Ibanez GRG 270B - tremolo rozlaďuje

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Ibanez GRG 270B - tremolo rozlaďuje

Příspěvek od Fade »

woro90-1 píše:Jděte do hajzlu se špalkováním. Seřídit, a hned. Dělá se to tak, že to tremolo něčím zablokuješ ve správné neutrální poloze, naladíš, seřídíš dohmat a oktávy, pořádně zamkneš, doladíš a odblokuješ. Pak hýbeš pružinami dokud to nemáš naladěné. Pak to budeš mít ve správné neutrální poloze a seřízené. Pružinu přidávat či ubírat jen pokud nestačí rozsah, tzn. pokud máš pružiny napnuté nadoraz a nestačí to, jednu přidáš. Pokud při plném zatažení za páku pružiny vyskakují, jednu vyhodíš. Fade má pravdu že by na tyhle struny mohly stačit dvě pružiny.
No, tady psal jen jeden člověk o špalkování a více tu o tom nepadlo ;) Ale stejně, kdyby měl ILT1 tremolo, tak to se zašpalkovat prakticky musí. Ještě jsem snad neviděl horší tremolo...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

ILT1 neznám, to je nějaký nejlevnější model co se dává na jeden dva typy, aby to vypadalo jako tremolo? Něco jako ve vyšší třídě Lo-TRS II?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To je ten nejlevnější model tremola od Ibanez. Lo-TRS se dává tuším na JEM modely a to je v pohodě. Po seřízení celkem drží. ILT1 je jen náhražka tremola. Osobně jsem ho seřizoval několikrát a pokaždé bylo ihned mimo. Nemluvím o břitech, které taky nejsou zrovna z titanu. Pokud budeš mít možnost si zahrát na 270ku s ILT1, tak to určitě udělej. Někteří lidé tvrdí, že jim tremolo na téhle kytaře drží. Otázka je, jestli mají staré RG270 s Edge III, nebo GRG 270 s Edge III (tam bude ale rozdíl ve zvuku a zpracování, nikoliv ve floydu) a nebo GRG270 s ILT1.

EDIT: Někdo s tím může mít dobré zkušenosti, ale já osobně nemám
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Fade píše:Záleží jaké máš ladění a jaké struny. Taky jaké pružiny, ale pokud tam máš ty od výroby, tak bych je neřešil. Kupříkladu na devítky, desítky v normálním ladění ti stačí dvě pružiny. Na třináctky do H bych hodil asi tři. Tak hluboko jsem ještě nebyl naladěný. Stejně tak kdybys hodil na kytaru 0.13 struny a měl standard E, tak tam bys nejspíše musel hodit pružiny tři.
Struna 0.12, standardní ladění, 4 pružiny, ale na klasickém Fender tremole.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“