AXL - Obchodní trik?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Smile

Re: Obchodní trik?

Příspěvek od Smile »

NHK - natahni snury na prkno a udelej nahravku ty experte. :-)
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak schválně, kolik z lidí, co sem napsalo post, se s kytarou AXL někdy setkalo? Kolik z nich si naní zahrálo? A kolik si ji předtím seřídilo?

Tyhle potvory za tu cenu vůbec nejsou špatný. Pochybuju, že za takové peníze koupíte lepší nový nástroj. Samozřejmě, je to low-end nástroj, ale tak co? Mj. PetrPeter svého času měl jednoho Axlíka, kterého seřídil a dal ho do kupy, a opravdu pak šlo o dost dobrý nástroj - za ty prachy. Mám dojem, že Disasterpiece by to mohl potvrdit.

Pokud jde o cenu - slevy jsou v obchodech běžné, obzvlášť před vánoční sezonou, kdy je třeba pročistit sklad. Navíc audiopartner s.r.o. je distributorem AXL, takže si může dovolit nasadit výhodnější cenu, než konkurence řídící se doporučenou maloobhodní cenou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
NHK

Příspěvek od NHK »

Paris píše:imho ne. to bys musel vymenit vsechno. konektor, prepinac, tremolo, mechaniky... a hlavne mit stesti (nebo dobre vybrat) na dobry kus, u kteryho nejsou od vyroby blbe diry, srouby a sesazeni krku. u kteryho se krk nekrouti a prazce sou dobre natluceny.

nejvetsi vyhodou takovyho nastroje je jeho cena. kdyz to funguje aspon tak, ze to hraje, ladi a nezranis se pri hre, naucit se na tom da a do zacatku to muze stacit. snimace imho nejsou prvni v rade. uz to, ze na to hned musis koupit struny, je velka investice...
Kvalitní názor :!:
SmileCZ píše:NHK - natahni snury na prkno a udelej nahravku ty experte. :-)
Víš co znamená nadsázka :?: :roll:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

NHK: polovina tvým příspěvků je taky o tom jak vychvaluješ KX5, takže jako nevím jestli se ti dá věřit a ještě když jsi to nai neměl v rukách. Taky nadsázka mimochodem
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Paris píše:konektor, prepinac, tremolo, mechaniky...
Ale h***o. Konektory a přepínače s logem Gibson jsou jeden z nejlepších obchodních tahů (ačkoli kam se hrabou na balenou vodu). Když to odejde, koupit nové (ale neznačkové). Pokud fungují, je nesmysl to měnit. Tremolo a mechaniky stačí namazat a seřídit, stačí když mají všechny šrouby k tomu potřebné.

A vyserte se na ten flame.
Paris
Rádce

Re: AXL - Obchodní trik?

Příspěvek od Paris »

neni to teda axl, ale u podobne levne kytary: u tremola pod cervikama je sedrenej "chrom". zavit paky je skoro strhlej. cely tremolo je spatne nasazeny v dire, takze drhne o telo. vagonky jdou trochu sejdrem. u dvou ladicich mechanik vyskocily kolicky. prepinac chrasti. spatne natlucenej prazec je past na prsty. a o krku, jako takovym (a sesazeni s telem), sem mluvil uz kdysi. diry na srouby mam vycpany sirkama, krk podlozenej. tohle vsechno mam a asi ti to teda budu muset prinest ukazat, nez to vezmu k tatovi do dilny a bude po legraci ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Paris píše:neni to teda axl, ale u podobne levne kytary: u tremola pod cervikama je sedrenej "chrom". zavit paky je skoro strhlej. cely tremolo je spatne nasazeny v dire, takze drhne o telo. vagonky jdou trochu sejdrem. u dvou ladicich mechanik vyskocily kolicky. prepinac chrasti. spatne natlucenej prazec je past na prsty. a o krku, jako takovym (a sesazeni s telem), sem mluvil uz kdysi. diry na srouby mam vycpany sirkama, krk podlozenej. tohle vsechno mam a asi ti to teda budu muset prinest ukazat, nez to vezmu k tatovi do dilny a bude po legraci ;)
Kde jsi takový šmejd našel? :shock: Sedřený chrom pod červíky je normální, závit páky se dá zničit hrubým zacházením, přepínač se ošoupe, ale drhnoucí tremolo je fakt extrém. To samé krk šejdrem. Nevím co myslíš vagonky a nedokážu si představit co že se stalo těm mechanikám, zkus to nějak doplnit. Viděl bych to rád, rozhodně se nebráním dalším staggologickým zkušenostem.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Nero píše:Tak schválně, kolik z lidí, co sem napsalo post, se s kytarou AXL někdy setkalo? Kolik z nich si naní zahrálo? A kolik si ji předtím seřídilo?

Tyhle potvory za tu cenu vůbec nejsou špatný. Pochybuju, že za takové peníze koupíte lepší nový nástroj. Samozřejmě, je to low-end nástroj, ale tak co? Mj. PetrPeter svého času měl jednoho Axlíka, kterého seřídil a dal ho do kupy, a opravdu pak šlo o dost dobrý nástroj - za ty prachy. Mám dojem, že Disasterpiece by to mohl potvrdit.

Pokud jde o cenu - slevy jsou v obchodech běžné, obzvlášť před vánoční sezonou, kdy je třeba pročistit sklad. Navíc audiopartner s.r.o. je distributorem AXL, takže si může dovolit nasadit výhodnější cenu, než konkurence řídící se doporučenou maloobhodní cenou.
Thats right.Do ted na tu kytaru hraju a nestezuju si,Plne me vyhovuje jak zvukem tak i pohodlim.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

omlouvam se za Offtopic, sem chtel jen ty moje uvest priklad, jaky problemy se muzou u nejlevnejsich nastroju vyskytnout. woro90: vagonky evidentne souvisi s tim usazenim tremola, takze struny za to mirne sejdrem tahaj. a v mechanikach se normalne uvolnily srouby, co drzi zespodu ladici kolik. to ale slo s trochou nasili rozebrat a dotahnout. az bude nekdy akce "Chlasta..... teda pokec v praze" nebo budete jen tak k veceru nekde sedet, nech mi SZ, stejne jezdim kazdy den pres Malovanku. v prosinci to rozeberu (neco uz sem nastudoval o opravach kytar) a uvidi se, jestli z toho jeste nekdy neco bude ;)
Lishaack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lishaack »

Mám doma AXL Badwater Jacknife, a je to za ty peníze dobrá kytara (stála mě 3890,- nová). Chce to jen doštelovat dohmat, struny samozřejmě ihned vyměněny. A Cort? Za 5-6 tisíc bych bral vždycky Corta. Měl sem Cort x-11 a za ty keše sem byl maximálně spokojený.
Yamaha FG700MS --- Dowina D555
Harley Benton HB-35PLus Lemon --- Squier Affinity Telecaster
HUGHES & KETTNER TubeMeister Deluxe 20

"Jsem gentleman, ale pokud se jedná o ženy, je třeba přiložit ruku díru."
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

Mám Badwatera, s RMkem u kobylky. Ale to byla spíš výhodná koupě, tak sem si ho tam dal, kytaru sem jel vybrat do prahy a z pěti kusů byl jen jeden a to tím že byli horší pražce. Vybrali sme to nejlepší, při výměně snímačů jsem odstínil celou dutinu alobalem. Kytara mě stála dva roky zpět skoro sedm tisíc a hraje dobře, budu vv blízký době měnit mehcaniky a poťáky protože chci předělat zapojení snímačů a kombinace. Ale verdikt je že ti co napsali že je to sh*t tak na to prostě nehráli!! Neboj se toho pokud si začátečník je to dobrý.
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jen bych si dovolil poznamku, ze je malicko rozdil mezi headlinerem a marquee/badwaterem. je to poznat, uz kdyz tu kytaru vezmes do ruky a kouknes na ni trochu zblizka.
ale souhlasim, je to za ty penize relativne slusny nastroj (ale to snad rika skoro kazdej, kdo se tady k tomu vyjadroval).
metal66

Příspěvek od metal66 »

ja toho headlinera mam a jako v klidu :-) líbí se mi ze po seřízení mi krásně ladí ve všech polohách až na strunu G ta občas zlobí, pražce neřežou, zvukově taky na tom není špatně když se nakopne nějakým efektem. Po vyměnění ladících mechanik drží i slušně ladění. Jako ne že by nedrželo i předtím jen po vytánutí struny se to rozlazovalo to ale asi bude i tím nultým pražcem :-) koupil sem si ji prostě jen tak na naučení s tím že si později koupim jinou. sic sem dostal horší kus ve zpracování protože sem to obědnal po netu. Chrastěli mi poťáky při otáčení ale to sem později vyřešil tím že jsem odělal knoby a vyndal sem zbytky igelitu co tam zůstaly a v pohodě :-) kamarád si ji koupil taky po netu a ten měl štěstí na hodně dobrý kus :-) co se týká zpracování. jinak prostě na tom axlovi se naučit dá!

škoda že sem v ruce nedržel stagga nebo tak :D abych mohl porovnat
Kytara: AXL HEADLINER
Kombo: FENDER FRONTMAN 15g
efekt: KORG AX1500G
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

ja prave mam AXl marquee a mel jsem moznost to porovnat se stratem od Stagg, a rozdil je hoodne velky, kytary na tom nejsou tak spatne, muzu i hodku pouzivat brutalne tremolo a ladeni se posune nepatrne, jinak s tim chrastenim potaku jsem mel stejny problem jako tady kolega, nevim proc tam vubec nechavaji ten igelit :| kdyz to shrnu, Axl pro zacatecnika supr volba :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
metal66

Příspěvek od metal66 »

:D tak to jo ty potaky jsou maso :D ted uz to nedela nic jednou za tyden to bzukne ale to uz tak proste u nekterych kusu bývá s tím se nedá nic dělat... ale jinak 2 kamosi maj toho axla a v klidu nemaj s tim zadnej problem... jen me stve ze ty kytary nevim jak u toho Marquee jsou po dovozu spatne seřízené... musel sem si hrát z laděním oktáv snižovat struny atd... jinak u tremola se mi to taky nerozladilo az na tu G strunu. :D je to divné ale tá jediná má u mě problém z lazením :-) jako jediná se rozladuje po vytažení a neladí s akordem

e -----------------
b-----------------
g--2--------------
D--0--------------
A------------------
E------------------
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Paris píše:omlouvam se za Offtopic, sem chtel jen ty moje uvest priklad, jaky problemy se muzou u nejlevnejsich nastroju vyskytnout. woro90: vagonky evidentne souvisi s tim usazenim tremola, takze struny za to mirne sejdrem tahaj. a v mechanikach se normalne uvolnily srouby, co drzi zespodu ladici kolik. to ale slo s trochou nasili rozebrat a dotahnout. az bude nekdy akce "Chlasta..... teda pokec v praze" nebo budete jen tak k veceru nekde sedet, nech mi SZ, stejne jezdim kazdy den pres Malovanku. v prosinci to rozeberu (neco uz sem nastudoval o opravach kytar) a uvidi se, jestli z toho jeste nekdy neco bude ;)
Já jsem měl na mysli to, že pojem "vagonky" je mi u kytary poněkud cizí, teď chápu, že asi mluvíš o kobylkových kamenech. To může být i tím, že je kámen nakloněný do strany (jeden červík vyšroubovaný víc než druhý), ale může to fakt souviset s usazením kobylky. Pokud je hodně šejdrem, je také možné, že je krk správně pro normální polohu kobylky, ale kobylka je mimo. Šrouby se musí průběžně kontrolovat, ani gotohy nejsou ušetřené toho, že se šrouby chovají jako šrouby, tedy šroubují se, a kolikrát se vyšroubovávají. Ovšem je to šlendryján výrobce, že zrovna tyhle šrouby nedotáhli nadoraz (pokud mysíš ten šroub uvnitř spojující ozubené kolečko a hřídel, kam se namotává struna). Na ty by v principu nemělo být potřeba sahat. Pokud jezdíš přes Malovanku, stav se někdy na Strahově, na Malovance skočíš na bus 217, 143 nebo 149, případně dojdeš pěšky. Ozvu se, s Kamahlem tam sedíme v hospodě celkem často.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

metal66 píše:: jen me stve ze ty kytary nevim jak u toho Marquee jsou po dovozu spatne seřízené... musel sem si hrát z laděním oktáv snižovat struny atd...
Potkal jsem jen hodně málo kytar, které z obchodu byly seřízené tak, aby nejenže ladily, ale také mi seděly dohmatem. Na tom není nic zvláštního, že je třeba je seřídit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
metal66

Příspěvek od metal66 »

ahaa :-) no ja jen ze u par prispevku tady sem cetl jak jim ty kytary privezly krasne serizene atd... :D asi sem to odvodil od toho... sem zvedav jestli pujde neco udelat s tou G strunou :-/
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Některé jsou shodou okolností seřízené, ale osobně když si koupím nástroj, tak u něj udělám rozborku, vše vyčistím a napucuju, následně seřídím k obrazu svému a pak jsem spokojen.

Co se týče tvé g struny, zkus ji vyměnit, pokud je už starší, a případně protáhnout drážku na nultém pražci.

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Já nechápu jedinou věc, kdykoliv někdo nahodí nějakou fakt levnou kytaru tak vy hned začnete nadávat že na levnou se nedá hrát a bla bla bla.
Člověk co se chce začít učit, nebo to jen zkusit tak si koupí samozřejmě to nejlevnější co sežene, proč by měl vyhazovat velké peníze za něco, co ho taky může přestat bavit? A to, že když na bazaru koupí hodně dobrou kytaru znamená že jí pak může snadno prodat taky neni moc argument. Člověk co se v tom vyzná tak na bazaru špatně pravděpodobně nekoupí, ale nováček prostě neví jestli je fajn nebo ne. Proto zajde do obchodu radši...

A když ho začne bavit kytara, tak si stejně časem koupí novou. A kdyby do tý původní špatný narval víc peněz tak by na tom akorát prodělal, protože by pak třeba zjistil že mu ten typ nevyhovuje, že chce něco jiného od toho a tak podobně... Takže na začátek stačí cokoliv si myslim....

Nebo se pletu a jsem jediný člověk co se nezačal učit hrát na kytaru za 20 tisíc? :roll:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“