Opravdu nic ?pavlunapunk píše:Zdravim,
měl bych dotaz na tohle combo,je to trochu OT ale patří to taky do závad.
Koupil jsem si ho a přinesl domů..... doma hrál uplně do pohody žadnej problem nebyl.
Potom když jsme dodělali zkušebnu,tak sem ho tam dotahl a pár zkoušek bylo všechno v pohodě a
potom najednou když sem ho zapnul tak začalo vydávat silný rány typu bum bum bum bum....
Ale po chvilce to přestane a všechno šlape úplně v pohodě,vůbec si nestěžuju.
Prostě tomu nerozumim....jako jestli se to musi zahřát...ale to je blbost.
Za každou radu rád...díky,eště jednou sorry za OT.
fender frontman 212r - rezonuje
Pravidla fóra
-
pavlunapunk
- Bandzone: www.bandzone.cz/pstrosisperma
Re: fender frontman 212r - rezonuje
Fender Squier , Frontman FM212R
Punk,Sex a Pivoo... !
Punk,Sex a Pivoo... !
Zdravím,
mám fender, pro změnu Super Champ XD, a dělá to samý, na tónu A, ale naopak, od hlasitosti 5 a výš. A je to popravdě dost hnusnej zvuk. Záruku mám mít sice ještě dva a půl roku, ale nějak nemůžu najít vůbec žadný papíry... (!!!), tak mě napadlo do toho trochu hrábnout. Ale moc netušim jak. Sice jsem třeba odpojil reprák, ale k zesilovači mám úctu a vůbec netušim, kde se třeba nachází zmiňovaný "reverb tank". Jsem natvrdlej a velice vděčnej čtenář, takže ocením jakoukoliv radu. Dík.
mám fender, pro změnu Super Champ XD, a dělá to samý, na tónu A, ale naopak, od hlasitosti 5 a výš. A je to popravdě dost hnusnej zvuk. Záruku mám mít sice ještě dva a půl roku, ale nějak nemůžu najít vůbec žadný papíry... (!!!), tak mě napadlo do toho trochu hrábnout. Ale moc netušim jak. Sice jsem třeba odpojil reprák, ale k zesilovači mám úctu a vůbec netušim, kde se třeba nachází zmiňovaný "reverb tank". Jsem natvrdlej a velice vděčnej čtenář, takže ocením jakoukoliv radu. Dík.
-
MisterTroll
Brumění Fender Frontman 212R
Zdravím,
potřebuji poradit/zjistit, za je normální, že když hraju na Fender Frontman 212R na kytaře basovější tóny (především prázdné E ..., při prázdném A vůbec nic..) tak mi kombo jaksi brumí. Není to ani tak šum, ale spíš takové brumění+bzučení... Třeba když na EQ snížím basy, tak už to ani nedělá. Mám kombo dlouho, ale stále v záruce. Vyšší tóny už bez problému, jsou perfektně čisté. Kytary a kabely jsou s velkou pravděpodobností vpořádku.
Ocenil bych i zkušenosti vlastníků tohoto komba..
potřebuji poradit/zjistit, za je normální, že když hraju na Fender Frontman 212R na kytaře basovější tóny (především prázdné E ..., při prázdném A vůbec nic..) tak mi kombo jaksi brumí. Není to ani tak šum, ale spíš takové brumění+bzučení... Třeba když na EQ snížím basy, tak už to ani nedělá. Mám kombo dlouho, ale stále v záruce. Vyšší tóny už bez problému, jsou perfektně čisté. Kytary a kabely jsou s velkou pravděpodobností vpořádku.
Ocenil bych i zkušenosti vlastníků tohoto komba..
Re: Brumění Fender Frontman 212R
Nechci dělat chytrýho, ale nemůže to bzučení způsobovat pružinový reverb?
komba-zesilovace-reproboxy/fender-front ... 23544.html
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nebo jakákoliv součást komba, která je uvolněná a má stejnou rezonanční frekvenci, jako struna E.
A nejedná se o brum. Brum je rušivý zvuk způsobený špatným uzemněním nebo odstíněním, souvisí s napájením o frekvenci 50Hz - tzv. hluk střídavého napětí. Ten by byl slyšet pořád, ne jen na struně E.
V tvém případě se jedná pravděpodobně spíše o drnčení, ne? Upřesni charakter vydávaného zvuku, ale já myslím, že to stejně sloučíme s výše uvedeným postem.
A nejedná se o brum. Brum je rušivý zvuk způsobený špatným uzemněním nebo odstíněním, souvisí s napájením o frekvenci 50Hz - tzv. hluk střídavého napětí. Ten by byl slyšet pořád, ne jen na struně E.
V tvém případě se jedná pravděpodobně spíše o drnčení, ne? Upřesni charakter vydávaného zvuku, ale já myslím, že to stejně sloučíme s výše uvedeným postem.
-
MisterTroll
Ano, zní to jako drnčení. Pružinový reverb jsem už prozkoumal a i celé kombo, všechny šrouby který jsem našel tak sem je utáhnul, ale nic sem nenašel, pořád to při hlubokých basech drnčí. Nemůže to být z repráku? Ještě se na ten reverb podívám.. Možná drnčí přední kryt?? Jako kdyby něco bylo uvolněnýho, ale právěže všechno pevně drží.. 
-
MisterTroll
Vyndal jsem reverb tank, kombo si vesele drnčí dál, takže reverbem to není. Možná je to obecná vada všech Frontmanů. Mám i menší, a chrní taky podobně..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsi jej i v jiné místnosti? Ona má svou rezonanční frekvenci i místnost a může se pak zdát, že drnčení jde z komba, ale není tomu tak.
-
MisterTroll
Vyzkoušeno venku i v jiných místnostech, to samé..