Vykonova brzda - dummy load

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
citizen.one

Re: Vykonova brzda - dummy load

Příspěvek od citizen.one »

tak je fakt, ze twin je sakra specificky aparat, nicmene nikdo mi nevymluvi zasah do signalu uz jen tim pridanim do cesty. pravda urcita zmena barvy muze aparatu nakonec i prospet...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Nero píše:
mazzi píše:Každý má jiný požadavky a je jinak náročný. Někdo byl v předchozím životě netopýr, někdo je hluchý :)
Hlavně mám dojem, že i u brzd a aparátů platí, že některé si sednou více a některé méně. Citizen třeba bude na THD v kombinaci s twinem nadávat, já ji budu chválit za spolupráci s Mesou a na mou stranu se asi přidá i Wohma, který ji zkoušel na Englovi...
naprostej souhlas - u aparátů kde se tvoří zkreslení převážně v preampu je brzda super a ani moc nemění zvuk
twin nebo plexinu bez ztráty zvuku ukočíruješ těžko...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

citizen.one píše:tak je fakt, ze twin je sakra specificky aparat, nicmene nikdo mi nevymluvi zasah do signalu uz jen tim pridanim do cesty. pravda urcita zmena barvy muze aparatu nakonec i prospet...
Samozřejmě - každá brzda musí mít vliv na signál, už jenom kvůli tomu, že mu něco mezi powerampem a reprem stojí v cestě :wink: Otázkou je jen to, jak moc se to projeví a nakolik to případně brzda umí kompenzovat (viz EQ u některých Weberů nebo Bright a Deep switche u THD).

Nakonec je to všechno o kompromisech a osobních preferencích. Jednomu bude líp znít nevytavený aparát bez brzdy, druhému vytavený aparát s brzdou, třetímu ani jedno :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“