fender frontman 212r - rezonuje

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pavlunapunk
Bandzone: www.bandzone.cz/pstrosisperma

Re: fender frontman 212r - rezonuje

Příspěvek od pavlunapunk »

pavlunapunk píše:Zdravim,
měl bych dotaz na tohle combo,je to trochu OT ale patří to taky do závad.
Koupil jsem si ho a přinesl domů..... doma hrál uplně do pohody žadnej problem nebyl.
Potom když jsme dodělali zkušebnu,tak sem ho tam dotahl a pár zkoušek bylo všechno v pohodě a
potom najednou když sem ho zapnul tak začalo vydávat silný rány typu bum bum bum bum....
Ale po chvilce to přestane a všechno šlape úplně v pohodě,vůbec si nestěžuju.
Prostě tomu nerozumim....jako jestli se to musi zahřát...ale to je blbost.
Za každou radu rád...díky,eště jednou sorry za OT.
Opravdu nic ? :( Docela bych to rad vyřešil tady než se stim táhnout do hudebnin.... :cry:
Fender Squier , Frontman FM212R
Punk,Sex a Pivoo... !
Giuseppe

Příspěvek od Giuseppe »

Zdravím,

mám fender, pro změnu Super Champ XD, a dělá to samý, na tónu A, ale naopak, od hlasitosti 5 a výš. A je to popravdě dost hnusnej zvuk. Záruku mám mít sice ještě dva a půl roku, ale nějak nemůžu najít vůbec žadný papíry... (!!!), tak mě napadlo do toho trochu hrábnout. Ale moc netušim jak. Sice jsem třeba odpojil reprák, ale k zesilovači mám úctu a vůbec netušim, kde se třeba nachází zmiňovaný "reverb tank". Jsem natvrdlej a velice vděčnej čtenář, takže ocením jakoukoliv radu. Dík.
MisterTroll

Brumění Fender Frontman 212R

Příspěvek od MisterTroll »

Zdravím,
potřebuji poradit/zjistit, za je normální, že když hraju na Fender Frontman 212R na kytaře basovější tóny (především prázdné E ..., při prázdném A vůbec nic..) tak mi kombo jaksi brumí. Není to ani tak šum, ale spíš takové brumění+bzučení... Třeba když na EQ snížím basy, tak už to ani nedělá. Mám kombo dlouho, ale stále v záruce. Vyšší tóny už bez problému, jsou perfektně čisté. Kytary a kabely jsou s velkou pravděpodobností vpořádku.

Ocenil bych i zkušenosti vlastníků tohoto komba.. :)
MilanT

Re: Brumění Fender Frontman 212R

Příspěvek od MilanT »

Nechci dělat chytrýho, ale nemůže to bzučení způsobovat pružinový reverb? :arrow: komba-zesilovace-reproboxy/fender-front ... 23544.html
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nebo jakákoliv součást komba, která je uvolněná a má stejnou rezonanční frekvenci, jako struna E.
A nejedná se o brum. Brum je rušivý zvuk způsobený špatným uzemněním nebo odstíněním, souvisí s napájením o frekvenci 50Hz - tzv. hluk střídavého napětí. Ten by byl slyšet pořád, ne jen na struně E.
V tvém případě se jedná pravděpodobně spíše o drnčení, ne? Upřesni charakter vydávaného zvuku, ale já myslím, že to stejně sloučíme s výše uvedeným postem.
MisterTroll

Ano, zní to jako drnčení. Pružinový reverb jsem už prozkoumal a i celé kombo, všechny šrouby který jsem našel tak sem je utáhnul, ale nic sem nenašel, pořád to při hlubokých basech drnčí. Nemůže to být z repráku? Ještě se na ten reverb podívám.. Možná drnčí přední kryt?? Jako kdyby něco bylo uvolněnýho, ale právěže všechno pevně drží.. :?
MisterTroll

Vyndal jsem reverb tank, kombo si vesele drnčí dál, takže reverbem to není. Možná je to obecná vada všech Frontmanů. Mám i menší, a chrní taky podobně..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zkusil jsi jej i v jiné místnosti? Ona má svou rezonanční frekvenci i místnost a může se pak zdát, že drnčení jde z komba, ale není tomu tak.
MisterTroll

Vyzkoušeno venku i v jiných místnostech, to samé..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“