ono pak je taky problem ze pro 95% ridicu lip a za mensi penize funguje ta felicie nez ferrari, protoze ty cesty po kterych jezdi ferrari neprojede a felicie tam exceluje. na druhou stranu jsem videl jen mizive promile spalenych nebo nejak poskozenych celestionu - ja osobne je mam rad, zejmena ty stary (pre rola jsem jeste neslysel, takze hlavne rola ze semddesatych-osmdesatych let). hraju ted treba na starou marshall bednu udelanou z komba JCM800 z prvni pulky osmdesatych let, jsou tam G12M70 a na ty repraky nikde na netu nenajdes dobry slovo

ale me se fakt libej, jsou malo citlivy (nebo proste to hraje potichu), maj takovej spravnej chrchlavej zvuk kterej se hodi do muziky co delam. ale stejne mam rad i altec nebo EVM, nicmene do vseho se to proste nehodi (je fakt ze na cisty zvuky nema altec 417-8H konkurenci v zadnym stylu

) nerekl bych o tom ze ty repraky "na to staci", ty repraky jsou na to primo navrzene. ciste zvuk pak vetsinou zni blbe (ale treba diezel bedna nebo orange ty ciste zvuky ma dobre i s V30) a JBL zas neumi solidni zkresleny zvuk, ani o jednom bych si ale netroufnul rict ze je horsi nebo lepsi, je to jako srovnavat holinky a hodinky
jinak me bavily i ty modrobily repraky co byly v silverface twinech, jednou jsem na to nahraval a doted na ten zvuk vzpominam se slzou v oku. s telecasterem a taiwanskou DS1 (kterou jsem puvodne ani nechtel pouzit) to hralo neuveritelne ze se vsichni (vcetne me) divili.
jinak dneska se vsechno jakoby flaka proti drivejsi dobe, produkce je mnohonasobne masivnejsi a zaroven trh diktuje tenhle zvuk kterejm vintage reprakum jako jbl nebo altec vetsinou nepreje. treba i moje oblibena mesa ty posledni zesaky celkem flaka a dle ohlasu treba 2:100 powerampy rady horej. na druhou stranu ze zkusenosti bych si uz asi nekoupil starou vec (nebo rozhodne ne tak starou jako ted), jakozto clovek co s tim hodne jezdi je to obcas peklo protoze nektery ty komponenty proste casem odejdou tak jako tak.