Best of - Bass Amplifiers

Baskytarová aparatura ...

Který výrobce aparátů na basu je váš nej...?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Re: Best of - Bass Amplifiers

Příspěvek od KIWI »

DJmanasek píše:Ohledně TE, co jsem si tak všiml při zkoušení, nejlépe to asi sedí k warwickům a jim podobným basám... Jsou to špičkové aparáty, řekl bych, že se minimálně vyrovnají značce Gallien-Krueger. Cenově se pohybujou nové stacky okolo 70 táců (ten co jsem chtěl já, ten stál 73, a to byl takový lepší průměr.) už dlouhou dobu přemýšlím o hlavě AH350SMX(GP12). Ale zatím se mi na ni nepodařilo našetřit.

Ohledně TE, charakteristickým rysem je Ostrý, jemně nakřáplý a teplý zvuk. Avšak díky 12-band equalizeru a kompresoru a několika dalších serepetiček se tam dá nakroutit téměř cokoliv.
No, blbě se to popisuje, chce to prostě vyzkoušet... :)
Jako ja mam podvedome TE taky vysoko, ale bohuzel jsem mel cest jenom s malynkmy Boxerem 15, ale dle referenci.. No a pak prisel nekdo (Dave nebyl jsi to ty?) ze z TE je zklamany a GK je mnohem lepsi..takze tezko mohu posoudit.
Jinak TE se pohybuje na bazaru hodne casto a na muj vkus hodne levne...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Dave3R píše:klidně můžes, jestli víš kde sou omice...Dyžtak namiš soukromou zprávu a můžem se odmluvit...mám teda TE ješte ze staré produkce, asi tak 20 let starý to bude si myslím, takže omlácenej a tak, ale hrjae to krásně...
Jasné, že vím... No možná to zkusím nějak vykomunikovat s KIWIm, abysme tě neotravovali postupně :-)
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Kiwi: Ja to myslel jako ne zkukově, ale kvlaita zpracování, ale mohl sem čekat že ten zesilovač bude potřebovat nějakou generálku...kdybych to nedával do servisu a nebyl línej si sám najít závadu, stojí mě oprava asi 5 korun :lol: S tím srovnámim s GK....každej ten aparát má úplně jinej zvuk, ale myslím že to co z GK vytáhnu z TE hodně podobně, ale ten charakter TE že bych na GK nenapodobil...jinak na zvuk si nestěžuju a když to někomu pučuju, tak je s tím dycky spokojenej...u toho mýho modelu mě akorát štve grafickej ekvalizér, to než se nastaví...ale de vypnout. Asi za nic bych neměnil, možná jeětě dokoupit 1x15 pod to, ale to je zbytečnost...na zkouškách hledám hlasitost mezi 0-1...a na koncerteh sem dycky dával maximálně na 4, a to když sme hráli bez zvučení...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Hlasuju pro GK.

Ale nedávno jsem se setkal na plese s Hughes & Kettner BassKick 200. Ten zvuk by se dal přirovnat ke Gruegerům. Kulatý, neagresivní tón, ale těžko říct, Bigbeat by ho prověřil lépe. :)
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
rene

Příspěvek od rene »

Dr.Stein píše:........... Kulatý, neagresivní tón.............
GK jako kulatej a neagresivní :lol: Seznam mě.

No dobře samozřejmě něco takovýho se většinou vždycky dá nakroutit ale rozhodně bych to netvrdil jako hlavní charakter GK
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

No, měl jsem možnost na jednu dobu si propůjčit GK 1001RB.

Prostě ten zvuk byl kulatý... Agresivní snad v tom smyslu, že se ,,prokutálel,, všemi směry. Stále čitelný... Je to dobrý aparát. :)
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dr.Stein píše:No, měl jsem možnost na jednu dobu si propůjčit GK 1001RB.

Prostě ten zvuk byl kulatý... Agresivní snad v tom smyslu, že se ,,prokutálel,, všemi směry. Stále čitelný... Je to dobrý aparát. :)
Chlapce nevim, my se asi nikdy neshodnem... O Markbassu, kterje jsem mel pul rok reknes, ze je to nemastny neslany aparat, o pak GK - ktery mam dva roky zase reknes ze ma kulaty ton. Jak pise rene, ne ze by se to tam nedalo nakroutit, ale GK je proste ve vsech polohach vylozene agresivni aparat s tvrdym a pruraznym zvukem...zadna teplarna jako AMpeg..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

permooon

Příspěvek od permooon »

GK není žádný hej nebo počkej.Jedná se o tvrdší aparát s agresivním zvukem který si najde cestu kdekoliv tkz.takovej drzounek jak správně řekl Kiwi žádná teplá klavírovka :D měl jsem s ním odehráno 2 roky a co se týče zvuku ve spojení s corvettou nekompromisní drtič
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Dr.Stein píše:Hlasuju pro GK.

Ale nedávno jsem se setkal na plese s Hughes & Kettner BassKick 200. Ten zvuk by se dal přirovnat ke Gruegerům. Kulatý, neagresivní tón, ale těžko říct, Bigbeat by ho prověřil lépe. :)
Hej, ty máš fakt nějaký jiný uši než většina populace 8) .
Jinak přesně tohle kombíčko mám a jde na tom vytočit i trochu víc, ale je poměrně anti GK :-)
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

KIWI píše:

Chlapce nevim, my se asi nikdy neshodnem... O Markbassu, kterje jsem mel pul rok reknes, ze je to nemastny neslany aparat, o pak GK - ktery mam dva roky zase reknes ze ma kulaty ton. Jak pise rene, ne ze by se to tam nedalo nakroutit, ale GK je proste ve vsech polohach vylozene agresivni aparat s tvrdym a pruraznym zvukem...zadna teplarna jako AMpeg..

Tak nevím, co Vám příjde agresivnější. Jestli SVT6 s 6x10, nebo GK... Tak či onak je to můj názor. Chvalabůh, každý slyšíme jinak.... :)
A chuť do hry...
Moon

Příspěvek od Moon »

Gallien-Krueger -- - jednoznačně!
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dr.Stein píše:
KIWI píše:

Tak nevím, co Vám příjde agresivnější. Jestli SVT6 s 6x10, nebo GK... Tak či onak je to můj názor. Chvalabůh, každý slyšíme jinak.... :)
Dyt to so uplne jiny zvuky... :P

m.fiserek

Příspěvek od m.fiserek »

...chcu galliena, ale mám strach, že když koupím tu nejnižší řadu(backline 600), bude to zase sh*t jako u většiny značek...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

m.fiserek píše:...chcu galliena, ale mám strach, že když koupím tu nejnižší řadu(backline 600), bude to zase sh*t jako u většiny značek...
Nebude, naopak u Galliena hrajo slusne i ty nejnizsi rady, ale jen to asi nebude "ten" GK zvuk...

Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Backline 600 je super, měl sem to a nikdy mě to nezklamalo, na to že se ta hlava dá sehnat za 6 000 je to parádní zesák...všechny hartke se podle mě proti tomu můžou jít zahrabat...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Dave3R píše:Backline 600 je super, měl sem to a nikdy mě to nezklamalo, na to že se ta hlava dá sehnat za 6 000 je to parádní zesák...všechny hartke se podle mě proti tomu můžou jít zahrabat...

Měl jsem možnost si zahrát na Backline 600. Nekoupil bych si ho ani za 1000 korun. Jak jsem nadával, že MB je špatný, tak s tímhle to nejde srovnat.....

Snad mi dá za pravdu každý, kdo má ,,lepší,, aparát...
A chuť do hry...
permooon

Příspěvek od permooon »

nezapomeň že porovnáváš hlavy nízké a střední až vyšší třídy.Co konkrétně ti na tom vadilo??
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Měl jsem možnost si zahrát na Backline 600. Nekoupil bych si ho ani za 1000 korun. Jak jsem nadával, že MB je špatný, tak s tímhle to nejde srovnat.....

Snad mi dá za pravdu každý, kdo má ,,lepší,, aparát...
No, ale když si vezmeš že to můžes mít za peníze, co seženeš novýho behringera nebo nějaký laney je to myslím dost dobrý, jenom proto že je to backline tak to není špatný...musíš k tomu ale připojit dobrej box, nejlíp GK řady RB..já to provozoval s 1x15 + 2x10 série backline, a všichni mě zvuk chválili...a já si taky nemohl stěžovat...není to sice profi nebo tak něco, ale když si vezmu že sem to celý prodal za 11 000, tak za to stack fakt neseženeš jinej...možná hartke, který s eproti tomu může jít zahrabat.
Baskytara:

Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Nice... za 11 prodal, ale za 19 koupil...

Je to hrozně ztrátová věc. Koupíš za 9 000 a prodáš za 4 000... (ale zapravdu Ti musím dát v tom, že to není tak příšerný jako Behringer nebo Lan.)

Nicméně je lepší si asi přišetřit.
A chuť do hry...
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

permooon píše:nezapomeň že porovnáváš hlavy nízké a střední až vyšší třídy.Co konkrétně ti na tom vadilo??

Prostě mě to nezaujalo. Ten zvuk byl oničem. Nebyl ani přirozený ani trhající podium.
Zklamal mě taky výkon. S použitím jednoho boxu od GK BL410 by byl problém se slyšet. S použitím ještě jedné 410 to bylo už lepší, ale popravdě? Kdo se tahá s dvěma reproboxy? :)

Určitě mu nemůžu zazlívat hezký zvuk při slapu! ale to co je v RB řadě, není v BL ani z jedné třetiny... :)
A chuť do hry...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“