Kopie PAF + adekvátní elektronika - nákup

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Re: Kopie PAF + adekvátní elektronika - nákup

Příspěvek od Farrell »

woro90-1 píše:Nechi ti kazit radost, jen dodám, že žraní výšek řeší treble bleed mod za pětikorunu, štěkání a zpívání řeší vhodná hodnota poťáků a kondíku tónovky, vintyč vzhled pochopitelně nenahradíš.
A k tomu jsem si moh koupit nejaky Epifoun humbuckery, to by pak panecku zpivalo... :lol: Ne, dobre, ted vazne - nechapu jak by mi to mohlo kazit radost, a jeste vic nechapu samotnej smysl tohohle sdeleni - jestli snad narazis (coz doufam ze ne, protoze to mi v podobnejch situacich vetsinou prijde velice... hmm, zbytecny, eufemisticky receno) na to, ze jsem nemusel objednavat z USA prewired kit slozenej z kvalitnich vintage reissue komponent plus kupovat kvalitni kopie PAFek, tak se slusi dodat snad jen to ze jsem chtel (a o tom, ze se to da "vyresit" i v nasich podminkach, jak jsi naznacil, jsem vedel, ale vazne me to nikterak netahne)...

Ale ten "vintyc" vzhled, i kdyz je na tom vlastne to nejmensi, je taky fajn... :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

O snímačích jsem nenapsal ani slovo. Jen jsem měl potřebu podotknout, že pokud se člověk nežene za nějakým konkrétním zvukem, dá se dobrý zvuk najít i levněji, prostým nákupem poťáků a kondíků s různými hodnotami a jejich zkoušením.

A nevím k čemu ta agrese. Napsal jsem snad dostatečně jasně, že to nepíšu za účelem nějakého kažení radosti a rozhodně nezpochybňuji tvoje rozhodnutí si koupit prewired kit, tvoje vybavení a peněženka je mi u řiti. Jen jsem chtěl upozornit na to, že je v tomto ohledu spousta prostoru pro experimentování a že se to dá provést levně. :roll:
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

woro90-1 píše:O snímačích jsem nenapsal ani slovo. Jen jsem měl potřebu podotknout, že pokud se člověk nežene za nějakým konkrétním zvukem, dá se dobrý zvuk najít i levněji, prostým nákupem poťáků a kondíků s různými hodnotami a jejich zkoušením.

A nevím k čemu ta agrese. Napsal jsem snad dostatečně jasně, že to nepíšu za účelem nějakého kažení radosti a rozhodně nezpochybňuji tvoje rozhodnutí si koupit prewired kit, tvoje vybavení a peněženka je mi u řiti. Jen jsem chtěl upozornit na to, že je v tomto ohledu spousta prostoru pro experimentování a že se to dá provést levně. :roll:
Nic ve zlym, ale na fraze typu "nechci ti kazit radost" jsem zvyklej v trosku ironictejsim kontextu nez si ty mozna myslel (mozna ze kdybys tuhle obecnou informaci nevztahnul na me, tak bych ani nemusel reagovat)... Holt z textu intonaci vzdycky nepoznas...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

woro90-1 píše:A nevím k čemu ta agrese.
Protože to bylo typický kazimrdský prudění pana přechytralýho.
Hele ty máš pocit že musíš do všeho kecat, přitom o tom máš leda tak něco vyčtenýho z webu, vlastní zkušenost nula celá prd. Kdybys sis aspoň na takovej snímač někdy zabrnkal :lol:

Se divím Farrellovi že tě rovnou neposlal víš kam.
I´m wheels... movin´wheels
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tonda píše:
woro90-1 píše:A nevím k čemu ta agrese.
Protože to bylo typický kazimrdský prudění pana přechytralýho.
Hele ty máš pocit že musíš do všeho kecat, přitom o tom máš leda tak něco vyčtenýho z webu, vlastní zkušenost nula celá prd. Kdybys sis aspoň na takovej snímač někdy zabrnkal :lol:

Se divím Farrellovi že tě rovnou neposlal víš kam.
Hezkyyyy. Tak ještě jednou. Píšu někde něco o snímačích?
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 11.02.2011 14:28, celkem upraveno 1 x.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

woro90-1 píše:Tak ještě jednou. Píšu někde něco o snímačích?
woro90-1 píše:štěkání a zpívání řeší vhodná hodnota poťáků a kondíku tónovky
...protoze treba ty zmineny Epifouny (extrem) ti zpivat nebudou ani kdybys byl kouzelnik, jedno s jakou elektronikou...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak mě by to zrovna zajímalo, jaký poťáky a kondíky použít. Mám založt nové vlákno, nebo m ěto sdělí někdo (WORO?) tady?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A ani samotné PAF nebudou štěkat a zpívat, pokud se k nim nacpe nevhodná elektronika.

Lachim: Poťáky a kondíky k čemu a na jaký zvuk? Možná by se to hodilo do jiného vlákna, tady to bude nejspíš jen o tom, jaký jsem idiot a že jsem si jen chtěl zaprudit.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

woro90-1 píše:tady to bude nejspíš jen o tom, jaký jsem idiot.
Mel jsem pocit ze jsme si jen spatne rozumeli a vyresilo se to, ale pokud si chces hrat na pana ublizenyho tak prosim...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já jen že té agrese bylo trochu příliš na vyřešené nedorozumění, a jak znám některé zdejší uživatele, Tonda pravděpodobně nebude poslední. Na to už reagovat nebudu, ať se to tu nezasírá. Nic proti tobě, Farrelle, s tvým postojem problém nemám.

Jinak momentálně mám na Žluté zajímavou věc: mám treble bleed kondenzátor v sérii s trimrem, je to fajn věc. Dá se tím snadno odladit stálý zvuk při všech nastaveních volume. Z principu funkce se to ale bude trochu lišit kabel od kabelu, každý má jinou kapacitu. Kondík snad 1nF, trimr 220k.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 11.02.2011 14:58, celkem upraveno 1 x.
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

muzu se zeptat co si predstavujete pod tim stekanim a zpivanim? :) pouzili ste to tady tolikrat, ze mi skoro prijde, jako by to byl nejakej pojem, jestli to bylo receny jen tak, tak se omlouvam a ignorujte me :D
Prodám EHX Germanium OD->pm
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

WhiteKeys píše:muzu se zeptat co si predstavujete pod tim stekanim a zpivanim? :) pouzili ste to tady tolikrat, ze mi skoro prijde, jako by to byl nejakej pojem, jestli to bylo receny jen tak, tak se omlouvam a ignorujte me :D
Treba tady je sem tam oboji :) Myslim ze to poznas...

WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

jojo, btw hezkej song... hlavne me zmatlo to o tom, ze bez nejaky spesl elektroniky to nesteka, ted kdyz sem si to precet znova, tak mi doslo, ze v tu chvili byla rec o snimacich..
Prodám EHX Germanium OD->pm
panedge

Příspěvek od panedge »

Farrell-no tak parádička,že se zadařilo.Mimochodem,nekecám,že poprvé v životě jsem slyšel Fleetwood Mac až tady od tebe z youtube :lol: asi ostuda,ale prostě nikdy mě nenapadlo si je pustit,normálně jsem tuhle kapelu úplně přehlížel a ono to přitom vůbec není špatný!
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

panedge píše:Farrell-no tak parádička,že se zadařilo.Mimochodem,nekecám,že poprvé v životě jsem slyšel Fleetwood Mac až tady od tebe z youtube :lol: asi ostuda,ale prostě nikdy mě nenapadlo si je pustit,normálně jsem tuhle kapelu úplně přehlížel a ono to přitom vůbec není špatný!
Spousta lidi ignoruje ty stary dobry veci kvuli ty jejich novejsi inkarnaci (polovina 1970 a dal), ale je to hrozna skoda, pac do ty doby kdyz jeste byli s Greenem to byl narez :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Farrell píše:
WhiteKeys píše:muzu se zeptat co si predstavujete pod tim stekanim a zpivanim? :) pouzili ste to tady tolikrat, ze mi skoro prijde, jako by to byl nejakej pojem, jestli to bylo receny jen tak, tak se omlouvam a ignorujte me :D

Tak nevím, jestli tím "štěkáním" nemyslíš out of phase zapojení humbuckingů na Les Paulu Petera Greena. Je známý jako pionýr tohohle zapojení, když to budeš hledat na I-netu a YT, tak toho určitě spoustu najdeš. Takže možná víc než marně hledat snímače, které by to uměly, kup nějakou osvědčenou klasiku a pomocí push-pull potenciometru si udělej zapojení v protifázi. Výborná stránka zabývající se úpravami klasických zapojení:
http://www.deaf-eddie.net/drawings/drawings.html
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Farrell píše:

haha, vzdyt to vůbec není zvuk humbuckeru..
to je zvuk humbuckeru zapojeného s druhým mimo fázi... :lol:
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Fořt píše:Tak nevím, jestli tím "štěkáním" nemyslíš out of phase zapojení humbuckingů na Les Paulu Petera Greena. Je známý jako pionýr tohohle zapojení, když to budeš hledat na I-netu a YT, tak toho určitě spoustu najdeš. Takže možná víc než marně hledat snímače, které by to uměly, kup nějakou osvědčenou klasiku a pomocí push-pull potenciometru si udělej zapojení v protifázi. Výborná stránka zabývající se úpravami klasických zapojení:
http://www.deaf-eddie.net/drawings/drawings.html
Super, az na to ze v pozadi hraje Kirwan a ten tohle pokud vim nepouzival :D Nicmene jsem z tech par prikladu co znam uved asi ten nejmin vhodnej, ale za svym tvrzenim si stojim - jinak dekuji, velice to znam a dobry humbuckery v kombinaci s adekvatni elektronikou to umeji i bez OOP, I kdyz to treba neni tak vyrazny... Kor kdyz maji za prdeli nejakej poradnej Fender, jako napriklad zde. Navic, ani v pripade ze bych to chtel, bych si to zapojeni push pullem fakt s prominutim ku*vit nechtel, to bych si radsi v krkovym proste obratil magnet...
60'Rock_N'_Roll píše: haha, vzdyt to vůbec není zvuk humbuckeru..
to je zvuk humbuckeru zapojeného s druhým mimo fázi... :lol:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Farrell dne 14.02.2011 17:52, celkem upraveno 1 x.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Farrell píše: Navic, ani v pripade ze bych to chtel, bych si to zapojeni push pullem fakt s prominutim ku*vit nechtel, to bych si radsi v krkovym proste obratil magnet...
Co bys tím prosímtě zk*rvil? Na vzhledu kytary to nijak znát nebude a i původní zapojení zůstane k dispozici. Kvalitní push-pully se určitě dají sehnat. To už mi připadne daleko větší zásah obracení cívky ve snímači, kterým asi zapojení out of phase nedosáhneš, pouze obrácení magnetického pole, které se používá pro humbucking efekt. Nejsem si tím jistý, ale aspoň tak to píše na svých stránkách ten Deaf Eddie.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Fořt píše:
Farrell píše: Navic, ani v pripade ze bych to chtel, bych si to zapojeni push pullem fakt s prominutim ku*vit nechtel, to bych si radsi v krkovym proste obratil magnet...
Co bys tím prosímtě zk*rvil? Na vzhledu kytary to nijak znát nebude a i původní zapojení zůstane k dispozici. Kvalitní push-pully se určitě dají sehnat. To už mi připadne daleko větší zásah obracení cívky ve snímači, kterým asi zapojení out of phase nedosáhneš, pouze obrácení magnetického pole, které se používá pro humbucking efekt. Nejsem si tím jistý, ale aspoň tak to píše na svých stránkách ten Deaf Eddie.
Proste ty push pull ochcavky nemam rad a ani nemam duvod si je strkat do kytary, tot vse - jinak, neobratil bych civku, ale jen magnet - je to naprosto v pohode (delal jsem to na svy stary Epi, jedinej problem byl ze snimac byl puvodne voskovanej, krome toho to byla otazka minuty - vyndas magnet, otocis ho, vratis, napajis zpatky pripadne kryt a je to) a vazne se tim OOP zvuku docilit da :) Koneckoncu, porad se spekuluje jestli to puvodne u Greena nebylo prave tim magnetem...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“