Angus Young and Zakk Wylde sound

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Fořt

Re: Angus Young and Zakk Wylde sound

Příspěvek od Fořt »

citizen.one: Proč mu takhle blbneš hlavu? Na učení se a hledání mu dávno stačí to, co má.
fade: Souhlas s hodně středama, ale myslím, že výšky by úplně stahovat neměl. Prostě nesmí tam cpát moc zkreslení a nenastavovat si EQ do oblíbeného metalového véčka.
nity

Příspěvek od nity »

citizen.one píše:jednoduse, kup si to na co hrajou a snaz se, je velmi snadny najit na co hrajou...kazdopadne oba dva ty zvuky jsou tak nepodobny, ze budes muset met vybavu dvakrat, ale co....
tak to aby si pripravil 200 litru...hlavne to 800mikilo limitovana edice zw bude tezky sehnat..
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

tak ja jen odpovidam na to na co se pta. Kdyz bych chtel usetrit, tak bych koupil angusovu vybavu a eventuelne to trochu vic prirazil, tim by se spis priblizil zvuku wylda nez se sestavou wylda zvuku anguse...

ale jsou to proste pindy o nicem, uz jen to tema...

dalsi fantasticka varianta, jak se jen drobet priblizit, je nejakej multiefekt, nebo hnani kytary pres pc pres modeler a zpatky do neceho co to zesili... predevsim je ale treba zduraznit, ze ten zvuk si oba dodelavaji ve studiu a jen sotva jim to takhle zni nazivo...aspon co jsem videl zakka...

samozrejme tech variant jak se tomu priblizit je asi milion, kdyz bude mit stesti, tak nekde narazi na lampu ktera si bude dobre rozumet s efekty a kdyz k tomu jeste narazi na dobry efekt a kytaru, tak bude mit zvuk treba jeste lepsi...jenze pochybuju ze to vyjde lacinejs a casove je to silene narocny, nehledal jsem sice nici zvuk, ale efektu jsem zkusil uz stovky a jen cca desetina byla to pravy...pricemz az na vyjimky...ta nejdrazsi...

a jeste bych dodal, ze je to proste uplny nesmysl chtit po mg marshallu aby hral aspon podobne.
nejvic se priblizi kdyz stahnes zkresleni a pustis to nahlas, sice to bude mizerie, ale asi tak nejbliz...
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

citizen.one píše:tak ja jen odpovidam na to na co se pta. Kdyz bych chtel usetrit, tak bych koupil angusovu vybavu a eventuelne to trochu vic prirazil, tim by se spis priblizil zvuku wylda nez se sestavou wylda zvuku anguse...
Obrázek
nity

Příspěvek od nity »

citizen.one píše:tak ja jen odpovidam na to na co se pta. Kdyz bych chtel usetrit, tak bych koupil angusovu vybavu a eventuelne to trochu vic prirazil, tim by se spis priblizil zvuku wylda nez se sestavou wylda zvuku anguse...
tak o tom se nehádám, ale z vlastní zkušenosti vim že při prodeji hudebních nástrojů v krámě se lidi tvářej už na kytaru za 2 tisice že je draha, takže asi tak sem to myslel..kdyby lidi meli tolik penez ze si muzou koupit ten real original, tak by neshaneli levný náhržky...a je to i obracene, kdyby levny náhražky fungovaly stejne dobre, tak nepotrebujem drahý originály...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten kluk si sem na fórum přišel pro radu a čeho se mu dostalo? Rady od snobů, sběratelů a překupníků, aby narval 100 k do aparátů a nástrojů, na kterých, když se nenaučí hrát na levným "šuntu", toho zvuku stejně nikdy nedosáhne.
Že se i na tom levným "šuntu" dá doma hrát a cvičit:
http://www.youtube.com/watch?v=aIcJjg7W ... re=related
(kolem 3:20 je vidět, jak to hraje na ten vyhulený čistý zvuk)
http://www.youtube.com/watch?v=dVyroY5m ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=51KLpcqo ... re=related
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Fořt píše:citizen.one: Proč mu takhle blbneš hlavu? Na učení se a hledání mu dávno stačí to, co má.
fade: Souhlas s hodně středama, ale myslím, že výšky by úplně stahovat neměl. Prostě nesmí tam cpát moc zkreslení a nenastavovat si EQ do oblíbeného metalového véčka.
Vycházím z toho, že pokud to hraje jako klasický MG Marshall, tak výšky tam dělají jen syčení. Proto bych je stáhl.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
citizen.one

Fořt píše:Ten kluk si sem na fórum přišel pro radu a čeho se mu dostalo? Rady od snobů, sběratelů a překupníků, aby narval 100 k do aparátů a nástrojů, na kterých, když se nenaučí hrát na levným "šuntu", toho zvuku stejně nikdy nedosáhne.
nevim jestli to mam brat jako invektivu, ale prinejmensim zadnych snobu ani prekupniku jsem si tu nevsiml :D

nikdo se tu nepre o tom, na cem se da nebo neda cvicit, to se da na uplne vsem co vydava nejakej zvuk. Sam jsem MG15 na zacatek mel a nikomu bych nikdy netvrdil, ze se na tom da priblizit tak ikonickym zvukum jako temhle zminovanym. Jestli jsi cetl co jsem psal prve, tak jsem tam taky zminil ,,a snaz se''.

a dat sem nejaky nahravky z youtube je taky hodne objektivni, byt ten posledni to umi docela dobre. Podle reklamnich ukazek hraje vsechno jaks taks, i kdyz tady na tom je slyset, jak to stoji za pytel i v tom promu :D

chapu, ze leckdo na to ze zacatku nema, taky jsem nemel, ale kazdej (az na vyjimky ze socialne vyrazne slabych rodin) kdo to mysli vazne, je schopnej se k tomu dopracovat.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Fořt píše:Ten kluk si sem na fórum přišel pro radu ...
O tom zase nejsem zdaleka tak presvedceny :)
Momentalne je to v rovine "jak udelat z trabanta ferrari a drzte hubu vy co rikate ze to nejde!!!"
Navic je to cele uplne nesmysl, ......jenomze uveri ti ze 1+1=2?
tenhle typ lidi ani nahodou (z cehoz vyplyva ze to neni prvni ani desaty exemplar na ktery sem mel to "stesti"narazit)
Kdo by ho chtel branit, tak at si znova precte uvodni arogantni (navic hloupy) vstup .....jeste se s nim tady jedna v rukavickach.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
citizen.one

drzme se tematu :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Sorry, pokud jsem se někoho dotknul, beru veškerá invektiva zpět. Ale přece poznáte, když se někdo takhle ptá, v jaké fázi vývoje asi je, ale brát mu hned vítr z plachet tím, že bez vintage vybavení se snaží marně ... To mě fakt nakrklo.
citizen.one

kdepak :D

ono nevim jak dlouho sem chodis, ale az podobne konstruovanou otazku uvidis asi posedmdesaty, tak si budes rikat, ze problem je asi jinde :)

navic kdyz uz na zacatku napise ze je mu jasny, ze se priblizit nejde, tak vpdostate nechapu proc to sem vubec pise, prece se neda cekat, ze mu nekdo rekne jak si ma nastavit zvuk, kdyz samozrejme ani nezna zvuk zbytku celeho retezce...
shmootik

Příspěvek od shmootik »

jak vidno ono to rukama fakt asi bude :lol: .

nejsem schopen podat konkrétní návrhy na nastavení ku přiblížení ZW či AY zvuku, protože:
a) v moment kdy se technicky nemožno shodnout s originálem začne bejt vemi podstatný že každej vnímá zvuk trochu jinak a přikládá různejm aspektům různou důležitost.
b) fokus LP stejnýho typu znam velmi dobře a pokud tam máš ty samý snímače který tam měl já, tak bych řek že budou jeden z hlavních důvodů proč to přibližování moc nepude.
c) sebe lepší doporučení takhle na dálku bude v porovnání se zkoušenim nastavení velice neefektivní

dyť ten apec má jenom sedum knoflíků a dva přepínače, tam nic lepšího než kroutit a kroutit nevymslíš, nehledě na to že tim kroucenim postupně dostaneš cit pro to jak to na kterej knoflík reaguje a časem na d tim nebudeš muset tak laborovat až budeš chtít naladit nějakej charakter zvuku.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
rene

Příspěvek od rene »

Zpět k původnímu "dotazu". Podivej to že sem lidi píšou řeči typu "To je v rukou" nebo "tranzistor je k ničemu" asi nebude jenom tak, protože tak to prostě je. Nemůžeš si vycucat z prstu zlatý kuličky. Fakt je ten že čím je člověk zkušenější, tím víc zjišťuje jak má k tomu kýženýmu zvuku daleko. Proto tady je moje odpověď. Trénuj pořád dokola a zjistíš jak malej vliv má na ten zvuk tvoje vybavení, když budeš umět používat ruce. Pokud potřebuješ takhle umět hrát naživo a ne jen doma tak se porozhlídni po něčem lampovym (třeba to Laney nebo Crate a k tomu nějaký overdrive), pokud to máš na doma tak je to celkem šumák a nezbejvá ti než léta cvičit :)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Fořt píše:Ten kluk si sem na fórum přišel pro radu a čeho se mu dostalo? Rady od snobů, sběratelů a překupníků, aby narval 100 k do aparátů a nástrojů, na kterých, když se nenaučí hrát na levným "šuntu", toho zvuku stejně nikdy nedosáhne.
S tímhle absolutní souhlas, hlavně se ptal jak se k tomu zvuku co nejvíce přiblížit na tom co má (což by +- pro pocit myslím šlo) a ne aby ten zvuk byl naprosto STEJNÝ.

Čim dál tim více mi na fóru přijde že tady člověk bez statisíců na nákupy vybavení nemá co dělat... :roll: Věřím tomu, že před desítkami let začínající hvězdy kytarového nebe začínali (a koncertovali) s vybavením nad kterým by jste ohrnovali nos...

Ale abych nebyl OT, Zakkovýmu zvuku se nepřiblíží ani člověk s jeho výbavou, on má natolik specifický styl hraní, že to v podstatě ani nejde. Ale AC/DC by neměl být takový problém nakroutit to, hraj si s volume na kytaře a gainem na zesilovači a dříve nebo později se ti něco z toho bude líbit a zdát podobné, pak máš vyhráno.
Naposledy upravil(a) jakub.kubaaa dne 27.02.2011 22:46, celkem upraveno 1 x.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
symar

Příspěvek od symar »

rene píše:Nemůžeš si vycucat z prstu zlatý kuličky.
No to je perla, to si musím zapamatovat. A "ty" rady od "těch zkušených" na aparáty Laney v tomto tématu několikrát zmíněné, teda pánové. Když už tedy zvuky zesilovačů tak trochu zasvěceně. Laney = Iommi a ne Wylde, Young. Tam jedině Marshall.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
symar

Příspěvek od symar »

Tak teď tak koukám, že zakladatel tématu už tady dávno nekomunikuje. Buď má rozumu víc než mi tady všichni dohromady (což by bylo jedině dobře) a nebo byl definitivně odrazen. To druhé doufám, že ne. A pokud snad ano tak se vy "povyšovatelé" zamyslete sami nad sebou. Já nevím, nebylo by lepší to tu radši, páni odpovědní, zamknout? Další perly tady, to už snad fakt radši ne.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Fakt je ti 44?
rene

Příspěvek od rene »

symar píše:
rene píše:Nemůžeš si vycucat z prstu zlatý kuličky.
No to je perla, to si musím zapamatovat. A "ty" rady od "těch zkušených" na aparáty Laney v tomto tématu několikrát zmíněné, teda pánové. Když už tedy zvuky zesilovačů tak trochu zasvěceně. Laney = Iommi a ne Wylde, Young. Tam jedině Marshall.

Co máš za problém? Autor topicu hned na začátku napsal že nechce slyšet tohle a tohle ale že chce slyšet jak zadarmo koupit ferarri. Je mi líto ale všechno nejde tak snadno jak si někdo myslí. Když už píšeš kdo je jak zkušenej a kritizuješ rady, tak nejdřiv sám poraď a pak kritizuj. Moje rada byla aby autor především trénoval, protože je to prostě v rukou a ne v tom aparátu. To je fakt kterej ti potvrdí naprostá většina zkušených kytaristů. Doporučil jsem to Laney protože je to cenově dostupná lampa na který můžeš nakroutit ten "vintage sound" a můžeš ho doplnit zkreslením, přijde ti lepší radit Marshall kterej aby měl ten správnej sound stojí desítky tisíc?

PS: Myslíš že tihle kytaristi jsou takový puristi, že by se Marshallu drželi jako klíště? Nejsou. A víš proč? Protože vědí že kdyby na koncertě použili něco jinýho tak to nikdo nepozná, protože Angus bude vždycky znít jako Angus a Zakk bude vždycky Zakkem bez ohledu na bedny který stojej za nima.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
lion68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lion68 »

sice to trošku odbočuje od tvého tématu, ale tady jsou věci, na které hraje Agnus a Zakk: http://guitargeek.com/rigview/284/

http://guitargeek.com/rigview/312/
Nástroj: Epiphone SG G400, Strunal Model 770 4/4
Kombo: Peavey Valveking 112 (vypůjčený), Vision GW 35 na domácí hraní
Kapela: Dosud beze jména
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“