Otlaky prstů + Bolest prstů

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Demilich

Re: Bolest prstů

Příspěvek od Demilich »

Já měl dneska zkoušku a pak jsem až všichni odešli ještě drtil na svýho novýho strata. Hraju 3 roky, ale prsty mě po dnešku teda pálí dost taky :lol:
Takže ono záleží jak budeš dlouho hoblovat denně. Je to zvyk a má to několik fází, ale na to kápneš sám ;)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

mě samotnýho to přešlo asi po týdnu (11ky struny na lp menzuže a dohmat jako kráva :D )
ale kamarád i když drtil několik hodin denně tak měl pořád prsty dořezaný a ze začátku na nich měl dokonce mozoly (na bříškách) - což se jen tak nevidí :lol: (možná to bude tim že měl natažený 13ky struny ve standart ladění :lol: )
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Duplicitní - přesun do správné sekce a spojení s uvedeným tématem.

post290672.html?hilit=bolest%20prst%C5%AF#p290672
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
bagoooo

Re: Otlaky prstů + Bolest prstů

Příspěvek od bagoooo »

Prsty bolet přestanů to neřeš :)
Já jsem si odpálil šlachy to je horší dva týdny sem neměl kytaru v ruce a to mám ze šlachama problémy už 2 roky někdy to bolí někdy ne a nepomáhá nic doktoři si stím neviju rady :(
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

MrB14ck píše:kamarád i když drtil několik hodin denně tak měl pořád prsty dořezaný a ze začátku na nich měl dokonce mozoly
já měl mozoly na pravým ukazováku a prsteníku, když jsem začal s tappingem. Na levačce nikdy.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Varach

Příspěvek od Varach »

Já hraju asi rok a bříška prstů mě nebolej vubec, ale mám zas problém s tím, že někdy, po dlouhý zkoušce, spoustě bendů a tak, mě bolí levej prostředníček pod nehtem v tom místě, kde se jakoby kůže ohrnuje od nehtu...Nevím jak to mám popsat, ale snad mě chápete...Prostě to místo kde začíná ta slabá kůžička pod nehtem...A to mě pak dost omezuje...Ale tak když si dám tři, čtyři dny lehčí oraz od sól atd. tak je to zase OK :)
EDIT:Ikdyž je možný, že to je taky tím, že jsem takovej profík na stříhání nehtů, kdy to častokrát přeženu až do masa...Proto teď nehty jenom piluju :D nebo koušu :oops:
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Kluci mám problém.
Už tak týden mě bolí ty svaly mezi palcem a zápěstím (levá ruka). Bojím se, abych neměl nějaký zánět či žíly v p***l*. Mám to místo trochu napuchlé oproti pravé ruce a někdy i vidím taková červená místa (asi pod kůží). Nevíte, co by to mohlo být? Mám školu, takže nějaká práce nehrozí, jen teď drtím kytaru, tak jestli to nemám tím, že se mi palec opírá o krk. Dík za odpověď
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nech tu ruku odpočívat, aby to nebyl zánět šlach... a ono to odpočnutí by bylo dobrý, i kdyby to bylo jen namožený :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

bagoooo píše:Prsty bolet přestanů to neřeš :)
Já jsem si odpálil šlachy to je horší dva týdny sem neměl kytaru v ruce a to mám ze šlachama problémy už 2 roky někdy to bolí někdy ne a nepomáhá nic doktoři si stím neviju rady :(
Jestli sis oddělal šlachy a za dva týdny si zase hrál, tak se nediv, že s tím ted máš problémy. Ani bych se nedivil, kdybys to dostal do chronické fáze, ted se toho už jen tak nezbavíš.
speed8 píše:Kluci mám problém.
Už tak týden mě bolí ty svaly mezi palcem a zápěstím (levá ruka). Bojím se, abych neměl nějaký zánět či žíly v p***l*. Mám to místo trochu napuchlé oproti pravé ruce a někdy i vidím taková červená místa (asi pod kůží). Nevíte, co by to mohlo být? Mám školu, takže nějaká práce nehrozí, jen teď drtím kytaru, tak jestli to nemám tím, že se mi palec opírá o krk. Dík za odpověď
První krok je určitě odpočinek. POkud nepomůže, tak antirevmatické masti (fastum gel a podobné nesmysly). Pokud se to spraví, tak pak si dávat pozor na to, abys zbytečně ten palec nesvíral a neměl v křeči, když hraješ. Kdybys s tím měl dále problémy, tak šup za ortopedem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
waldir

Příspěvek od waldir »

Sadam.S píše: A samozřejmě - čím tvrdší struny, tím na prsty náročnější, stejně tak má vliv dohmat (vzdálenost strun od pražců), který u akustiky bývá větší - takže na elektriku si zvykneš (obvykle!) rychleji...
zalezi na strunach... mit na akustice kovovy je fakt prasarna vhodna max na doprovody a pri tech si briska zas nijak zvlast nesprasis... a nylonovy se do prstu nezarezavaj - nikdy (skutecne nikdy) sem u nich s briskama problemy nemel (zacinal jsem a dlouho hral pouze na španělku, takže zvyklý prsty nebyly)... to spis unava leve ruky z mackani strun je to ze zacatku o zvyku, ale dulezita je technika (nehrat krecovite, a mackat pouze jak je nutne)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To jhe zajímavý, že ta "prasárna" se provádí na všech akustických kytarách typu dreadnought, jumbo, grand concert, parlor, ovation atd. Nylonové struny patří výhradně na kytary klasické, u zbytku akustik nemají co dělat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Tak už sakriš někdo něco poraďte :D , zatím mne napadá jen sekunďák.
I já po 3 letech hraní, když si sednu k akustice tak to po několika hodinách cítím a je to celkem omezujicí.

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Špatně a málo cvičíš - to je celé...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Amid

Příspěvek od Amid »

Pokuď člověk často cvičí legáta, tak by s bolestmi prstů neměl mít problém (alespoň podle vlastní zkušenosti)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak já mám několk fíglů, ale nevím, jestli jsou použitelné i u vás...

1) cvičit techniku (již zmiňovaná legáta, technická cvičení A. Carlevara apod. > uvolněná levá ruka, žádné křeče a navíc se naučíte přenášet váhu ruky tak, aby jste zbytečně moc netlačili, ale aby vám to znělo)

2) Já hraju zejména na klasickou kytaru, ale mám doma i westernovku a elektrickou kytaru. Občas si vezmu do ruky (min. 2krát do týdne) jednu z těch kytar s kovovými strunami a hraju, čímž mi ztvrdnou bříška prstů "přírodní formou" a u klasiky pak nemám žádný problémy a dokonce úplně v pohodě používám "nejtvrdší nylonky", co se u nás dají sehnat.

3) Když cítíte, že vás začínají bolet bříška prstů, tak prostě skončete a až to bude OK, tak se ke kytaře vraťte.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Atkins píše:Špatně a málo cvičíš - to je celé...
Bohužel tě musím zklamat, málo určitě nehraju. Včera to bylo nějakých 6 hodin po kterých mne to začalo trošku bolet. A nejspíš taky na akustiku nehraji folk. Hraju fingerpicking, jazz, bínoviny atd, a to všechno - naplno. Můžeš mi prosím vysvětlit jak je to možné by mě to i po 6 hodinách hraní nemohlo trošku tlačit? Obecně platí,že čím déle hraješ, tak tím ti to čím dal tim víc měkne. A další den je to vždycky tvrdé.

Roland AC-60 Rosewood
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Piranha: Tak se prober a ujasni si, jestli to bolí nebo nebolí a jestli s tím máš problém nebo ne. Jestli si myslíš, že po šesti hodinách hraní nic neucítíš, tak jsi celkem naivní. To bys musel mít kůži vyztuženou titanem.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

J.J. píše:To Piranha: Tak se prober a ujasni si, jestli to bolí nebo nebolí a jestli s tím máš problém nebo ne. Jestli si myslíš, že po šesti hodinách hraní nic neucítíš, tak jsi celkem naivní. To bys musel mít kůži vyztuženou titanem.
Právě něco takového jsem potřeboval !!!. Titan, to je to pravé :mrgreen:

Roland AC-60 Rosewood
Kid B

Příspěvek od Kid B »

Mě poslední dobou štve, že se mi hodně začala loupat ztvrdlá kůže na bříškách prstů. Po každé písničce to musím okousat, abych moc nezachytával o struny :D. Ale předpokládám, že s tím asi nic neudělám..

VítekBJ píše::D
:roll:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“