Hrajete akord F-dur v barré, nebo ne?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Jak hrajete F-dur?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Hrajete akord F-dur v barré, nebo ne?

Příspěvek od Nero »

Kid B píše:S velkým barré mám spíš problémy u F moll, než dur. Sice to umáčknu, ale pak mě po chvilce docela bolí ruka. Po delším hraní bych si asi odrovnal šlachy :(
U barré odvozených od emi si člověk může pomoci tím, že ukazováček držící barré přimáčkne ještě prostředníkem. Pak to je mnohem méně náročné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
impact

Příspěvek od impact »

Nero píše: U barré odvozených od emi si člověk může pomoci tím, že ukazováček držící barré přimáčkne ještě prostředníkem. Pak to je mnohem méně náročné.
Já si pomoh krátkou menzurou a devítkama strunama nízko nad hmatníkem. :D Pak už je to spíš o technice, než o síle (místo drcení krku kytary mezi prsty využít váhu ruky).

Ovšem co budu dělat, až si koupím Stratocaster nebo nedejbože akustickou dvanáctistunnou kytaru, to nevím... :mrgreen:
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Red Bull píše:Používám "velké barré" všude kde to jde, stratovská mezura 11 struny v standard E naučí vaše šlachy poslouchat :D, ale nikomu to nedoporučuji. Na sílu by se hrát nemělo. Pravda je, že když hraji na akustickou kytaru, tak je F dur po nějaké době už unavující.
Stratovská menzura, dvanáctky jak na akustice tak na elektrice. A bolí jen velké bendy nebo celovečerní jamy. Je to o zvyku. A na dvanáctky se nemusí hrát na sílu, dá se to naučit tak, že to jde bez velké námahy.

To dotlačování prostředníčkem mi přijde jako cesta do pekel, stačí ten prst pořádně natáhnout a mít na kytaře takové struny, aby to člověk nemusel rvát silou do křeče. Pak, když se to naučí spolehlivě, může přejít na silnější.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Po několikahodinovém hraní na dvanáctistrunnou kytaru s jedenáctkama strunama se rád po té cestě do pekel vydám, když si tím ušetřím šlachy... A klidně si k tomu zahraju Reovu Road to Hell...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“