Tritony
Pravidla fóra
Re: Tritony
a co KORGY M50 ? Ty by k NW nešli ? Vim,že Tuomas má Tritony,ale parametry maji víceméně podobné ne ?:)
KORG M50 vlastním
, taky patřím mezi Tuomasovy věrné fandy, ale žádný zvuk jsem na NW nenašel...
Ono by ti časem možná došlo, že ani ty zvuky, které jsou v NW mít nemusíš, dobré zvuky v M50ce jsou, ikdyž zase je to o něčem jiném...Navíc si můžeš nějaké takové udělat, ale neříkám, že je to zrovna nějak lehké.
Ale zase slavná série Triton není jen tak
. Existuje už více než 7 let (asi), takže zvuků na internetu je hafo oproti na M50
Ono by ti časem možná došlo, že ani ty zvuky, které jsou v NW mít nemusíš, dobré zvuky v M50ce jsou, ikdyž zase je to o něčem jiném...Navíc si můžeš nějaké takové udělat, ale neříkám, že je to zrovna nějak lehké.
Ale zase slavná série Triton není jen tak
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Opět ten samý problém, rozdíl mezi gumovými kontakty a kovovými je opravdu propastný. Kovové vydrží věky, kdyžto gumové časem odpadají, čím více úderů do klaviatury tím více trpí. Korg TR má klaviaturu Tritona LE a Karmy, kdežto M50 ji má horší, je tam rozdíl v tom že ještě TR a KARMA jsou MADE IN JAPAN a M50 je už CHINA. Osobně jsem Korg Karmu neměl, vlastnim ale Triton LE a M50, a M50 je horším nástrojem co se týče kvality. M50 má obrovské množství zvuků, ovšem díky slabým převodníkům zní poněkud tupě.
Korg Triton LE
Korg M50
Korg M50
Já mám M50 z Thaiwanu 
Oddělej spodní kryt a podívej se na hlavní desku a na desku s kontakty kláves.
BTW: on též Thaiwan není výhra.
Já mám 76 key verzi kde na štítku i na krabici bylo MADE IN CHINA. Už jsem ho jednou reklamoval kvůli tlačítkám a potenciometru. Nechci rozvíjet flame, je lepší nástroj v záruce, než starší se super klaviaturou, ale jen poznamenávám že nevydrží tak dlouho jako kvalitnější nástroje.
BTW: on též Thaiwan není výhra.
Já mám 76 key verzi kde na štítku i na krabici bylo MADE IN CHINA. Už jsem ho jednou reklamoval kvůli tlačítkám a potenciometru. Nechci rozvíjet flame, je lepší nástroj v záruce, než starší se super klaviaturou, ale jen poznamenávám že nevydrží tak dlouho jako kvalitnější nástroje.
Korg Triton LE
Korg M50
Korg M50
Yamaha mi vydržela 10 let, od Korga čekám to samé...samozřejmě, když se s tím dělá co nemá, tak je jasné, že to dlouho nevydrží (nenarážím na tebe
, myslím to obecně)...
Elektronika tě aj přežije pokud ji něco neusmaží. Opotřebují se asik podle mě jen klapky tlačítka akonektory a vše jde za přijatelné prachy vyměnit.