Minihumbucker

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Minihumbucker

Příspěvek od Nero »

Pověstnou větou "Hrát se na to dá" z neméně pověstného reklamního videa bych se opravdu neoháněl. To není všechno, co je u nástroj důležité.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
projectil

Příspěvek od projectil »

Mohli by ste mi někdo poradit jaké struny? :D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

V jiném vlákně ano! Stačí když budeš alespoň trochu namáhat tykvičku a příslušná vlákna si přečteš!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

projectil píše:Mohli by ste mi někdo poradit jaké struny? :D
Napiš tam struny a najde ti to kopu threadů. Jsou zde minimálně 3 hodně dlouhé věnované výhradně a jen strunám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Atkins píše:Nejde o to, zda se na TO dá hrát ale jak TO hraje! Vnímáš ten rozdíl? Alespoň malounko? :lol:
NO já jen říkám že lepší hrát na stagga než nehrát na nic a chodit každej den slintat na Les Pauly :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak ještě jednou. Staggů jsem pár v rukou měl, jednoho jsem si doma hřál asi tři týdny. Nechtělo se mi tomu věřit, ale ta potvora měla dost dobrý krk, za ty peníze určitě. Lak tlustý, dřevo mokré, ale žádná tragédie. Ta tragédie jsou totiž ty snímače co tam dávají. Vyhoď snímače a dej tam jakékoli jiné, třeba magnet z nástěnky omotaný drátem vyhrabaným na smeťáku, a bude to hrát podstatně lépe. Pokud je ta kytara v pořádku (není zkroucený či hadovitý krk a pražce jsou správně vybroušené a v dobrém stavu), stačí ji pořádně seřídit a dají se s tím dělat divy. Moje Žlutá je upravená setová behringerka, a chci se jí snad zbavit? Druhá věc je, že Stagg tu má takovou antireklamu, že kytaristu se Staggem nikdo neposlouchá, protože na Stagg přece nemůže hrát nikdo, kdo ví, jak má kytara vypadat. Lidi, nečumte tomu na hlavu a používejte uši, oči a hmat, doprkýnka.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ano, hrát se na to dá, jak by řekl pan Linhart. :D

Ty by sis to koupil, Woro?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Myslím že bych vybral hezkej kus klidně Stagga nebo nějakou takovou pseudo značku a dal bych tak byť jen třeba RMka a pak smáznout logo na hlavě tak nikdo nebude ani tušit že je to Stagg. A jinak teda ty snímače jsou peklo ale to je záležitost několika stovek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Heleď, já vůbec netvrdím, že to musí hrát špatně... Třeba jeden kus ze sta. :) Ale koupil by sis to normálně v obchodě s vědomím, že do toho hned vrazíš snímače minimálně za polovinu ceny tý kytary?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Bummer píše:Heleď, já vůbec netvrdím, že to musí hrát špatně... Třeba jeden kus ze sta. :) Ale koupil by sis to normálně v obchodě s vědomím, že do toho hned vrazíš snímače minimálně za polovinu ceny tý kytary?
Ne, ale pokud bych to už doma měl, dal bych ty snímače do toho, místo abych kupoval další, jen o něco lepší šmejd. Zas tak hrozná kytara to není, je to prostě nástroj svou kvalitou odpovídající ceně, a můžeme být rádi, že nejvyšší koncentrace zla je suverénně ve snímačích.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

No nevím, je to už docela dost let (Stagg tenkrát začínal) jsem od nich koupil basu, "koncentrace zla" nebyla ve snímačích ale ve stavbě nástroje, ladění a zvuku.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tak zase jak pro koho, mladej klucik,kterej zacina v 13 ti na levny kombo s gainem do prava, stejne zadnej rozdil neuslysi,bo nema zadny porovnani
a clovek kterej hraje kazdej den at blues, jazzovy standardy, ci hudbu narocnou na cistotu tonu, sahne po necem jinem.
nastroj do studia stagg neni, ale na prvni seznameni dychtivych rockeru s "elektrikou" je dostacujici.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Na blues je zrovna dost v pohodě, neboť v blues jde hlavně o to, co tím hraním říkáš, ne na co hraješ. Na jazz to pochopitelně není, ale kdo hraje hned zkraje jazz? Ta kytara je prostě nástroj určený k tomu, aby se na něm člověk naučil hrát a neměl takovou ztrátu když ho to přestane bavit. Není pro člověka, který si může dovolit nástroj o několik tříd lepší. Ale svůj účel plní velmi dobře, a se slušnými snímači by to mohla být celkem příjemná kytara, protože jak už jsem psal, krk to má velmi příjemný a slušně zpracovaný. Ale to ostatně lidé, kteří toho šitstrata měli v ruce, stejně postřehli.
projectil

Příspěvek od projectil »

Tak sem se díval na dimarzio super distortion dp100... fajnou cenu sem našel jen nevím jestli to nebude moc silné a moc basové na punk
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

projectil píše:Tak sem se díval na dimarzio super distortion dp100... fajnou cenu sem našel jen nevím jestli to nebude moc silné a moc basové na punk
máš EQ :wink:

jinak čím silnější snímač, tim méně hraje dřevo
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
projectil

Příspěvek od projectil »

tak jako mám stagg tak z dřeva asi moc nevytěžím stejně ne? :D
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

projectil píše:tak jako mám stagg tak z dřeva asi moc nevytěžím stejně ne? :D
právě proto by to mohla být tak trochu výhoda :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
projectil

Příspěvek od projectil »

Takže az sebe říkáš jo nebo ne? :D
projectil

Příspěvek od projectil »

Ještě dotaz jestli musím zasahovat i do kytary nebo jen do pickguardu když tam mám singl a chci tam hambáč
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

projectil píše:Ještě dotaz jestli musím zasahovat i do kytary nebo jen do pickguardu když tam mám singl a chci tam hambáč
Pickguard:
Pokud myslíš minihunbucker, tak nejspíš ne, proto se dělají.
Pokud myslíš humbucker, tak ano, proto se dělají minihumbuckery. :D

A do kytary, pokud myslíš do dřeva, tak většinou (!) ne.
projectil píše:Takže az sebe říkáš jo nebo ne? :D
Ten snímač neznám, ale pokud máš ten Stagg ... dá se lecos předpokládat.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“