kombo na metal...doma-menší podia
Pravidla fóra
Re: kombo na metal...doma-menší podia
Sorry Michaele Knighte... už mě nebij 
Nahodou nenasla by se nejaka osoba, co by mela mesa boogie studio 22, zila v praze a nechala by me si na ni zahrat, abych ji ozkusil.Vyhlidky uz jsem si udelal dost rozsahly - vetsina zminenejch komb byla mnou otestovana, uz mam i favorita, ale jak jsem psall nechci slapnout vedle, a tak chci zkusit vsechno, co je mi dostupny - btw.na zadnou mesu kombo jsem nehral, tak nevim, co od toho cekat - z tech videi tezko rict
No čekej krásně kulatej až nakřápnutej plnej zvuk na čistým kanálu, kterej krásně taká za strunama. A rockovej sound a drive na leadu, ale na sóla to bylo málo gain (pro mě teda, mám slabší snímače). Kažopádně jen tak nějaký kombo nesahá Studiu a natož MarkIV ani na paty. 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Akorát je nutno podotknout, že to Studio není úplně typická Mesa ala Mark nebo nedejbože Recto. Díky EL84 v konci to má víc nakřápnutej zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak přicházím radit jako majitel Studia 22.
Na metal - ne, není to takový hi-gain jako série Caliber, F a Express (o Mark sérii se nezmiňuji) a od Recta je to pár světelných let vzdálený aparát.
Co může být limitující jsou společné korekce a společný gain. O něco vhodnější je Studio 22 +, protože má oddělené Gainy pro oba kanály. Zvuk Studia 22 je neobvyklý - EL84 jsou dosti agresivní, ještě umocněné tím, že pracují v A třídě. Nastavení tohoto aparátu a Mes obecně je na dlouhé měsíce zkoušení. Paradoxně mě v nastavování pomohly originál papíry co byli u mé Mesy, když jsem jí koupil.
Když má někdo jako volbu Studio a něco, tak většinou ho nedoporučuji, je dosti specifický a příjde mi, že většinou lidem spíše na hraní nesedne, ale chce si to zahrát. Na metal je vhodnější Calliber série a pokud někdo netrvá na Mese, tak já rád doporučuji Engl Thunder - je to takový podobný derivát aparátu, ale od firmy ENGL. ENGL má více gainu, jednoduší ovládání a je, ať si říká kdo chce co chce pro většinu uživatelů univerzálnější a vhodnější než Studio 22.
Jinak Studio a Thundera jsme měli vedle sebe (já a uživatel Wocass).
Na metal - ne, není to takový hi-gain jako série Caliber, F a Express (o Mark sérii se nezmiňuji) a od Recta je to pár světelných let vzdálený aparát.
Co může být limitující jsou společné korekce a společný gain. O něco vhodnější je Studio 22 +, protože má oddělené Gainy pro oba kanály. Zvuk Studia 22 je neobvyklý - EL84 jsou dosti agresivní, ještě umocněné tím, že pracují v A třídě. Nastavení tohoto aparátu a Mes obecně je na dlouhé měsíce zkoušení. Paradoxně mě v nastavování pomohly originál papíry co byli u mé Mesy, když jsem jí koupil.
Když má někdo jako volbu Studio a něco, tak většinou ho nedoporučuji, je dosti specifický a příjde mi, že většinou lidem spíše na hraní nesedne, ale chce si to zahrát. Na metal je vhodnější Calliber série a pokud někdo netrvá na Mese, tak já rád doporučuji Engl Thunder - je to takový podobný derivát aparátu, ale od firmy ENGL. ENGL má více gainu, jednoduší ovládání a je, ať si říká kdo chce co chce pro většinu uživatelů univerzálnější a vhodnější než Studio 22.
Jinak Studio a Thundera jsme měli vedle sebe (já a uživatel Wocass).
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
- tallicaman
ja osobne bych se podival na engl gigmaster, podivej se na yt, tam to ma dost dobry zvuk i na domaci nastaveni... napr.: http://www.youtube.com/watch?v=blliOjcs ... re=related
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Dík za rady...podle toho, co piše nero a red bull, tak by to nebylo asi to pravý ořechový pro mě - dle videí na youtube mě to taky nějak obzvlášt nenadchlo, ale nerad hodnotim kombo takhle z videí, když si ho sám osobně nevyzkoušim....jinak red bull právě ten thunder je můj favorit
...už jsem ho byl ozkoušet a byl jsem s ním spokojený (jenom jsem teda vycházel z ukázky na netu jeho zvuku, kde mě "okouzlil" ....Tady: http://www.engl-amps.com/index2.html dejte si products,pak fireball 100,dále sound samples a tam najdete thunder ...bohužel u thunder mi ten zvuk neššel spustit a ani link přesně na ukázky nešel...tenhle zvuk jsem z něho bohužel nedostal - ještě nejsem zrovna zběhlý v nastaování komb, tak to možná bude tim...možná i tim, že hraju na pasivy na mý LP epiphone custom-třeba s aktivama by to bylo jiné.?co myslíte?...)....toho gigamastra maj v kytarých, tak se na něj taky číhnu, ale když jsou prachy na thunder, tak bych bral spíš asi jeho....
- Nero
- Rádce
Ber spíš ten Thunder. Gigmaster mi přijde v poměru k tomu, co umí, docela výrazně předražený. Hlavně zvukově to asi bude o něčem jiném (zatím jsem na něj nehrál). POkud ti ten Thunder sednul, jdi do něj 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- tallicaman
No mozna, ale hodi se thunder na doma na nizkou hlasitost? Precijen to ma dost velky vykon... hraje dobre i na pokojove hlasitosti, respektive lip, nez gigmaster? Vzhledem k tomu, ze tady uzivatel chtel neco primarne do bytu, coz zavani sousedy v blizkosti "prez stenu", tak nevim... ale klidne se necham vyvezt z omylu 
- Nero
- Rádce
On těn Gigmaster těch 15W pravděpodobně prožene A-Class zapojením, takže pokud jde o hlasitost, tak to zas tak zásadní rozdíl oproti 50W A/B Thunderu nemusí být. A Thunder hraje poměrně slušně i při nižší hlasitosti.
Ono zase kolem a kolem - když to je primárně do bytu a na menší podia, kde by se člověk nechal ozvučit, tak si lze vystačit i s Blackstar HT5, ale to jsme zas někde úplně jinde.
Ono zase kolem a kolem - když to je primárně do bytu a na menší podia, kde by se člověk nechal ozvučit, tak si lze vystačit i s Blackstar HT5, ale to jsme zas někde úplně jinde.
PetrPeter 1975 - 2008
- tallicaman
hm, jde to snizit na 1 W a dle mych usi z yt
to zni mnohem lip, jak blackstar, navic je to celolampa, coz by ospravedlnovalo tu cenu a potvrzovalo zvukovy rozdil
...
- Nero
- Rádce
Tak tu možnost atenuace jsem nějak nepostřehl, tak to pardon... Nicméně Blackstar je taky celolampa
A moc si neumím, že by při pokojové hlasitosti měl Gigmaster hrát skoro dvakrát lépe, jak by to naznačovala jeho cena. Za podobné peníze se dá koupit třeba Laney LionHeart 5, což je dost dobře hrající aparát, ale za ty prachy bych to taky nekoupil.
Nicméně je to jen můj názor, nikomu ho nevnucuju.
Nicméně je to jen můj názor, nikomu ho nevnucuju.
PetrPeter 1975 - 2008
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stále zastávám názor, že na i silnější celolampu se dá hrát při pokojové hlasitosti - ano ovlivní to zvuk uznávám, ale lze to. Pak se dá pracovat s výkonovými brzdami atp. až odchytím Wocasse na ICQ, tak ho sem pošlu protože on Engl Thuder používá doma, tak ten ti k tomu řekne své.
- tallicaman
Je to spis psudocelolampa a ma tam spoustu polovodice v signalove ceste, ale to uz se tu resilo, dokonce tusim i se schematem zapojeni... tohle by podle englu mela byt "cista" celolampa...Nero píše:Tak tu možnost atenuace jsem nějak nepostřehl, tak to pardon... Nicméně Blackstar je taky celolampa![]()
Hele a nechces to zkusit, jak to hraje nejen na pokojove hlasitosti a pak nam tu poreferovat?Nero píše:A moc si neumím, že by při pokojové hlasitosti měl Gigmaster hrát skoro dvakrát lépe, jak by to naznačovala jeho cena.
-
Teorge
Red Bull: Mohu potvrdit, i když dám svůj aparát na 45W, tak se na to dá hrát s "nízkou" hlasitostí, jen je tam ten rozdíl, že zvuk proti trochu vytočenějšímu volume postrádá trochu výšek a středů, ale to se dá doladit
Samozřejmě z toho nedostanu takový zvuk jako při plně vytaveném aparátu, ale stačí to.
Nero: když jsi mluvil o těch Blackstarech, tak skvělý na to domací cvičení je i ten emulated output, když přijdu např v 11 večer z hospody a mám chuť si zahrát, tak si tam píchnu sluchátka a jedu.
Samozřejmě z toho nedostanu takový zvuk jako při plně vytaveném aparátu, ale stačí to.
Nero: když jsi mluvil o těch Blackstarech, tak skvělý na to domací cvičení je i ten emulated output, když přijdu např v 11 večer z hospody a mám chuť si zahrát, tak si tam píchnu sluchátka a jedu.
Něco podobného jsem četl taky. Ale i přes to si ho ve snad ve všech recenzích chválí. Spíš bych viděl pro někoho větší problém, který se skrývá v jeho efektové smyčce.tallicaman píše:Je to spis psudocelolampa a ma tam spoustu polovodice v signalove ceste, ale to uz se tu resilo, dokonce tusim i se schematem zapojeni... tohle by podle englu mela byt "cista" celolampa...Nero píše:Tak tu možnost atenuace jsem nějak nepostřehl, tak to pardon... Nicméně Blackstar je taky celolampa![]()
Chlapíku, tvoje názory a postřehy se mi líbíJe to spis psudocelolampa a ma tam spoustu polovodice v signalove ceste, ale to uz se tu resilo, dokonce tusim i se schematem zapojeni... tohle by podle englu mela byt "cista" celolampa...
Heh, kterej moderní zesík to nemá? HT-5 má tu nevýhodu, že má v preampu jen jednu lampu, a tak se mu holt musí se silnějším zkreslením pomoci. Ale to, že u Englu tvrdí, že je to "all-tube", vůbec nic neznamená. U Blackstaru to tvrdili taky. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Engl je opravdu all-tube tady máš schema.Bummer píše:Heh, kterej moderní zesík to nemá? HT-5 má tu nevýhodu, že má v preampu jen jednu lampu, a tak se mu holt musí se silnějším zkreslením pomoci. Ale to, že u Englu tvrdí, že je to "all-tube", vůbec nic neznamená. U Blackstaru to tvrdili taky.
RedBull: Nemusíš odchytávat... ten jsem u něj pakrkát slyšel a nepřišlo mi jako větší problém ukrotit to na pokojový hlasitosti a se slušným zvukem 
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem mu ten aparát doporučil já žeSadam.S píše:RedBull: Nemusíš odchytávat... ten jsem u něj pakrkát slyšel a nepřišlo mi jako větší problém ukrotit to na pokojový hlasitosti a se slušným zvukem
Jinak měl jsem hocke jednokanál 100W hlava celolampa 4xEL34 v konci, před tím tříkanálovým preamp a hnal jsem to do bedny 2x12 s Celestion V60 a taky jsem na to byl schopen hrát doma - je pravda, že přidání milimetru na master bylo sakra poznat.