Díki ti mocSadam.S píše:http://forum.gitaristi.sk/index.php/top ... #msg221657
Autor toho příspěvkuRegni se tam a napiš mu SZ
Marshall Haze nebo Vox Night Train
Pravidla fóra
Re: Marshall Haze nebo Vox Night Train
Rozdíl mezi 15 a 20W bude minimální.Eizor píše:Další dilema,
se tady na fóru píše že ty 15W lampy když jim přidáš volume aby jsi přeřval třeba bicí, tak zvuk nebude čistej. Že je lepší tak 30-50W tak jestli si radši nepřiplatit za Egnater Rebel 20 (je to 20W) ať je ten zvuk čistější. ale zase to vyjde cenově stejně jako Marshall MA50H a to když si k tomu koupím reprobox tak to vyjde na cca 20 tisíc a to si rovnou můžu koupit VOX AC30CC1 a nebo Marshall MA50C (ale toho bych se bál kvůli tomu že je to "levnej" Marshall)
Nemáte s tím zkušenost? Díky
Proč se nepodíváš po bazaru? Tam bys určitě něco silnějšího sehnal...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
marshallhaze
Mám Marshall haze 15 watt full stack ve zkušebně a jsem s ním spokojen naplno, jen jedna chybyčka je že když vytavíš lampy naplno je problém s čistým zvukem . na ten ale nehraju takže jsem spokojen.
nakonec jsem si koupil Marshall DSL 401 a podle mě zvukově vynikající. Dokáže udělat čistej zvuk, i když hraje bicmen (aby to šlo slyšet) jsem spokojenej, chtěl jsem si koupit nedávno Vox a úplně mě zklamal, takže zůstávám u Marshalla
tady hraju teď KOSMONOPOL
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
"gratuluju" pokud si to kupoval nové tak je to asi jeden z největších průšvihů, ale pokud se ti líbí a vyhovuje, tak ať to hraje 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
(jestli to bylo na mě) Já to nekupoval nový, na to bych neměl peníze, ale koupil to z bazaru a dokonce, když jsem to chtěl prodávat po cca roce, kdy jsem chtěl zkusit jiný zvuk, tak bych to prodal za stejnou cenu jako koupil, což je superStanley06 píše:"gratuluju" pokud si to kupoval nové tak je to asi jeden z největších průšvihů, ale pokud se ti líbí a vyhovuje, tak ať to hraje
No jestli je teda kritérium kvality, jestli zůstane čistý zvuk při vyšší hlasitosti čistý, tak tady někdo asi hodně věcí nechápe...
já to neberu jako kritérium kvality, to zase tady někdo asi hodně nepochopil můj příspěvek..qwer píše:No jestli je teda kritérium kvality, jestli zůstane čistý zvuk při vyšší hlasitosti čistý, tak tady někdo asi hodně věcí nechápe...
neberu to jako "kritérium kvality" (ten zvuk stejně není při té hlasitosti úplně "čistej"), ale spíš to oceňují, protože, když máme zkoušku s aku. bicíma.. tak potřebuju právě hlasitej čistej zvuk
Vox Night Train
Reinkarnuju...
...máte s Nighttrain 15W někdo zkušenost jaksi reálnější než z jutrubky?
V tomto případě mě zajímá hlavně zvuk při vyšším gainu (čitelnost, hlcení...), příp. poruchovost (mejd-yn-vietnam
).
Díky.
...máte s Nighttrain 15W někdo zkušenost jaksi reálnější než z jutrubky?
Díky.
| Cruel YT | Cruel sptf
Made in Vietnam vůbec nic neznamená, pro mě je to bohužel po zkušenostech lepší nápis než "made in Germany" nebo "made in UK".
Night Train je při zkreslení trošku tenčí, podle mě hlavně díky EL84 - ty nemám v higainových aparátech rád, prostě mi tam chybí "koule".
Night Train je při zkreslení trošku tenčí, podle mě hlavně díky EL84 - ty nemám v higainových aparátech rád, prostě mi tam chybí "koule".
Já nějaké koule u 15W EL84 ani nečekám.
Asi rozumím, co máš na mysli, ale tenkost bude spíš charakter Nighttrainu, samotné EL84 tenkost nedělají, bude záležet spíš na konstrukci zesiku, já jsem měl Mesu DC3 a to teda není ani trochu tenký zvuk.
Vox AC30 taky není tenký.
Nicméně, to jsem odbočil.
Nevybavíš si třeba dojem z korekcí? Jestli zabírají nějak slušně a nebo je to spíš +/- autobus furt stejný sound? Nerozplizává se to při vyšším gainu do "fuzzodistoršnu"?
Vypadá to, že v Praze ho jak na potvoru teď nikde nemají na krámě k vyzkoušení, sakra... :/
Asi rozumím, co máš na mysli, ale tenkost bude spíš charakter Nighttrainu, samotné EL84 tenkost nedělají, bude záležet spíš na konstrukci zesiku, já jsem měl Mesu DC3 a to teda není ani trochu tenký zvuk.
Nicméně, to jsem odbočil.
Nevybavíš si třeba dojem z korekcí? Jestli zabírají nějak slušně a nebo je to spíš +/- autobus furt stejný sound? Nerozplizává se to při vyšším gainu do "fuzzodistoršnu"?
Vypadá to, že v Praze ho jak na potvoru teď nikde nemají na krámě k vyzkoušení, sakra... :/
| Cruel YT | Cruel sptf
Pro mě znějí všechny aparáty s EL84 v konce při zkreslení (z koncovek) trochu tence, mám doma hned 2
Třeba 6L6 nebo EL34 jsou prostě takové víc nadupané ve spodních středech 
Korekce fungovaly +- normálně. Kreslilo to pěkně až když se to trochu přihulilo, na zkoušky by to bylo asi fajn, na tišší hraní by se mi to nelíbilo.
Korekce fungovaly +- normálně. Kreslilo to pěkně až když se to trochu přihulilo, na zkoušky by to bylo asi fajn, na tišší hraní by se mi to nelíbilo.
nighttrain mi prisel takovy plstnaty, krabicovity a hltil se. jako dalo se na to hrat, ale urcite bych si to neporidil - to me vic bavi treba tiny terror.
fuzzdistoršn ten zvuk docela dobre vystihuje, proste takovy hltivy chlupaty nic.
fuzzdistoršn ten zvuk docela dobre vystihuje, proste takovy hltivy chlupaty nic.
No já taky EL84 v aparátech, které mají hodně kreslit nemusím. Zvuk je hodně chlupatý a pro mě tenký, a takový jako by to ty lampy vzdávaly. EL84 zbožňuju na čistý zvuk a crunch, ale na pořádné zkreslení to podle mě není dobrá volba.
A ještě doplním, že se mi většina EL84 aparátů líbí hlavně se singlama, s humbáčema mě to přijde asi jako spal Kinx, takové zahlcené uhuhňané. Nevím čím to je a nechci to nějak zobecňovat, ale aparátů s EL84 v konci jsem měl dost a s humbáčema to nikdy nebylo moc velké terno, aparáty s El34 nebo s 6L6 v konci si vždy s humbáčema rozuměly podstatně lépe. A levnými trafy apod. to rozhodně nebylo, tak nevím. Prostě tuhle kombinaci nějak nemám rád.
A ještě doplním, že se mi většina EL84 aparátů líbí hlavně se singlama, s humbáčema mě to přijde asi jako spal Kinx, takové zahlcené uhuhňané. Nevím čím to je a nechci to nějak zobecňovat, ale aparátů s EL84 v konci jsem měl dost a s humbáčema to nikdy nebylo moc velké terno, aparáty s El34 nebo s 6L6 v konci si vždy s humbáčema rozuměly podstatně lépe. A levnými trafy apod. to rozhodně nebylo, tak nevím. Prostě tuhle kombinaci nějak nemám rád.
"jako by to ty lampy vzdávaly" dobrá hláška
Pomohlo mi to, díky za postřehy, chlapi.
Pomohlo mi to, díky za postřehy, chlapi.
| Cruel YT | Cruel sptf
ted zas prozmenu koukam na ukazky Night Trainu na PGS a tam hraje vyborne
) tak ze by precijen pamet selhavala? 
Na PGS hraje všechno dobře.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
budiz to dukazem, ze dnes jse vytahnout super zvuk skoro ze vseho 
Njn, asi jsem ještě neslyšel ukázku PGS, u které by se mi nelíbil zvuk 
to ja jo, nejaky kvazivintage prskac - ted si ale nevzpomenu co to bylo.