenže byly zapotřebí speciální struny, speciální součástky, zkrátka to bránilo všeobecnýmu rozšíření...
Edge Zero je ve svý podstatě z uživatelskýho pohledu stejnej jako obyčejnej floyd, struny jsou stejný, stejným způsobem se i uchytávaj. Zero point system, což je největší lákadlo, je ve svý podstatě starej dobrej hipshot tremsetter, kterej napomáhá tomu, aby po vychýlení bridge pákou došlo k návratu zpátky do rovnovážný (nulový) polohy. Stabilita má bejt až taková, že po rupnutí struny můžeš hrát dál, což, jak známe z floyda, má obvykle katastrofální následek...
Teď teda co je lepší?
Když to vezmem podle parametrů, tak pokud hodíš ke floydu tremsetter, jsou asi obě srovnatelný, nevyznám se tak dalece v Edge Zero, abych věděl o nějakejch dalších vychytávkách nebo specialitách v konstrukci, je možný, že je to víc odolnější vůči nějakýmu namáhání, ale třeba břity jsou u Edge Zero stejný jako u Floyda (narozdíl od předchozích experimentů), takže výraznější rozdíly nepředpokládám.
Proč je kolem toho takovej humbuk?
Pro Ibanez je to marketingově výbornej tah, spoustu lidí nemá o tremsetteru ponětí a když prezentuješ výhody Zera, zůstanou zírat s otevřenou pusou. Dál ti tenhle bridge může nabídnout pouze Ibanez, protože nikdo jinej jim platit za to, aby si tam moh hodit jejich tremolo, nebude. Navíc tím osazujou pouze prestige, takže když už chceš kvalitu, musíš si jí náležitě zaplatit. Nepředpokládám, že by prodávali bridge jakožto samostatnou součástku, takže úpravy kytar jinejch značek na přání budou značně problematický. Málokdo si nechá zničit svojí prestižku, jen aby moh nabídnout kobylku kolegovi s ESPčkem, kterej jí moc chce...
Stejně 99% lidí nedrží kytaru ve vzduchu za páku, nepřetrhává pro zábavu struny a běžnej floyd jim naprosto stačí. Kdo chce, aby to umělo trošku víc, pořídí si tremsetter, je to investice okolo 40 USD a vyplatí se. Žádná speciální montáž, více info tady http://joe.emenaker.com/TremStabilizers/Tremsetter.html
Takže asi tak, každej si vybere, co potřebuje. Kdo chce Ibanezku, je to pro něj příjemná výhoda, že má Edge Zero, kdo jí nechce, stejně si může poradit a bejt spokojenej...
http://en.wikipedia.org/wiki/Ibanez_Edge
V praxi se jedná o to, že ibanez po léta vyvíjel kopie Floyda, který by byly lepší, než originál. Když to vezmeme kolem a kolem, tak až s Edge Zero se jim to povedlo...První modely se nepovedly vůbec, pak s prvníma Zero bridgema začali technologicky vylepšovat, jenže byly zapotřebí speciální struny, speciální součástky, zkrátka to bránilo všeobecnýmu rozšíření...
Edge Zero je ve svý podstatě z uživatelskýho pohledu stejnej jako obyčejnej floyd, struny jsou stejný, stejným způsobem se i uchytávaj. Zero point system, což je největší lákadlo, je ve svý podstatě starej dobrej hipshot tremsetter, kterej napomáhá tomu, aby po vychýlení bridge pákou došlo k návratu zpátky do rovnovážný (nulový) polohy. Stabilita má bejt až taková, že po rupnutí struny můžeš hrát dál, což, jak známe z floyda, má obvykle katastrofální následek...
Teď teda co je lepší?
Když to vezmem podle parametrů, tak pokud hodíš ke floydu tremsetter, jsou asi obě srovnatelný, nevyznám se tak dalece v Edge Zero, abych věděl o nějakejch dalších vychytávkách nebo specialitách v konstrukci, je možný, že je to víc odolnější vůči nějakýmu namáhání, ale třeba břity jsou u Edge Zero stejný jako u Floyda (narozdíl od předchozích experimentů), takže výraznější rozdíly nepředpokládám.
Proč je kolem toho takovej humbuk?
Pro Ibanez je to marketingově výbornej tah, spoustu lidí nemá o tremsetteru ponětí a když prezentuješ výhody Zera, zůstanou zírat s otevřenou pusou. Dál ti tenhle bridge může nabídnout pouze Ibanez, protože nikdo jinej jim platit za to, aby si tam moh hodit jejich tremolo, nebude. Navíc tím osazujou pouze prestige, takže když už chceš kvalitu, musíš si jí náležitě zaplatit. Nepředpokládám, že by prodávali bridge jakožto samostatnou součástku, takže úpravy kytar jinejch značek na přání budou značně problematický. Málokdo si nechá zničit svojí prestižku, jen aby moh nabídnout kobylku kolegovi s ESPčkem, kterej jí moc chce...
Stejně 99% lidí nedrží kytaru ve vzduchu za páku, nepřetrhává pro zábavu struny a běžnej floyd jim naprosto stačí. Kdo chce, aby to umělo trošku víc, pořídí si tremsetter, je to investice okolo 40 USD a vyplatí se. Žádná speciální montáž, více info tady http://joe.emenaker.com/TremStabilizers/Tremsetter.html
Takže asi tak, každej si vybere, co potřebuje. Kdo chce Ibanezku, je to pro něj příjemná výhoda, že má Edge Zero, kdo jí nechce, stejně si může poradit a bejt spokojenej...
Die Hard or Die Home
-
Teorge
Dobrý odkaz, těch zajímavých "stabilizátorů" je tam víc:)
Trao: myslím, že jsi to vystihl celkem dost dobře ! Já se poslední dobou pokakávám z Kahlera, příjde mi ve všech směrech absolutně nastavitelný a vychytaný, navíc se nedělá guzňa do kytary a má větší styčnou plochu s korpusem takže předá víc vibrací, bohužel není, neo aspoň pro mě na kytarách tak hezký jak floyd a je šíleně drahý co jsem se díval na Zboží.cz tak nejlevnější za necelých 5 a ty dražší za 12, myslím, že když si i Dimebag vystačil s floydem tak většina uživatelů taky ! Ale Kahler je fajn...
Hele je to to samý jak floyd konstrukčně, ale není to přesná kopie, je to prostě tremolo na styl floyda, jdou s tím dělat stejný vopičárny jak s floydem, já mezi edge a floydek rozdíl nevidím, ale taky se v tom nehrabu a nevyznám. Prostě na ibanezce vždycky budeš mít edge tremolo, nikdy origo floyd.
Takže se nemusdm strachovat že to nebude mít vlastnosti jako floyd že?..tak to sem rád..ale ten edge zero se mi dost zamlouvá...jen jestli by pasoval do tohoto typu kytary
Ničeho se neboj, rozdíl tam co se funkčnosti není žádný
To ZR tremolo je uložený v ložiskách takže tam nejsou ty klasický čepy takže to tam podle mě nenarveš, a hlavně ani nevím kde by jsi to chtěl sehnat, ta tremola se montují čistě do ibanez a nejdou na vedlejší odbyt. ( aspon myslím )
Aha aha...tak díky moc za rady..
sem zvědavej co z té ibanez bude..
časem...páč sem slyšel že když máš kytaru tak 4 roky hraje líp než když by si ji člověk měl novu..jakože by si ji vyhral..je to pravda?
Zdá se mi to,nebo tam je floyd rose?.. http://i901.photobucket.com/albums/ac21 ... 1279997570Trao píše:Zkoušel jsem...nejdelandser píše:A kdybych koupil originál floyd rose...viděl sem že byla cena kolem 6000-7000.A kdybych to nahratil místo toho edge III...tak pasovalo by to tam?ten floyd?Uvažujeme stejně
Jsou to jiný rozměry...Co mě napadlo, tak možná zkusit zjistit, jak jsou rozměry u Edge Zero, to kdybys vyměnil, tak to bude docela hukot...
-
Teorge
O tom jsem četl v nějakém článku o mahagonu, že to dřevo se časem zlepšuje, jestli je to u všech dřev nevím.
Pravda to být může a nemusí, ale plno lepších kytaristů si schání kytary klidně z roku 1970 i starší a právě kvůli tomu, že jsou to vyzralé a vyhrané nástroje, ale jde o to kdo na tu kytaru hraje a jak často, pokud na ni hrál dobrý kytarista a staral se o ni tak je větší pravděpodobnost, že bude hezky vyhraná jak třeba kdybych na ni "hrál" já 
-
Teorge
Vypadá to jako nějaký FR, ale neviděl jsem zatím FR s tím, že by se tam tak zvedaly kameny.landser píše: Zdá se mi to,nebo tam je floyd rose?.. http://i901.photobucket.com/albums/ac21 ... 1279997570
Flajtr píše:Pravda to být může a nemusí, ale plno lepších kytaristů si schání kytary klidně z roku 1970 i starší a právě kvůli tomu, že jsou to vyzralé a vyhrané nástroje, ale jde o to kdo na tu kytaru hraje a jak často, pokud na ni hrál dobrý kytarista a staral se o ni tak je větší pravděpodobnost, že bude hezky vyhraná jak třeba kdybych na ni "hrál" já
Nemusí hrát jako Vai
ale neměl by to být někdo kdo prostě neumí hrát, kdo hraje falešně, netrefuje se
těžko se to specifikuje, navíc jestli je tu vůbec pravda že ?
A dobře stará jsem myslel, jestli si ji dává do futrálu, nechává ji seřizovat a ne že ji má opřenou ve vlhkých rohu a má na ni viset trenky...chápeš

-
Teorge
Už se to dřevo tady na fóru jednou řešilo, takže nejlépe si najít téma, kde se to rozebíralo.
Áha..
tak to je dobře to nemusím mít strach...páč ji dávám do futrálu,seřídit sem ji dal...
a že bych hrál falešně?
to myslím že ne 
Prosímtě ty to vůbec neřeš 
dobrá tedy
...ale tak jako já to navíc ted nejak nemužu posoudit estli se mi zlepšil zvuk na kytaře dřevem...
páč sem v dubnu měnil snímače na EMG 81/60..a nechal sem to seřídit a tak..a tož tted ten zvuk
?...ani sem neveřil že to vubec tak muže hrat:D
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No vzhledem k tomu, že pokud se nepletu ty EMG co jsi tam dal jsou aktivní, tak se neboj aktiv charakter dřeva vždy zabije
Aspoň podle mého názoru. A myslím, že tu nejsem sám.
Tak jako já má, EMG rád,ne,ěů sem radost když sem je tam dával ale pak mě převkapily...ale jinak chci ješte do této ibanez dát emg a pak do epiphone co mám v plánu kupovat tak tam bych chtěl seymour duncan