Kabely, kabely, kabely

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Mejla

Re: Kabely, kabely, kabely

Příspěvek od Mejla »

chci si dělat kabely doma...doporučte mi prosím nějaké kvalitní kabely/jacky za rozumnou cenu, díky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak schválně kolik lidí napíše Sommer a Neutrik :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mejla

Příspěvek od Mejla »

hohoho :D takže tu mám naznačený dva tipy :D ještě se chci zeptat, jak poznám, že ten typ kabelu je ten co chci? :D na heurece jsem našel dva typy jeden Sommer Cable 300-0071 SPIRIT XXL za 51kč/m a druhej SOMMER CABLE SC300-0051 SPIRIT BK 61kč/m...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Spirit XXL je robustnější - tedy má větší průměr středové "spleteniny" drátků, je tedy víc odolný, ale má díky větší kapacitě horší zvukové vlastnosti než verze Spirit (ne XXL).
Mejla

Příspěvek od Mejla »

qwer píše:Spirit XXL je robustnější - tedy má větší průměr středové "spleteniny" drátků, je tedy víc odolný, ale má díky větší kapacitě horší zvukové vlastnosti než verze Spirit (ne XXL).
takže pokud to chápu dobře, Spirit je sice s menším průměrem, neni tak odolný, ale za to má lepší zvukové vlastnosti :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

JJ. Ono to tak nějak i obecně platí, že čím větší průměr toho vodiče, tím větší je díky větší kapacitě úbytek výšek. Samozřejmě to platí u stejných použitých materiálů, což v případě dvou káblů od stejné značky stejné produktové řady asi i bude pravda.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“