Roland Cube40XL (dříve cube 30x vs. rp250)
Pravidla fóra
Re: roland cube 30x vs. digitech rp250
jo ty zvonky resp. vypinace na svetlo me taky napadly kouknu na to. treba to zkusim 
Jenom upozrnuju ze prave vypinace, neboli prepinace, nejsou vhodne. Chce to mzikove spinace, coz jsou napr. ty zvonky. I kdyz prave 40xl umoznuje nově prepnout z modu spinace na mod prepinace, ale pro ovladani looperu to stejne neni vhodne, jak pisou v navodu.
Himbajs neprejmenujem vlakno na 40xl?
EDIT: odvolavam to s tema prepinacema, viz moje dalsi prispevky
Himbajs neprejmenujem vlakno na 40xl?
EDIT: odvolavam to s tema prepinacema, viz moje dalsi prispevky
Naposledy upravil(a) koko dne 14.12.2010 0:06, celkem upraveno 1 x.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Nebylo by to od věci. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Roland Cube40XL (dříve cube 30x vs. rp250)
Přejmenováno 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak hlasim ze jsem prave dokoncil kompletni 6tl. FS pro 40xl. Puvodne jsem mel jen dvoutlacitkovej mzikovej bez ledek. Prikoupil jsem tedy z Kytar.cz jeden Randall RF4G3 za 890,-. Je pekne provedenej, ma 4 prepinace a 4 ledky, kabel na konektorech. Ty ledky se prave hodí, bo tech prepinacu uz je tam moc. Kombo jsem prehodil na prepinace (viz navod) a vnitrni zapojeni FS jsem lehce prepajel tak, aby se vzdy budto pripojila ledka primo - tece tam totiz asi 3mA pri 3,2V a to spolehlive ledku rozsviti a efektum neublizi a zapne je. Pri druhe poloze prepinace dojde k rozepnuti obvodu a k vypnuti efektu. S mzikovejma spinacema se ledky alespon pokud ja vim nedaji smysluplne pouzit. Dale jsem musel misto puvodniho 6koliku pripojit 2 stereo jacky a vyhledat vhodne zapojeni aby spinace souhlasily s rozlozenim jako ty na kombu. Posledni zmenou byla zamena leveho spinace (pravy mzikovy musi pro spravnou funkci zustat) za prepinac v puvodnim dvojitem FS. Jeste upozornuju ze ten mzikovy musi byt zapojen opacne nez je bezne, tzn. ze vsechny 3 fousy jsou spojeny a pri odpojeni jednoho ziveho dojde ke zmene.Tento dvojity FS je nyni zapojen do krajni sekce Looper/Delay. Celkem prace na hodku i s laborovanim co a jak. Maká to spolehlive. Jinak samozrejme ideal je lista s 5 prepinaci a 1 spinacem vpravo + ledky .
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Zdar. Nezkoušeli jste někdo na Cube 40xl BEHRINGER AB 200 , zdali to funguje.
Díky za návod na FS pro Roland Cube 40XL. Koupil jsem RANDALL RF4G3, který ideálně vyhovuje, LED diody svítí jak mají. Chce to jen trochu přeletovat zapojení a je to. Kdyby někdo chtěl, koupil jsem 2 ks, tak mám jeden navíc. Mohu tedy prodat již hotový FS včetně překonektorované kabeláže. Kdo bude mít zájem stačí napsat na můj e-mail
Šumí vám Roland Cube? Měl jsem 30W a nešuměl. Vedle něj nový 40W šuměl slyšitelně víc. Byl to jen vadný kus nebo Roland zase na něčem šetří?
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- Nero
- Rádce
Můj Cube30 nešuměl, Cube15X a 20X, na které jsem nějakou dobu občas hrával, taky ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ako to myslis, ze sumi? ja mam cube 30x, clean zvuk fajn, CMOS modulacie nic moc, "metal" a "british combo" je katastrofa... kupoval som cez net na zaklade referencii (uz nikdy!). no a k tomu sumeniu - ja pozorujem, ze ked doznieva ton simultanne s nim doznieva v pozadi aj taky dost vyrazny sum. mozno je to v norme pri tranzistoroch, neviem, na vela komb som este nehral... ale za 160eur co by som chcel, ze!? nastastie teraz mam na nom pedalboard Boss ME-20 - v tejto kombinacii spokojnostJazzman píše:Šumí vám Roland Cube? Měl jsem 30W a nešuměl. Vedle něj nový 40W šuměl slyšitelně víc. Byl to jen vadný kus nebo Roland zase na něčem šetří?
Možná, že tomu 40W už chybí noise gate. Ty starší ho měly.
Když jsem ten aparát (CUBE 30X) kdysi prodával, tak teprve v tu chvíli jsem zjistil, jak jsem se v těch modelech, co jsem neměl tolik oblíbené, pletl. V tomhle ohledu se ty modely chovaly docela "lampovitě" - rozehrály se až na hlasitosti, kdy už to bylo na panelákové použití příliš.
Kupci jsem to ale trochu nahlas dal a najednou to tam bylo. Rázem z toho lezly velmi pěkné zvuky.
Na tohle musím reagovat.Ivan píše:"metal" a "british combo" je katastrofa
Když jsem ten aparát (CUBE 30X) kdysi prodával, tak teprve v tu chvíli jsem zjistil, jak jsem se v těch modelech, co jsem neměl tolik oblíbené, pletl. V tomhle ohledu se ty modely chovaly docela "lampovitě" - rozehrály se až na hlasitosti, kdy už to bylo na panelákové použití příliš.
Kupci jsem to ale trochu nahlas dal a najednou to tam bylo. Rázem z toho lezly velmi pěkné zvuky.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuju
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
priznam sa, ze aj mna niekedy zaskocilo, ked som tomu v skusobni trosku viac "uje***", ze celkom fajn zvuk, ale ked hram doma tak sa chytam za hlavu... pokial nie je volume na 50% tak je to trapenie pocuvat. ale mozno som ovplyvneny tym, ze na skuskach hram uz iba na efekte, ktory ma neporovnatelne lepsi zvuk. keby som bol tusil pred kupovanim komba, ze sa dostanem prakticky zadarmo k multiefektu, urcite modelingove kombo nekupim... black panel, tweed, r-fier sa daju, ale ostatne su podla mna nepouzitelne
- Nero
- Rádce
Ono to chce opravdu trochu popustit z uzdy a pohrát si pořádně s nastavením zvuku. Cube nehraje dobře při jakémkoli nastavení.
PetrPeter 1975 - 2008
Cube nehraje dobře si mal do bolduNero píše:Ono to chce opravdu trochu popustit z uzdy a pohrát si pořádně s nastavením zvuku. Cube nehraje dobře při jakémkoli nastavení.
- Nero
- Rádce
To je nesmysl. Cube jsou kvalitní aparáty, které za ty prachy odvedou kopu práce. Nemůžeš je srovnávat s komby jiného levelu, ale v rámci srovnatelných modelů jsou na tom dost dobře. Jestli z nich nedokážeš vytáhnout dobrý zvuk, je chyba někde jinde než v aparátu.
PetrPeter 1975 - 2008
no asi sa ta kritika obratila proti mne a ten moj Cube30 ma zacal trosku "zlobit". pozrite thread "Problem so snimacmi" v Udrzbe, Hardware... mozno budete vediet poradit.
k tej kvalite Rolandov - Rolandy su dobre tranzistory nepochybne, len niektore tie modulacie mi pridu dost amaterske. ale pravdou je, ze hram na velmi slabuckej gitare zo zakladnej rady pre zaciatocnikov, ktory mozno z toho komba nevie tu kvalitu dostat
k tej kvalite Rolandov - Rolandy su dobre tranzistory nepochybne, len niektore tie modulacie mi pridu dost amaterske. ale pravdou je, ze hram na velmi slabuckej gitare zo zakladnej rady pre zaciatocnikov, ktory mozno z toho komba nevie tu kvalitu dostat
Koupil jsem Roland Cube 40 XL pro doprovodnou kytaristku a musím říct že mě kombo opravdu potěšilo jak dobře hraje a jak jednoduše a dobře se dají ovládat efekty a looper. Funkce solo z něj dělá vlastně tříkanál protože se váže taky na změnu všemožných nastavení.
Jedinou chybu musím říct na footswitche kde by měl fungovat přeci každý a můj stereo dvoutlačítkový footswitch FS-2 od H&K nefunguje vůbec ani jako single switch a to má na jacku stereokruh a s kombem ke kterému patří to jde.... už pročítám tvorbu footswitche podoma ale proč je taková blbost tak drahá to nechápu.... kdybych měl nakoupit ty správné original boss FS tak to stojí stejně jak to kombo omg...
Jedinou chybu musím říct na footswitche kde by měl fungovat přeci každý a můj stereo dvoutlačítkový footswitch FS-2 od H&K nefunguje vůbec ani jako single switch a to má na jacku stereokruh a s kombem ke kterému patří to jde.... už pročítám tvorbu footswitche podoma ale proč je taková blbost tak drahá to nechápu.... kdybych měl nakoupit ty správné original boss FS tak to stojí stejně jak to kombo omg...
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Marshall JTM45/2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
- Nero
- Rádce
Každý fungovat nemůže - liší se podle toho, jestli jsou momentary nebo latching.
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsi mu rovnou vysvětlit i rozdíl mezi přepínáním.Nero píše:Každý fungovat nemůže - liší se podle toho, jestli jsou momentary nebo latching.
Bearder: Prostě jeden druh přepíná klasickým zkratem, který po dobu sepnutí nechává kanál přepnutý a druhý způsob dá jen impulz, skočí do výchozího stavu a kanál se přepne.
Jako rozdíl mezi vypínačem světel, který se po cvaknutí vrátí zase do stejné polohy, ale světlo svítí a klasickým vypínačem, který má polohu ve které nesvítí světlo a polohu ve které svítí.
Skervesen 4AP Custom Shop