Stavba Elektronkových Efektů

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
rudie
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba Elektronkových Efektů

Příspěvek od rudie »

lunchie píše:ja mel nejlepsi vysledky s tim vrtakem, co jsem tu postnul obrazek (diky Stanley06 :) ). Dalsi moznost jsou 'punches', ale ty uz jsou vetsinou pekne drahy. S tim vrtakem to jde velice dobre a je to udelane 'hned' + je to pekne presne.

a náhodou nějaký levný a efektivní zpusob jak polepit efekt bys neměl :D
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nemel, uz tu nekdo postoval preklad stranky, co jsme tu postoval pred paru mesici ... ja ty potisky zatim nejak moc neresim ... to co si stavim, tak si stavim pro sebe a tam me staci si to nacmarat fixou nebo nalepit nejaky popisky, kdyz je to dulezity ...

kazdopadne, kdyby byl nejaky efektivni zpusob s peknym vysledkem (malo prace, hodne muziky) tak bych to zkusil :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

homemade sítotisk?
CIBI

Příspěvek od CIBI »

Tak k těm dírám, dneska dodělám krabičku tak vemu kus plechu a budu zkoušet různý způsoby, asi zkusim to vrtání po obvodu a pak mě ještě napadlo vyvrtat díru a kuželovým brusným kotoučem na vrtačku to vybrousit, tak jestli ho seženu tak uvidim jak to pude :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

já ty díry delam tak že si to napred predvrtam mensim vrtakem a pak to dojedu pilnikem na čisto. je to trohu pracnejsi ale alespon ty diry tolik neskacou jako když sem je vyvrtal na vrtacce
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
CIBI

Příspěvek od CIBI »

tak sem zkoušel na kusu plechu 3cm díru a vymyslel sem to takhle: napřed navrtat (navrtával sem 6mm vrtákem, větší momentálně nemam), potom sem to jemným pilníkem trochu zvětšil asi tak na 1cm, dál přišel na řadu kuželovej brusnej kotouč (cena kolem 50kč, maji ho skoro všude), a na rozměr sem použil zase jemnej pilník a hotovo, šlo to celkem i rychle :D
CIBI

Příspěvek od CIBI »

tak tady je muj výtvor "sugarbox" plno věcí bych příště udělal jinak ale vypadá to docela dobře má jen jednu vadu :D nefunguje :D nevim čim to je dneska nemam čas jedu hrát zejtra na to mrknu a pokusim se to rozchodit :D

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pěkné - akorát krom funkčnosti by to ještě chtělo doladit nějakou krytku na lampičky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

CIBI píše:tak tady je muj výtvor "sugarbox" plno věcí bych příště udělal jinak ale vypadá to docela dobře má jen jednu vadu :D nefunguje :D nevim čim to je dneska nemam čas jedu hrát zejtra na to mrknu a pokusim se to rozchodit :D
vypadá to dobře:) nechcou se ti udělat další fotky?? třeba jak to vypadá zevnitř :)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
CIBI

Příspěvek od CIBI »

Tady je něco málo ze stavby http://img193.imageshack.us/gal.php?g=dsc00256va.jpg

:D vevnitř je to trochu chaos, ale ta krabička je na to docela malá jenom je pro mě záhada co tam mam špatně kontroloval sem to podle schématu asi 5x, tam kde to vypadalo na studeňáky sem to přepájel a furt z toho nic neleze... leda, že bych to na tu patici napájel obráceně, ale pájel sem to podle toho layoutu na tube-townu tak nevim :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

CIBI píše:Tady je něco málo ze stavby http://img193.imageshack.us/gal.php?g=dsc00256va.jpg

:D vevnitř je to trochu chaos, ale ta krabička je na to docela malá jenom je pro mě záhada co tam mam špatně kontroloval sem to podle schématu asi 5x, tam kde to vypadalo na studeňáky sem to přepájel a furt z toho nic neleze... leda, že bych to na tu patici napájel obráceně, ale pájel sem to podle toho layoutu na tube-townu tak nevim :D
když vemeš tu elku a daš ji vývodama k sobě a tu mezeru maš je nahoře tak pak mas v pravo 1 a vlevo 9 mas ro taky tak ? pak uz snad jen ze by si tam mel blbe zapojenej TB .zkousel si prohodit vstup a vystup ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
CIBI

Příspěvek od CIBI »

Jo ty piny sedí, TB to je True bypass? Prostě sem tam hodil páčkovej dvoupolovej přepínač zap/vyp/zap mam to zapojený takhle: prostředek Out a to se spíná buď s tim upraveným signálem a nebo se signálem přímo ze vstupu, na druhým pólu mam spínání ledky :D
CIBI

Příspěvek od CIBI »

Tak už to šlape musel sem propojit na tý 2. lampě 2. pin s výstupem... je to pro mě záhada ve schématu to neni ale snad je to v pohodě :D jenom by mě zajímalo jestli je správný, že signál z tý krabky je slabší, než přímo z kytary?

Ke zvuku: ještě sem nezkoušel přes kombo, ale hraju přes počítač mam to v mikrofonním vstupu a zvuk je takovej čistější, jasnější prostě krása :D
CIBI

Příspěvek od CIBI »

Tak už jsem přišel na to, kde byla chyba :D byla to špatně uzeměná katoda (3 pin) na druhé lampě, teď to šlape jak má :D

Jinak, když to shrnu:

Zvuk: měl jsem to v sobotu na koncertě (jelo to na jednu lampu co je před korekcema, takže slabej signál) a zvuk byl hodně dobrej, pěkne se prosadil mězi dvěma kytarama což se mi povádělo jenom když sem měl nový struny :D takže spokojenost, navíc od teď pojede už na 100%

Cena: když nepočítám nástroje co jsem neměl, cuprextit, plech atd.. tak my celková cena za díly vyšla 1151,-
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

CIBI píše:Tak už jsem přišel na to, kde byla chyba :D byla to špatně uzeměná katoda (3 pin) na druhé lampě, teď to šlape jak má :D

Jinak, když to shrnu:

Zvuk: měl jsem to v sobotu na koncertě (jelo to na jednu lampu co je před korekcema, takže slabej signál) a zvuk byl hodně dobrej, pěkne se prosadil mězi dvěma kytarama což se mi povádělo jenom když sem měl nový struny :D takže spokojenost, navíc od teď pojede už na 100%

Cena: když nepočítám nástroje co jsem neměl, cuprextit, plech atd.. tak my celková cena za díly vyšla 1151,-
jsem si řikal že ta chyba bude asi někde jinde tim že si propojl vystup s pinem 2 u druhe elky si ji vlastne ani nepoužil :) těším se až dodělám tu moji krabičku :) pak to tu hodim :) chybí mi ještě ty spínače a musim si koupit patice....
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Tak jsem trochu postoupil zase:) o víkendu budu mít patice, a pořídil jsem si z nerezové mřížky krytku na elektronky:) dnes sem spájel první část BANANA BOOSTER :)

http://ska-cko.rajce.net/Efekty

EDIT:
Tu mřížku přidělám nějakými sloupky, baterku dovnitř asi cpát nebudu vzhledem k tomu, že to pojede na 12V.

Akorát se chci zeptat nevíte co udělá zmněna toho elektrolitu C3 na výstupu, když tam dám 5uF? ty totiž narozdíl od 1uF mám

Druhá půlka Overdrive bude tohle ale 24V tam nebude nechám to celé na 12V, to CLARITY funguje jako Bass Boost ( Tadyse o tom píše na začátku) :
Obrázek
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Napište do vyhledávání na TOMTO webu heslo TUBE a vyjede celkem 150 schemat na elektronkové efekty nebo ty co maji prostev nazvu tube....ja tam toho fakt hodně :) třeba lampove vibrato/overdrive VIBRACASTER , equalizéry......proste hromada schemat :)
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Krabička je už navrtaná a dnes jsem dodělal druhou část VALVECASTER a zvlášť dvojtý MILLENIUM BYPASS protože budu mít jen 6ti pinové přepínače:)
http://ska-cko.rajce.net/Efekty
CIBI

Příspěvek od CIBI »

zajímavý, jen otázka ty rohy u tý krabičky sou spájený klasickou trafopájkou? :D
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

CIBI píše:zajímavý, jen otázka ty rohy u tý krabičky sou spájený klasickou trafopájkou? :D
JJ :D přesně tak :) něchtelo se mi utrácet za drahé líté Al krabky:) tak mi ji kamos udelal s pozink plechu a ty rohy sem normálně spájel :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“