PEAVEY 6505TM PLUS 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Míra

Re: PEAVEY 6505TM PLUS 112

Příspěvek od Míra »

Asi máš pravdu, ale kdybych měl doma 100 w lampu, i kdyby měla omezení na poloviční výkon tak ji nevybudim :(
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

ale vybudis ved to kresli v preampe potichu to bude hrat rovnako ok 60w kombo alebo aj lepsie zalezi od boxu. 60w hlava vobec nieje nejaka menej hlasna ako 120w, je tam skor rozdiel vo zvuku 120w ma vacsi "headroom"
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

pigdestroyer píše:no jesi neumi cistej zvuk, to muze byt snad jedno.. tohle by si nikdo kvuli cistymu nekupoval.
Neměl jsem na mysli "umí"="je pěknej". ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pigdestroyer píše:no jesi neumi cistej zvuk, to muze byt snad jedno.. tohle by si nikdo kvuli cistymu nekupoval.
No jo, ale dost lidí, co půjde jen po zkresleném kanálu, aspoň čas od času využijí i čistý zvuk. Třeba na něj nekladou takové nároky, ale někdy ho potřebují.

Osobně považuju koncepci aparátu, který umí hrát jen zkresleně, za jednu z největších blbostí, která je užitečná jen pro hodně malé procento kytaristů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no nerikej mi, ze kdyz da na cistym kanale gain na minimum potrebne pro hlasitost, a volume treba na 8, a presence na pulku ze to nebude cisty? a ze je to trochu nakresleny to snad nemuze nikomu vadit. uz jen proto, ze to zni stejne lip..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Najdi si ukázky... Na můj vkus je ten čistý pořád málo čistý - a nebo se musí gain dát už tak nízko, že to pořádně nehraje :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

pigdestroyer píše:no nerikej mi, ze kdyz da na cistym kanale gain na minimum potrebne pro hlasitost, a volume treba na 8, a presence na pulku ze to nebude cisty? a ze je to trochu nakresleny to snad nemuze nikomu vadit. uz jen proto, ze to zni stejne lip..
No jak v čem, že ano... Do gothic-metalové kapely (ála Therion, Moonspell...), kam by normálně aparát tvrdšího ražení patřil, bych si nic takového nepořídil, protože ta hudba místy obsahuje pasáže dodávající temnější atmosféru (třeba ve spojení s chorusem), kam zkreslení prostě nepatří a dobře tam nezní. A přizpůsobovat muziku možnostem kytaristova aparátu, mi přijde jako hodně špatný postup.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

podle me tady teda cistej ma.
http://www.youtube.com/watch?v=H-eNS296 ... re=related
me je to jedno, hadat se nebudu. a s gothic rockem na me nechod :-D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jo, ale třeba takový Kerry King to taky očividně nepovažuje za nutné ;) Neřekl bych nikdy, že to je blbost, protože někdo to prostě nepotřebuje. Zas tolik zesilovačů, které neumí čistý, nebo čistý vůbec nemají není. Já osobně jsem až do koupě Majora čistý nepoužíval a stahoval jsem jen volume u krkového snímače a byl jsem s tím dost spokojený. Osobně bych ani čistý kanál nějak vyloženě mít nemusel.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

No jo ono se to lehko řekne. Stačí stáhnout poťák a udělá ti to čistý zvuk, jenže to se musí umět... Mně to třeba moc nejde. Nikdy z toho nedostanu to co chci a navíc ty ibanezky mají tak blbě umístěný volume pot, že do něho při hraní furt drbu a už mně to s..e hold přejdu na les paula a bude klid.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

2 dlabajíč : Já jsem si volume přehodil místo clony a do díry jsem dal killswitch a nic mi tam nezavazí. Druhé řešení, které v nejbližší době zrealizuju, je Ibanez JPM, tam je volume umisteno idealně :D
Osobně ale je pro mě Clean kanál nutnost...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Nevim co tu resite s tim cistym zvukem, tenhle aparat to stejne poradne neumel.Jeho hlavni prednosti je stejne zkresleny kanal ktery je fantasticky, ve spojeni s mesa bednou a EMG to ma zvuk jak tank.
viz. http://www.youtube.com/watch?v=mzv7O9siFXY
Jen se divim ze s tim kombem neprisli driv, investice do hlavy s poradnym boxem vyjde kolem 60k a navic ne kazdy se s tim chce tahat.Ja treba zada nevyhral v bingu tak ze pocitam kazdy kilo co mam zvednout, tak ze tahat 50kg reprobox to neni nic pro me.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Problém je, že ta hlava 6505 a to kombo 6505 nejsou totožné aparáty.

PetrPeter 1975 - 2008
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

pánové tak to kombíčko prostě kámošovi nedošlo. už je to docela dlouho (skoro 3 měsíce) Ale našel sem ukázku na yt, která dokazuje, že to asi i čistý hraje... Ale asi se to musí umět a chce to tu správnou kytaru. http://www.youtube.com/watch?v=84jXmu88 ... re=related ale kolem 2:40 už se to nedá....
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
LukasMrazoun

Příspěvek od LukasMrazoun »

Čistej je na nic, ale ten s drivem... to by ti urvalo... však víš co :D
Powerage

Příspěvek od Powerage »

Zdar...k tomu cistymu by mohlo pomoct tohle video https://www.youtube.com/watch?v=2goF7NJVDxw
Pise tam teda, ze menil lampy v predzesu...
sparta-kus

Příspěvek od sparta-kus »

Ahoj, chtěl bych trochu zaktualizovat toto téma, máte někdo nějaké reference o spolehlivosti těchto aparátů? Dle ukázek to hraje moc pěkně, ale zajímalo by mě, jak to vypadá vevnitř, hlavně z hlediska "opravitelnosti" u opravářů zesilovačů a tak. Byl bych moc vděčný za názor nějakého odborníka :)
Hlavní výbava: Laney GH50L, Headway 212B, Tesla 412 Anniversary series, Schecter Tommy Victor Sig., Fender H1 + SH4 u kobyly, Hardwire CM-2

Cvičítka: Epiphone Triggerman 60 DSP, Roland Cube 60 + další křápy...:)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, i kdybys dostal x referencí není Ti to nic platné. Je to všechno o štěstí na konkrétní kus. Nelze vůbec usuzovat z toho, že Franta a Tonda je s tím spokojen a Karel a Ferda spokojen není. Je to stejné jako všechny současně vyráběné zesilovače, nejsou určeny pro opravování, ale pro vyhození a koupi nového. Neplatí to stoprocentně, jen jsem chtěl naznačit, že oprava současných zesilovačů je mnohem nepříjemnější než tomu bylo u "starých" kusů. Opravit se ovšem dá. Jestli Tě opravdu zajímá jak to vypadá uvnitř, můžeš hodit oko na tyto odkazy:
http://www.prowessamplifiers.com/schema ... 505112.pdf
http://peavey.com/products/index.cfm/it ... 6reg%3B%20
Jistě se dá najít spousta dalších...
Názor si ale musíš udělat sám :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Toto kombo jsem nějakou dobu vlastnil a bez problémů, ale dnes už bych si ho nekoupil vzhledem k šílené ceně. Tehdá jsem za něj dal asi 12 tisíc za nový z Thomanna. Rozhodně bych vzal normál hlavu, která je navíc stále made in USA (sice to nic neříká o kvalitě, ale alespoň se to lépe pak prodává než číňan). Nebo bych počkal na tu malou 20W, která by měla stát dle informací ze dvou eshopů 14.990Kč, ale záleží na co a kam to chceš atd....
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“