JCM 800 a overdrive?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: JCM 800 a overdrive?

Příspěvek od hyenik »

mxr CAE boost je jeden z nejuznavanejsich (nejlepsich(?) :) clean boostu.
Drive sekce neni pro kazdeho, ale me se zvukem osmikila fungovala dobře (delala z neho vic modern tight hotrod)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

nebal bych se jackhammera (marshall), at uz o/d nebo distortion, brutalita
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

LPamber píše:
Latam píše:Jak jaký, něco si sedne víc s čistým (např lampové ovedrivy), něco přes zkreslení. Já měl do nedávna stejné osmikilo jako ty, jenom jako hlavu a pro "nasranější" doprovody jsem používal mxr boost/ovedrive tu ovedrive část se staženým gainem, vytaženým tonem a volome. Na sola jsem pak použil ještě ten boost který pedál obsahuje.
A ještě ho používáš? zdá se mi to jako dobré řešení...
Ja prostě nechci krabici, která mi změní zvuk 8kila, jen ho nakopne.. zhutní.. prodlouží... i když moje kytara ma sustain až až.... :-)
Tubescreamer od Maxon nebo Ibanez udela presne co potrebujes...prida ti na objemu,zviditelni teda spis zeslysitelni stredy a udela ten zvuk pekne sametovej...Mel jsem 8stovku JPM jeste s vykrojenym "plexi" panelem a dobre hrala i s equalizerem od Ibanez kde fungoval slider "level" jako booster....

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Ja myslim že s SD1 rozhodně chybu neuděláš, přes čistej z toho při nakopnutí dostaneš pěknej rockovej/hardrockovej sound a když buděš chtít něco zreslenějšího na solíčka tak tim jednoduše nakopneš ten zkreslenej :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
reason

Příspěvek od reason »

ahojte,
nemáte nějaký tip na vhodnou krabku k 2204, kterou bych docílil hi-gain. mám ts9, boss sd1. momentálně hrajeme tvrdší hudbu, takže by se šiklo něco krapet hutnějšího. pokud máte přímou zkušenost, budu rád za tyto postřehy.

dík
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no nakopávatko na 800 aj na čistý možeš použit taká pološtava , ale na skreslený ti to ten zvuk určite nezmohutni ale ztenší práve ,ale budeš mat vačšie skeslenie takže sa to na sola používa, ale hlavne ak nakopneš drive krabkou tak to stratí dynamiku :!: všimni si ako lieta reprák pri čistom a pri drive, pri čistom ovela viac a ked pridávaš skreslenie tak prestáva lietat, skreslený je menej dynamický, a ked nakopávaš krabkou tak si na to zvykneš a ten drive 800-vky ti bude málo, ideál je nejaký overdrive OD 1 boss a iba trocha prištavit na drive lebo ked to prepískneš tebe sa to bude páčit ale bude to jeden chuchvalec ,kde nikto nebude nič rozumet iba ty :!: :shock: ja som to riešil vždy tak ,že som si nastavil čistý a drive a mal som zapojený dalay a to boli hotové zvuky aj na doprovod aj na sola a delay som mal zapnutý stále,tera z už skreslovacie krabky nepoužívam :) podla mna pokazia zvuk lampového drive :(
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

A to ti s TSkem nestačí? Já mám skorohaigain sound s 2203 u preamp volume na půlce a TSku output na 3 hodinách a drive na 8. Pokud bys chtěl víc než preamp naplno + TS, mám strach, že už se to bude trochu hltit. Vyzkoušel bych variantu nějaké higain krabice do low imputu. Ten mi přišel pevnější a ani větší zkreslení na vstupu by mu nemuselo ublížit. Nedávno jsem zkoušel třeba radial hot british (bohužel ne na marshallu) a moc mě to bavilo. Rozsahem gainu jsem se pohyboval i se stratem u minimálních hodnot.
reason

Příspěvek od reason »

rozumím. na jcm 800 mi "vadí" jediná věc. basová struna E nemá bez dokopnutí patričnou odezvu - nejde za rukou tak jak by měla. asi víte, co tím myslím. pokud si vše nastavím "na smetanu" získá struna E, ale zbytek jde do kytek. v podstatě mi jde hlavně o to Ečko. příjde mi, že za ostatním zaostává. zkusím ještě posunout HB blíž k ní.

preamp volume mám na max., master cca na 3-4, presence na 4, bass 4-5, middle a trable do V - takhle to dokopávám
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

reason píše:rozumím. na jcm 800 mi "vadí" jediná věc. basová struna E nemá bez dokopnutí patričnou odezvu - nejde za rukou tak jak by měla. asi víte, co tím myslím. pokud si vše nastavím "na smetanu" získá struna E, ale zbytek jde do kytek. v podstatě mi jde hlavně o to Ečko. příjde mi, že za ostatním zaostává. zkusím ještě posunout HB blíž k ní.

preamp volume mám na max., master cca na 3-4, presence na 4, bass 4-5, middle a trable do V - takhle to dokopávám
Zkus jinou sadu strun, třeba s tlustší strunou E (GHS zakk wylde boomer). A premamp na max s TS už mi připadá dost, to už musí být strašný bordel. EQ je celkem fuk, na osmistovkách tradičně téměř nereaguje :) Zkus si spíš pohrát s technikou hraní, dohmatem, náklonem a materiálem trsátka atd. A nebo nějaký ten lepší higain dist. do low vstupu. Případně zkusit použít grafický EQ.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no moj kamoš má 800 z roku asi 87 ? paradny stroj ,a ked si k nemu pridem zahrat tak ma gitary a v ramci pohodlnosti alebo čoho neviem, má hrubé E na nuláku chlp nižšie ako ostatné struny, a to mi leze na nervy pretože to éčko proste nehrá tak jak ostatné struny,tá struna nemá podla mna taký tah ked je usadená nízko na nuláku a preto nemá taký zvuk, chyba možno není v 800-ke ale v gitare že to nehrá,ale to je iba moja hypotéza tak neviem, a niekedy je treba dat snímač práve dalej, može byt moc blízko a struna je zmagnetizovaná a nemá tendenciu sa rozkmitat,to magnetické pole jej v tom bráni :roll:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

mirostrat píše:a niekedy je treba dat snímač práve dalej, može byt moc blízko a struna je zmagnetizovaná a nemá tendenciu sa rozkmitat,to magnetické pole jej v tom bráni :roll:
To může být taky ono, nejlepšího zvuku jsem vždycky dosáhl se snímači dost nízko + tubescreamer + booster na sola.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no pri nastavení snímačou ich treba dat uplne dolu a približovat ku strunám, ked to má cez aparát podobný zvuk ako na sucho tak je to ok,možno ešte chlp hore ,tak primerene ich dat,ale ked su nízko tak na čistý je to super zvuk,taký konc drevitý :)
reason

Příspěvek od reason »

zkusím si pohrát prvně s tou kytarou. jinak k tomu dokopnutí s ts9. dávám to přes preamp volume na 10, ale na krabičce mám drive na nule. tak se to ještě nehltí. pak už ano
rene

Příspěvek od rene »

reason píše:rozumím. na jcm 800 mi "vadí" jediná věc. basová struna E nemá bez dokopnutí patričnou odezvu - nejde za rukou tak jak by měla. asi víte, co tím myslím. pokud si vše nastavím "na smetanu" získá struna E, ale zbytek jde do kytek. v podstatě mi jde hlavně o to Ečko. příjde mi, že za ostatním zaostává. zkusím ještě posunout HB blíž k ní.

Ono se taky musí brát v úvahu že E-strunu, jak si ji představujem nejčastějc hlavně dokopává baskytara, proto to samotný neni ono. Ale jinak tlustší struny by mohly pomoct. Vim že Rotosound dělaj něco v tom stylu (náš bejvalej kytarista kupoval sadu s vrchníma desítkama a spodníma dvanáctkama a na to že měl telecaster tak měl spodní struny dost hutný)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
reason

Příspěvek od reason »

záleží na tom co zrovna hrajem. na hard rock (deep purple) nedokopávám, ale problém nastává v momentě kdy se má hrát tvrdší hudba třeba jako metallica. tady bych potřeboval něco na dokopnutí. ts9 už nemám. zkoušel jsem nový sd1. docela mě ta krabka zklamala.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

TS9DX v TS9 módu udělá dobrou službu nebo třeba DS-1 kelley mod, co jsem zkoušel. Kolega 8kilo dokopává Marshall Drivemasterem.
Nějak mě ale unikla zásadní věc, a to jakou máš kytaru a hlavně snímače ? Právě ten kolega má EMGčka a tam to hraje výborně na higain na té spodní struně. Na JP6tce s AlnicoV Bareknucklem mi to prostě to správně 'dž dž' nechtělo bez dokopnutí hrát. Jak bude čas, zkusím to i DM Crunchlab, co v ní mám teď...
reason

Příspěvek od reason »

mám gibsona, tedy klasika pasivy. budu do toho efektu muset vecpat víc peněz. jinak to citelně kazí zvuk.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

reason píše:mám gibsona, tedy klasika pasivy. budu do toho efektu muset vecpat víc peněz. jinak to citelně kazí zvuk.
Ono i těch pasivů je asi milion typů, takže není pasiv jako pasiv. Ona asi není náhoda, že většina 8kil bývá modifikovaná a pak se dost lidí diví, že jim to nehraje, tak jako těm světovým hvězdám. Můžeš zkusit třeba Xotic BB, pokud chceš mít pocit, že ten boost musí stát hromadu peněz. Další věc co tomu pomůže, je výkonová brzda. Takové stiletto hrálo o hodně líp, když jsem používal 75% útlum na 100W /50w nemá takové koule/
reason

Příspěvek od reason »

bubucci píše:Takové stiletto hrálo o hodně líp, když jsem používal 75% útlum na 100W /50w nemá takové koule/
nemůžu než souhlasit. 100w je masakr,ale moc pěkný masakr. ta 50w 2204 verze nakope p***l množství dnešních 100w zesáků, ale máš recht. svůj limit má. jcm 800 je super zesák. pro mě nemá konkurenci. jen najít tu správnou krabku. přemýšlím i nad mxr zw-44. ne že bych potřeboval podpis, ale třeba to s tou 8stovkou bude hrát nad mé očekávání. nějak to dopadne :D dík za reakci
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

reason píše:
bubucci píše:Takové stiletto hrálo o hodně líp, když jsem používal 75% útlum na 100W /50w nemá takové koule/
nemůžu než souhlasit. 100w je masakr,ale moc pěkný masakr. ta 50w 2204 verze nakope p***l množství dnešních 100w zesáků, ale máš recht. svůj limit má. jcm 800 je super zesák. pro mě nemá konkurenci. jen najít tu správnou krabku. přemýšlím i nad mxr zw-44. ne že bych potřeboval podpis, ale třeba to s tou 8stovkou bude hrát nad mé očekávání. nějak to dopadne :D dík za reakci
Maxon OD 808 vyřeší tvůj problém ;)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“