POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Re: POD HD

Příspěvek od Scorstin »

nuz, asi ten vpravo...medzi cim presne sa rozhodujem? jedna nahravka je po HD a druha co?
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Scorstin píše:nuz, asi ten vpravo...medzi cim presne sa rozhodujem? jedna nahravka je po HD a druha co?
POD HD A POD X3 Live
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

vladan píše:Tak schválně kdo uhádne který ze dvou zvuků na tomhle odkazu je po HD ještě pro upřesnění kdyby měl někdo prohozené kanály ten hlasitější nebo slabší.po zůčatnění aspon 10 nazorů zverejním co je co.

http://www.midnightband.cz/Line6.ogg

No, mě se upřímně nelíbí tedy ani jeden zvuk.. ale když to pominu tak mi kvalitativně přijdou vesměs i stejné, krom toho, že ten v pravo není tolik zahuhlanej..jenže rozdíl v korekci neznamená rozdíl v kvalitě

takováhle nahrávka stejně nemá žádnou vypovídající hodnotu, záleží na spoustě věcech. čím a jak to bylo nahrané atd atd...A umístění vlevo, vpravo taky dost zkresluje výsledný dojem..přeci jen lidské ucho (aspon to moje) vnímá podle mě zvuk z leva tak nějak lépe, u muziky, nevím proč :) navíc se tam prolínají a ten z prava mi přijde i slabší

Každopádně nechám se překvapit, co je výsledkem, ale jestli je jedno z toho POD HD tak laicky řečeno "nic moc" ... Ale jelikož mi uchem prošlo nahrávek z POD HD už víc než dost, tak vím, že jinak hraje parádně a rozdíl mezi staršíma podama je dost slyšet...tady u té nahrávky jsem krom korekcí moc rozdílu neslyšel....

ale je to jako u všeho dost o správném naštelování...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

neboli ste niekto nahodou minulu sobotu na brnenskom favale...? akcia modern inquisition experiment, pisal som o tom v pozvankach pred casom. gitarista z misty ways tam hral na POD HD priamo do mixu, a reakcie boli zmiesane trochu...samostatne to znelo skvele, ale s kapelou to bolo take rozne, podla niektorych to zanikalo obcas (a to maju len jednu gitaru) a ze je to v kapelnom prostredi proste nevyrazne...co vy na to? mate nejake skusenosti so zivym hranim takymto sposobom?

btw, mne sa jeho zvuk pacil, s kapelou podla mna nebol o nic horsi ako typci s realnymi aparatmi, skor sa mi to hodne pacilo...ale tazko porovnavat, bol som trochu zaujaty :)
hot.dog

Příspěvek od hot.dog »

pod hd500 objednany od thomanna - vyplata dorazila idem si teda vyhodit z kopytka .-)
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

hot.dog píše:pod hd500 objednany od thomanna - vyplata dorazila idem si teda vyhodit z kopytka .-)
poreferuj potom, ako to hra (ako na to hras) a tak, som zvedavy
hot.dog

Příspěvek od hot.dog »

jop, urcite sa podelim o skusenosti
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

vladan píše:Tak schválně kdo uhádne který ze dvou zvuků na tomhle odkazu je po HD ještě pro upřesnění kdyby měl někdo prohozené kanály ten hlasitější nebo slabší.po zůčatnění aspon 10 nazorů zverejním co je co.

http://www.midnightband.cz/Line6.ogg
Rozdíl X3 Live a HD by mě zajímal, ale zrovna tato nahrávka není vůbec vhodný způsob. Zkus něco víc vypovídajícího se stejnou hlasitostí.

Konstrukčně vypadá HD500 téměř identicky jako X3 Live, jen na mechanickém zpracování šetřili, kde se dalo, ale strohý design není na škodu. Střeva budou totožná, prakticky se oba efekty tedy liší jen novými 16ti amp-modely a looperem.

Připadá mi to celé jako komerční blamáž. Nejvíc mě vadí, že z tohoto důvodu změnili stránku /comparison, kde byly všechny PODy přehledně srovnané.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

No právě se mi to taky moc nezdá oni tvrdí že je to technologie která umožnuje pojmutí 10x více informací
ale ono je tam toho 10x míň(dalších simulací).Hrál jsem si na pod hd 300 v praze mimo to že po5 minutách ohluchl a pomohlo až vypnout zapnout co se týče pocitu ze hry tam se mi zdá že není žádný posun,zvuky jsou jako by lépe equalizované ale character a podstata zvuku mi připadá stejná.Proto jsem se snažil na svém podu x3 live nakroutit jejich ukázkový zvuk z vebu.Je jasné že na živé hraní stačí 4 dobré zvuky.Line6 tvrdí že to není adekvátní náhrada za x3 live asi je to myšleno více na live produkci asi i proto ten looper.Ono když si vezmu modely z HD a modely x3 live tak právě ty co nabízí HDčko se mi zdají nejvydařenější i na x3.Docela mě štve že na hd nejsou simulace preampu ale je tam vstup na mikrofon takže čekám časem zase update za 100$ a bude tam toho zase více stejně jak tomu bylo u podu xt live. X3 LIve okamžitě stáhli z vebu tak nevím.Efekty znějí lépe jako by hladčeji i harmonizéry se chovají lépe ideální by bylo přímé srovnání...Proto volám nejpovolanějšího z povolaných užiatele "jirikrov" který měl oba eff.Jak se chová hd s akustickýma kytarama popřípadě nahrávání zpěvu když už je tam ten mic in.atd.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Napsal jsem podrobné srovnání X3 Live a HD 500 viz http://www.marshallmalinovsky.cz/news/s ... -a-hd-500/
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

No tak jsem si nechal poslat na zkoušku pod hd 500 tak že přímá konfrontace s X3 LIve no zatím teda žádná hitparáda,efekty jsou sice lepší ale na live to je stejně prd platné.TAkže kdo by chtěl srovnání můžu posloužit.....ale asi pofrčí zpátky :( :( :(
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

vladan píše:No tak jsem si nechal poslat na zkoušku pod hd 500 tak že přímá konfrontace s X3 LIve no zatím teda žádná hitparáda,efekty jsou sice lepší ale na live to je stejně prd platné.TAkže kdo by chtěl srovnání můžu posloužit.....ale asi pofrčí zpátky :( :( :(

tak něco rozepiš.

1. Proč jsou dle tebe efekty na live prd platné :D
2. jak hodnotíš simulace aparátů, což by měl být prý největší skok
3. jak jsi s tím hrál, skrze usb, nebo do komba, vyplé simulace, zaplé simulace atd atdj
4. nějaká kratší mp3 se simulací by šla?
5. díky :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jirikrov píše:Napsal jsem podrobné srovnání X3 Live a HD 500 viz http://www.marshallmalinovsky.cz/news/s ... -a-hd-500/

hezké, je to takové technické srovnání, a pocitově? je opravdu reálný rozdíl mezi X3 a HD ? v tom jak to zní... ?
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

pupack píše:
vladan píše:No tak jsem si nechal poslat na zkoušku pod hd 500 tak že přímá konfrontace s X3 LIve no zatím teda žádná hitparáda,efekty jsou sice lepší ale na live to je stejně prd platné.TAkže kdo by chtěl srovnání můžu posloužit.....ale asi pofrčí zpátky :( :( :(

tak něco rozepiš.

1. Proč jsou dle tebe efekty na live prd platné :D
2. jak hodnotíš simulace aparátů, což by měl být prý největší skok
3. jak jsi s tím hrál, skrze usb, nebo do komba, vyplé simulace, zaplé simulace atd atdj
4. nějaká kratší mp3 se simulací by šla?
5. díky :D
Zatim jen kratce první dojmy:
1.na live haly zvuk rozmažou takže max.delay a modulační efekty ty další przniče mě opravdu nepřijdou užitečné(např.digital delay mi zní lepe z x3)jinak jsou efekty spíše opravdu do studia ale těch mám zase plný komp a kvalitnějších
2.Simulace aparátu mě na p***l neposadila korekce fungují jako by mín ale je tam přidáno šíleně moc basového pásma které stejně musím uřezat eq.v momentě kdy to udělám tak se zvuk hodně vrátí k x3.
3.zatím zkouším doma na aktivní bedny KV2 Audio ex6 přes které hraji na kšeftech a kdo zná tak ví že co neslyšíte na jiných bednách tak tady opravdu je všechno čitelné.Do komba to teprve zkusím.
Jinak chystám natočit všechny aparáty korekce na střed, bedny a mikrofony ve stejne konfiguraci jako x3live na hdčku je jich více at je to srovnání spravedlivé.Ale bude to chvíli trvat .Nicméně pocitově na což sem sázel se nezměnilo vůbec nic,musí se do kytary jakoby více řezat ale třeba higainové zvuky mi připadají jako by trvale pod kompresí aniž by byla zapnutá,zatim teda pouze toto.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

i tak zatím díky.

No já sem po pravdě taky celkem skeptický ke smyslu vydání PODu HD. Podle mě to zbytečně uspěchali (kvůli vánocům možná). Defacto poslední dobou vydávali (kvalitativně) stejné výrobky, jen v jiném kabátě popř. osekané atd (X3, M13, M9)

Radši bych, kdyby rok dva vyvíjeli a pak přišla konečně tak trošku "přelomová" mašina.. škoda. Třeba mě překvapí za pár let.
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

tak když si odmyslím simulace aparátů (což je pro mě o ničem) tak na efekty jako takový je třeba GT10 lepší?
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Pro mě se zdá x3 live daleko logičtější,slušně to hraje, ef.v poho, velice šikovné simulace preampů které pomůžou zvláště lowendovým akustikám.I zpěvy se přes ně na nějaké to demo dají natočit slušné.Spíše jsem sázel na to že se pohnou v pocitu ze hry ale tam teda nic moc a na to je daleko lepší technologie Tech 21 proto mám taky ty simulace dvě :D :D :D ,škodička ale ještě pozkouším člověk si zvykne časem na všechno ane bo ještě počkat na POD FULL HD :lol: :lol: :lol:
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

pupack píše:
jirikrov píše:Napsal jsem podrobné srovnání X3 Live a HD 500 viz http://www.marshallmalinovsky.cz/news/s ... -a-hd-500/

hezké, je to takové technické srovnání, a pocitově? je opravdu reálný rozdíl mezi X3 a HD ? v tom jak to zní... ?
Takže se zastanu POD HD:
+ všechny zesilovače použitelné
+ zesilovače zní mnohem přirozeněji
+ zesilovače reagují mnohem lépe na nastavení korekcí
+ zapojení dvou zesilovačů v jednom řetězci efektů je logičtější a výsledný zvuk je lepší
+ syntezátory, harmonizéry, modulace lepší o 100%
+ větší variabilita řetězce pro zapojení efektů
+ možnost použít např. tři delaye, ekvalizace nebo kompresor v libovolném místě řetězce

Jinak problémy s výchozím nastavením hall-ů a delay-ů i korekce zesilovačů jsou, ale nejsou tak významné jako byly u X3 Live, pro hraní doma zvuky fungují, živě hodně záleží na použití ozvučení - zesilovač, bedny, tady je potřeba doladění. Navíc je mnohem lepší nastavení ekvalizátorů. S kritikou víceméně souhlasím, ale pro mne je to po zvukové stránce krok vpřed. Na zahraničních webech srovnávají POD HD a AXE FX (2000 dolarů), dřív to nepřicházelo v úvahu. Podívejte se na taky na cenu POD HD, k AXE FX si připočtěte cenu za ovládací MIDI pedál a jak to budete vozit. Taky jsem znejistěl, když jsem balil X3 a posílal kupci, ale už je to pryč a jde se dál.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Porovnání POD HD 300 a POD HD 400 http://www.marshallmalinovsky.cz/news/p ... od-hd-400/
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“