Jaké struny na španělku?
Pravidla fóra
- ...EDGE...
Re: Jaké struny na španělku?
Predevsim muzou vyrvat kobylku z tela, znicit ozvucnou desku, zkroutit krk, vyrvat krk.
-
John M. William
Je fakt, že na španělku se hodí více nylonky. Já mam jumbo a to je dělané spíš pro ty kovové..

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Přesněji řečeno španělka je dělána jen a pouze na nylonky a jumbo (westernovka) jen a pouze na kovovky 
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
woro90-1
Ačkoli na déčku s tenkou přední deskou znějí nylonky s vysokým tahem docela dobře. A španělce nemusí kovovky ublížit, jen musí mít podobný tah jako nylonky - tzn. maximálně desítky. Těm plastovým součástem a pražcům to ale i tak nedělá dobře, protože jde obvykle o měkčí plast než pro kovovky a často i o měkčí pražcový drát.
- MrCoreyGuitarman
Hraju na akustiku s dvanáctkama kovovejma a na elektriku s devítkama...John M. William píše:Tak zvuk je jiný, pokud hraješ jen občas a to jen na akustiku, tak není problém mít nylonky. Když hraješ na elektriku, je lepší mít kovovky, protože si zlepšuješ techniku.. Hodně dobré názory letí o Elixir strunách, co se týče nylonu, tak to nevim..
-
John M. William
Nevim nevim.. S nylonkama nemam vůbec žádný zkušenosti, mam jumbo a na něm kovovky.MrCoreyGuitarman píše:Hraju na akustiku s dvanáctkama kovovejma a na elektriku s devítkama...John M. William píše:Tak zvuk je jiný, pokud hraješ jen občas a to jen na akustiku, tak není problém mít nylonky. Když hraješ na elektriku, je lepší mít kovovky, protože si zlepšuješ techniku.. Hodně dobré názory letí o Elixir strunách, co se týče nylonu, tak to nevim..Prostě jen potřebuju, aby ty struny na tej kytaře vydržely co nejdýl

Taky nylonky vydrží vždycky o něco déle...Ale zas až tak bych nehrotil, prostě je vyzkoušej a uvidíš,)MrCoreyGuitarman píše:Hraju na akustiku s dvanáctkama kovovejma a na elektriku s devítkama...John M. William píše:Tak zvuk je jiný, pokud hraješ jen občas a to jen na akustiku, tak není problém mít nylonky. Když hraješ na elektriku, je lepší mít kovovky, protože si zlepšuješ techniku.. Hodně dobré názory letí o Elixir strunách, co se týče nylonu, tak to nevim..Prostě jen potřebuju, aby ty struny na tej kytaře vydržely co nejdýl
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
To jsi vzal kde?Taky nylonky vydrží vždycky o něco déle...
Jinak bych doporucil vlastni invenci- hrat na nejake struny co jsou mi doporuceny a zustat u toho je blbost. Jen pekne zkousej, mas moznosti...
Aquila
Aranjuez
Arkay
Augustine
Conde Hermanos
D'Addario
Galli
GHS
Hannabach
Hense
LaBella
Luthier
Martin
Oasis
Optima
Ramirez
Royal Classics
Savarez
Thomastik-Infeld
Stop dreaming, start playing!
-
John M. William
Několik známých tvrdí, že D'Addaria ne.. Alespoň kovovky ne. I z praxe mi vydržel jejich zvuk jen chvíli.

-
woro90-1
Několik známých tvrdí, že stratovské tremolo se musí zašpalkovat..John M. William píše:Několik známých tvrdí, že D'Addaria ne..
Zkusit se má všechno. Jejich kovovky sice nemají výdrž, ale 85/15 mají zvuk, kvůli kterému je stejně používám, i když nevydrží tolik co Martiny.
-
John M. William
Jsi reagoval nějak rychle =) Koukam na to i z praxe..woro90-1 píše:Několik známých tvrdí, že stratovské tremolo se musí zašpalkovat..John M. William píše:Několik známých tvrdí, že D'Addaria ne..
Zkusit se má všechno. Jejich kovovky sice nemají výdrž, ale 85/15 mají zvuk, kvůli kterému je stejně používám, i když nevydrží tolik co Martiny.

Kovovky na klasiku nepatří !
I desítky kovové mají mnohem větší tah než nylonky - zbytek tu byl už popsán, poškozují nástroj.
U nylonek nic zkoušet nemusíš, kup Salvarez. U kovových strun jsou rozdíly ve značkách relativně malé, u nylonek obrovské, tam se šetřit nedá. Zkoušet je podle seznamu jak píše Homerda, je čirý masochismus, ztráta času a peněz.
I desítky kovové mají mnohem větší tah než nylonky - zbytek tu byl už popsán, poškozují nástroj.
U nylonek nic zkoušet nemusíš, kup Salvarez. U kovových strun jsou rozdíly ve značkách relativně malé, u nylonek obrovské, tam se šetřit nedá. Zkoušet je podle seznamu jak píše Homerda, je čirý masochismus, ztráta času a peněz.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
-
woro90-1
http://store.daddario.com/category/1460 ... rd_Tensionshoooter píše:mnohem
http://store.daddario.com/category/1448 ... ight_10-47
Rozdíl není tak velký. A dobrá španěla musí Extra Hard zvládnout.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 18.10.2010 12:23, celkem upraveno 1 x.
-
John M. William
Jasný, ale na jumbo jo..shoooter píše:Kovovky na klasiku nepatří !

40kg a 60kg je o 50% více než Extra-Hard Tension !!! S normálníma strunama ten rozdíl bude úplně jiný.woro90-1 píše:http://store.daddario.com/category/1460 ... rd_Tensionshoooter píše:mnohem
http://store.daddario.com/category/1448 ... ight_10-47
Rozdíl není tak velký. A dobrá španěla musí Extra Hard zvládnout.
To je opravdu MNOHEM více.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Opět po mém soudu poněkud rychlý závěr.U nylonek nic zkoušet nemusíš, kup Salvarez.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Na kytaru příliš nehraje, současné struny tam má 4 roky.Atkins píše:Opět po mém soudu poněkud rychlý závěr.U nylonek nic zkoušet nemusíš, kup Salvarez.
Za jak dlouho stihne vyzkoušet třeba 6 sad?
Naposledy upravil(a) shoooter dne 18.10.2010 16:46, celkem upraveno 1 x.
- ...EDGE...
Ja tvrdim ze kovove ne, ale nylonove jo, podle me za to stojiJohn M. William píše:Několik známých tvrdí, že D'Addaria ne.. Alespoň kovovky ne. I z praxe mi vydržel jejich zvuk jen chvíli.
-
John M. William
S těma zkušenost nemam....EDGE... píše:Ja tvrdim ze kovove ne, ale nylonove jo, podle me za to stojiJohn M. William píše:Několik známých tvrdí, že D'Addaria ne.. Alespoň kovovky ne. I z praxe mi vydržel jejich zvuk jen chvíli.

- ...EDGE...
Urcite zkus, D'Addario Pro arte jsou moje zatim oblibene.
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 19.10.2010 19:34, celkem upraveno 1 x.