Gibson Firebird X

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
wikxzen
Rádce

Re: Gibson Firebird X

Příspěvek od wikxzen »

Mno, v prvé řadě já rozpoznávám kytary hlavně podle loga na hlavě. A snadno bych si právě mohl splést Gibson LP od Epiphone LP (a dalších X značek), když se na logo na hlavě (i tvar) nepodívám. V tom je právě ten vtip Firebirdu X (i předchozích modelů). Kontraproduktivní těžko - právě že o těchto kytarách se bude nejvíce mluvit - už jen ten vzhled (narozdíl od klasického, diskusi nevzbuzující) vyvolá vášně. Jinou kytaru na trhu tohoto vzhledu nenajdeš - v tom ten design hraje zkrátka prim. A proč nemít mulťák v kytaře? Třeba to někdo více ocení, než stejný multiefekt na podlaze atd. :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jen dodám, že mulťák v kytaře není nic nového, v šedesátých letech se s tím hodně experimentovalo a nikam to nedošlo, tak schválně jestli na to uzrál čas teď :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

wikxzen píše: Buďte rádi, že se nadále dělají klasické elektrické kytary. Považte, co byste dělali, kdyby se z nějaké příčiny jejich masová výroba zcela zastavila a na trh by šly jen tyto "vynálezy".
To bychom si svoje klasické mazlíčky střežili jako oko v hlavě a na bazaru je prodávali a nakupovali za enormní sumy :mrgreen:

A druhá, odvážnější, ale menšínová skupina, by kupovala ty vynálezy a odstrojovala je do "vintage" podoby :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Tak to nedramatizujte, nemusíte to kupovat a klasické modely budou vyrábět až do islámské revoluce a možná i po ní :-)

SG byl taky revoluční tvar a skoro nikomu se to nelíbilo :-) , hlavně ne Les Paulovi
Přílohy
gibson-SG61 (2).jpg
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jazzman píše:SG byl taky revoluční tvar a skoro nikomu se to nelíbilo :-) , hlavně ne Les Paulovi
Za revoluční bych ho nepovažoval, víceméně vznikl z placatého LP doublecut zašpičatěním rohů, seseknutím hran a vůbec přizpůsobením nástupu rock'n'rollu. A kdybych byl Les Paul, asi by mě také štvalo, že někdo takhle výrazně mění můj signature model, zvlášť když nemám s rock'n'rollem nic společného. A že se to skoro nikomu nelíbilo, to se mi nějak nezdá, to máš odkud? Nicméně pokrok je fajn, když se to nefláká. Bohužel Gibson se nebezpečně blíží Microsoftu (Windows: The ultimate victory of marketing over product) a jimi prezentované inovace nejsou ničím převratným.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Off topic man píše:Počítačoví BFU jsou stejně konzervativní lidé jako muzikanti. ;-) A sice se nepovažuju za BFU, ale W7 pokládám za skvělý systém, který pracujícího člověka neotravuje blbostmi a samovolně nepadá (BSOD nevidím, jak je rok dlouhý).
Mně se ta kytara taky nelíbí... Vůbec tyhle elektronické inovace... Považuju kytaru za nástroj s duší - dřív to býval strom, co už taky něco zažil. Pro mě osobně tou robotizací duši tak trochu ztrácí. Je to jako když bych přišel do srubu a místo aby to tam vonělo dřevem, by to tam páchlo plastem. Asi jsem staromódní. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak to musíš chápat, jak jsem si připadal, když mi někdo řekl, že si myslel, že moje kytara je z plastu... :D

Jinak nějaká to konzervativnost je správná, taky se bojím toho, kam až nás vývoj kytar dovede...
Uncle

Příspěvek od Uncle »

woro90-1 píše:
Jazzman píše:SG byl taky revoluční tvar a skoro nikomu se to nelíbilo :-) , hlavně ne Les Paulovi
Za revoluční bych ho nepovažoval, víceméně vznikl z placatého LP doublecut zašpičatěním rohů, seseknutím hran a vůbec přizpůsobením nástupu rock'n'rollu. A kdybych byl Les Paul, asi by mě také štvalo, že někdo takhle výrazně mění můj signature model, zvlášť když nemám s rock'n'rollem nic společného. A že se to skoro nikomu nelíbilo, to se mi nějak nezdá, to máš odkud? Nicméně pokrok je fajn, když se to nefláká. Bohužel Gibson se nebezpečně blíží Microsoftu (Windows: The ultimate victory of marketing over product) a jimi prezentované inovace nejsou ničím převratným.
Pokud vím, tak první SG se dokonce jemnovalo Les Paul, až když na to začal Les Paul nadávat tak ho přejmenovaly na SG ....

a co se týče přirovnání Gibsonu k Microsoftu.. já jsem teda před Robot Guitar nikdy neviděl samoladícíse kytaru ..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Uncle píše:a co se týče přirovnání Gibsonu k Microsoftu.. já jsem teda před Robot Guitar nikdy neviděl samoladícíse kytaru ..
Protože nikdo nepředpokládal, že to k něčemu může být. Stejně jako systém, který se tě ptá kvůli každé kravině a sám si stahuje kolikrát nepříjemné aktualizace a doplňky. A před Win 3.1 jsem také neviděl nic podobného.
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

woro90-1 píše:Protože nikdo nepředpokládal, že to k něčemu může být. Stejně jako systém, který se tě ptá kvůli každé kravině a sám si stahuje kolikrát nepříjemné aktualizace a doplňky. A před Win 3.1 jsem také neviděl nic podobného.
Nevím, jak jsi na tom s programováním či jaké jsou Tvé zkušenosti s UI Win., ale tohle přirovnání mi příjde směšné...
Ono má všechno své pro a proti.
Už jen z toho, že se programováním zabývám, vím, že dělat něco tak komplexního jako je OS bez chyb nejde. Pak Tě otravují tyto aktualizace. Tak i tak - doplňky stahovat nemusíš, aktualizace v podstatě také ne a že Tě otravují varování? Tak proč si to nezakážeš?
Nejsem fanda Mrkvosoftu, ale s žádným OS od nich jsem neměl problém - Visty možná, ale W7 už od nějaké té uniklé pre-alpha verze bez problému. A to že jedu na třech různých sestavách...
To už je teda fakt OT.

Nicméně se mi zdá, že vždy nejvíc křičí Ti, co se jim něco nelíbí. Ať už si nedokážou zkrotit okna nebo nutně musí kritizovat věci, které jim nikdo nenutí. Navíc, když je snad ani naživo neviděli...

Osobně se mi Fire X ani moc nelíbí (sestře naopak moc) a Tiger vůbec, ale nebudu tu kritizovat něčí "snahu" o vývoj či nějaký posun rozšíření nabídky. Fakt Ti to nikdo nenutí. Že by se přestaly dělat klasické jednoduché kytary si nemyslím. A kdyby, tak se toho doufám nedožiju :D

EDIT: Do teď jsem vlastně neřekl nic, co by se týkalo hlavní narážky a to, že Microsoft v podstatě nepřichází s ničím novým. Pravdou je, že třeba IE je dost vázaný na firmy, kde na něm běží firemní aplikace, které jsou psané někým z dané firmy na IE6 - pak se těžko dohání taková Opera, když se musí počítat i s takovými případy. Firefox, Operu či Chrome tohle netrápí, tak chrlí jednu verzi za druhou a dokážou pružně reagovat. Tak i tak Win. s každou verzí příjdou s něčím novým či drží standart, kterému se třeba Linux zatím zdaleka nevyrovná (ano, pár Linuxových distribucí, s vydáním nové verze, zkouším).
"Lots of people talk and few of them know..."
razde

Příspěvek od razde »

Teda pánové nevim proč to tak haníte. WIKXZEN to popsal přesně dobře si to pročtěte jeho názor a ta cena jen sledujte jiné výrobce časem se může stát že budou dělat obdobu levnější bude to mít v ruce opravdovej kytarista kterej to použije takovým způsobem že s toho budete zase paf a budete bloumat zkoumat a psát že na tom něco je a že to neni tak špatný a že prodávám můj multiefekt kterej stál plno peněz a jestli je tam taky ten mult. tak dobrej jak byl můj protože bez multaku mi to nehraje protože neumim hrát bez něj atd....
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Proč ji haním? Přečti si můj první příspěvek. Prostě to už na první pozornější pohled není zdaleka taková bomba jak píšou, je to prostě sázka na reklamní žvásty a mlžení, přičem samotná kytara není dotažená, měla v R&D oddělení strávit aspoň o měsíc déle. Proto to srovnání s Microsoftem.
razde

Příspěvek od razde »

No ano, jsem starší jak ty a nějak ty kytary sleduji a nakonec tíhnu k těm vintage ale když jsem viděl Les Paul jeho první na kterou hraje dodnes to ovládání plno knoflíků tak v té době jsem si myslel že jak to kytara nemá tak ani nemůže dobře hrát a to mi bylo 20? Dneska si na ty kytary můžete i sáhnout ale vývoj i když třeba blbej stejně s toho modelu něco vzejde.
panedge

Příspěvek od panedge »

[quote="woro90-1"]Proč ji haním? Přečti si můj první příspěvek. Prostě to už na první pozornější pohled není zdaleka taková bomba jak píšou, je to prostě sázka na reklamní žvásty a mlžení, přičem samotná kytara není dotažená, měla v R&D oddělení strávit aspoň o měsíc déle. Proto to srovnání s Microsoftem.[/qu

Koukám,že si ji měl v ruce pěkně dlouho,takhle to sestřelit....
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Nebyli jsme jiní, když jsme byli mladší :wink:

Já u robotického ladění vidím jeden problém. Je použitelné pouze v ideálním světě, kde všechno ladí. Jenže co v případě, že se musíš doladit podle nástroje, který je kousek vedle?
U multiefektu v kytaře si nejsem jistý, pro jakou cílovou skupinu je či bude vhodný a jestli má tato cílová skupina takový ekonomický potenciál, aby právě do Gibsona...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me to je proste krok vedle. imho ta firma ma nejakou designovou identitu, nejakou linii kterou se odlisuje od ostatnich firem - nebranim se nejakym vybocenim z tradice, naopak. ale tohle je dle myho nazoru proste vyboceni mimo. kdyby v tom nebyl nesmyslnej multak (coz se ukazalo uz pred lety jako slepa ulicka, nebo nevim kolik lze dnes potkat uspesnych vyrobcu kytar s multiefektem popr kytaristu kteri to takhle pouzivaji :) me by to treba na neco bavilo, na dva takty za koncert nebo na nejake noise onanie) ale treba vysilacka nebo midi snimac, tak to privitam a takovou kytaru bych si mozna i koupil (nebyt hnusneho designu). ale takovyto schecteroid s TIMHLE a jeste ty minihumbuckery, to proste ne :)
Naposledy upravil(a) Kinx dne 26.12.2010 15:10, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ať si Gibson dělá co chce, myslím, že nám všem to může být jedno a když chce plácat tyhle kousky s elektronikou uvnitř, ať si je klidně plácá, mě je to fuk... Kdybych byl potencionální zákazník Gibsonu (což nejsem, protože mě ty kytary nesedí a nelíbí se mě), tak by mě třeba štvalo, kolik peněz vráží ta firma do těchto rádoby-inovativních šaškáren v době, kdy jde kvalita jejich lowendových kytar silně dolů. Vlastně jsem neměl v ruce nikdy novější Gibson Les Paul Studio, které by se mě alespoň trochu líbilo a to opravdu nejsem zvyklý na nějaké nobl instrumenty...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kinx píše:kolik lze dnes potkat uspesnych vyrobcu kytar s multiefektem popr kytaristu kteri to takhle pouzivaji :)
Co já vím, tak asi tak jednoho - Matta Bellamyho :mrgreen: Ale ten to má poněkud promyšleněji vyřešené...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Nero píše:
Kinx píše:kolik lze dnes potkat uspesnych vyrobcu kytar s multiefektem popr kytaristu kteri to takhle pouzivaji :)
Co já vím, tak asi tak jednoho - Matta Bellamyho :mrgreen: Ale ten to má poněkud promyšleněji vyřešené...
to je jediny o kterym vim. ten ma myslim zabudovane whammy rizene pomoci thereminu a fuzz factory v kytare, nebo to ridi kytarou pomoci midi na dalku. zrovna ty jeho kytary mi prijdou jako dobry inovativni kytary ktery se mi libej :)
panedge

Příspěvek od panedge »

Kinx-jo ten to má vychytaný kvalitně a jakože jsem konzervativní v těhle věcech,ta jeho kytara to je fakt pecka.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“