Prosim o zhodnoceni kytary Soundsation

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
AntaresX9

Re: Prosim o zhodnoceni kytary Soundsation

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak z toho co jsi jmenoval bych asi vyzdvihnul Vintage kterej mi osobně přijde že je o něco dál než Bach a Fokus. Jinak samozřejmě že člověk pozná rozdíl v kytaře za 5,15 a 50 tisíc ale holt ne každej na to má ty prachy :D
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

pri tehle diskuzich na tema kytara do 3ky. mi vzdycky vyskoci:
nejsem tak bohaty, abych si mohl kupovat levne veci. :idea:
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

pupack píše:Potenciometry budou na 120% "chraptit" při jakémkoliv posunu, zdířka na kabel bude chrastit a bude se uvolňovat matka pořád dokolečka
S timhle si dovoluju nesouhlasit. Potaky za 15 korun nechraptej, na vystupni "zdirce" taky toho neni moc co podelat a funkcni jsou i ty nejlevnejsi, kvalita matky/sroubu taky neni na tom tak spatne. Ja vim, ze Gibson prodava prepinac za 600czk, ale 570czk na tom stoji to "gibson" ;) Zrovna tohle jsou ty casti, kde neni zase tak moc co zkazit a usetrit se na tom taky nijak moc rozumne neda. Namahany casti (drevo, mechaniky - proste celkove HW) uz jsou samozrejme neco jinyho a tam bych si nedovolil nesouhlasit :)
Hodně budem někde...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dneska jsem ze srandy vzal do ruky tohle - http://kytary.cz/soundsation-ss-35-ch/HN113289/ A musím říct, že mě to docela mile překvapilo. Nevím, jestli jsem měl štěstí, ale zpracování bylo na úrovni stejně drahých cortů nebo washburnů, do ruky to padlo docela hezky. Na sucho to neznělo vůbec zle. Do aparátu jsem to nezapojoval, ale očekávám, že snímače asi nic moc. Ale co by člověk chtěl, že... Ale suma sumárum - palec nahoru. Vůbec jsem od toho nic nečekal a nebylo to špatné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
John M. William

Příspěvek od John M. William »

pupack píše:Když ono je to celkově tak "nejednoduché"

Hrát se dá samozřejmě na všechny kytary co se prodávájí..
Ale v momentě kdy vezmeš do ruky o pár kaček dražší kytaru zjistíš rozdíl a tak jde pořád dál a dál.

V globusu mají dajaký Stagg, hrát se na to dá, to je fakt :) ..

Pořídil jsem si Squier za 7500,- hrála super, ale pak jsem vzal do ruky Fendera a už tak super nebyla :)

Pak jsem si vzal do ruky Epiphone lespaul, nádhera.. do tý doby než jsem držel u uživatele Panedge doma Gibsona Goldtop :)

a tak dále a tak dále...

Já nechci hanit tyhle levné kytary.. hrát se dá na všechny z nich, ale já bych stroj na který "SE DÁ HRÁT" už opravdu nekoupil. Můžete uvádět příklady ala "můj děda hulil 60 denně a žil do 90ti let" (rozuměj kámoš má kejtru za 1700 a hraje to relativně dobře)

ale prostě podle mě jsou to reálně vyhozené peníze, protože za rok do toho stejnou částku nacpe ten človíček do snímačů, do mechaniky, do hardwaru a skončí to tak, že si stejně koupí kytaru "dospělou"
tot můj názor :)

to samé aparáty.. cesta je stejná.. = simulace -> tranzistor - hybryd - a skončíš stejně u lampy..

a těch peněz co mezitim proletí.. .)
Myslim ze idealni i do zacatku je zlata stredni cesta... aspon ten fokus nebo bach nebo vintage :) tyhle noname to mi drásá srdce.. :)
Je fakt, že čim dýl hraješ, tim dál se dostáváš. Jak si uvedl příklad tranzistor -> lampa.. Ale vezmi to z druhý strany - co když toho člověka přestane bavit hrát? Bude mít doma výbavu v hodnotě 15 000 dejme tomu a co teď s tim? Nikde není psáno, že se mu to podaří prodat a když to prodá, tak za určitě menší cenu než to koupil - jak jinak. Já bych volil cestu bazaru - tam koupíš za stejnou cenu věci kvalitnější. Osobně jsem si prošel setem - kytara, kombo, příslušenství (kabel, trsátko popruh a kdo ví co tam ještě bylo) a za rok jsem si pořídil kytaru novou, protože mi došlo, že se tomu věnovat budu.. Musim ale říct, že kombo bylo sice na nic, ale kytara byla slušná. Nesrovnávam to s kytarama za 10 000, ale z těch levných kytar nebyla prostě špatná. Kamarád si koupil nějaký set, ještě dražší než vyšel tenkrát mně. Kytaru bylo nutný seřídit (alespoň já jsem ho na to upozorňoval, nevim jestli to udělal) a dostal k tomu 10 W kombo nevím ani jaké značky.. A když to koupí z bazaru, tak nejenže to bude o třídu lepší kytara, ale předchozí majitel (teoreticky) nechal kytaru seřídit. Většinou koupíš z bazaru kvalitnější věci než přes net z eshopu a nebál bych se podívat po nějakém Cortu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“