Kytary Fender: Chyby a nedostatky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Demilich

Re: Kytary Fender: Chyby a nedostatky

Příspěvek od Demilich »

Vpohodě. A co? Já sem neříkal že to umí dát zvuk, který by posadil cokoli na zadek, nebo vás proslavil aby na vás pařili lidi s pentagramem na triku. Metalů je hafo různých stylů, někde je třeba tohle, jinde zas tamto. Snažil jsem se naznačit že to jen není nereálné co se do využitelnosti týče. :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak jistě, můžeš hrát i na hřeben a využiješ to :) Já jsem zase podotkl, že mě to nenadchlo.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A pak že to na Stratocastera nejde: J. Priest - Metal Gods, live 1982
http://www.youtube.com/watch?v=qdAHm12iDHw&feature=fvsr
G. Tipton má 2 HB (DiMarzio SD?), ale K.K. Downing klasický S-S-S (?). Nebo tam mohl mít nějaký HB velikosti a vzhledu singlu (jako je ten Y. Malmsteenův model)? Nebo měl nějak předělanou elektriku, třeba sériové zapojení? Nevíte někdo?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Buď tam má klasické SC nebo noiseless (stacked), rozhodně je to jednořadé. Pánové, víte, k čemu je tónová clona?

Ale nějaké podladěné brutality bych na strata se SC rozhodně nehrál, jeho místo je přece jen jinde.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

woro90-1 píše:Buď tam má klasické SC nebo noiseless (stacked), rozhodně je to jednořadé. Pánové, víte, k čemu je tónová clona?

Ale nějaké podladěné brutality bych na strata se SC rozhodně nehrál, jeho místo je přece jen jinde.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

ze brumí, ale to kazdej singl...dá se s tím dělat..noisless a bla bla..sám jsem měl Lace Sensor a vůbec to nebyl singl...

Osobně je strat povazovanej za lehkej nástroj, ale můj je tězkej jak prase...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Brum se dá dost potlačit odstíněním vnitřku kytary Cu fólií. Už si to tady myslím někdo dělal, já se k tomu u svýho strata a telete chystám už asi půl roku, fólii už mám, jen se k tomu dokopat. U strata mě to tak netrápí, hraju hlavně na mezipolohy, ale Baja Telecaster brumí i v nich, a dost. U telecasteru asi nefunguje ta eliminace magnetických polí jako u strata nebo v HB, je to tím, že jsou snímače od sebe daleko? Nebo nemají opačnou orientaci mgt. pole? U Baja na jednom zahraničním fóru radil, že většinu brumu odstranil zakroucením (obtočením jeden kolem druhého)vodičů od snímačů, prý jsou v něm dost dlouhé a volně. Ještě jsem dovnitř nelezl, ale asi zkusím i to.
Vzpomněl jsem si na pár konstrukčních nedostatků strata:
1. Kobylkový singl je u většiny modelů tenkej, moc výškovej. Přitom v originálním zapojení nemá tónovou clonu. Úprava je jednoduchá, dá se přehodit za clonu prostředního singlu, nebo ji pro oba snímače sloučit. Stačí 2 pájení.
2. Klasické singly s odstupňovanými pólovými nástavci byly navrženy pro struny s ovinutým G. U dnešních standardních sad s hladkým G je G moc hlasité. Pólový nástavec se dá odfrézovat, nebo přejít na sadu s ovinutým G (snad jedině D'Addario dělá i 10-46 sadu, jinak až od 11). U telat s 3 sedly bez kompenzace ovinuté G lépe ladí v oktávě - vida, další vada kytar Fender:
3. ladění oktáv u telecastera s 3 nekompenzovanými sedly.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Kytary Fender mají chyb jako máku, ale nic to nemění na jejich nenahraditelnosti.
Na většinu z konstrukčních vad se dá zvyknout nebo je upravit ( Telecastery neladí, jsou nepohodlné, všechny Fendery vrčí, špatná dosažitelnost vysokých poloh....)
Nabídka obrovská, dle vkusu každého soudruha ( mně se třeba Lace Senzory na jazz líbily )
Problém jsou mizerné materiály a hrozné laky z poslední doby. Leo Fender vymyslel jednoduchou konstrukci, aby mohl levně vyrobit dobrou kytaru. Ne, aby draze vyrobil špatnou kytaru. Z mála kytar poslední doby by měl radost.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tříkusá telecí kobylka se dá řešit částečnou pevnou kompenzací - buď mají ty kameny šikmo vrtané ty otvory, kterými prochází intonační šrouby, nebo mají vršek obroušený do šikmé hrany.

Rozhodně souhlasím, že by se Leo Fenderovi současné kytary nelíbily. Ale asi by se mu líbila ta relic-mánie a používání výrazů jako vintage mojo nebo vibe, prý byl především dobrý ochodník :D
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Trochu OT, ale co vlastně znamená to mojo? :oops:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

V negrošštině to má shitload významů, od magie po sex-appeal, u kytar je to někde mezi tím. Čeští mojo-maniaci, většinou kytaráři, melou něco o duši kytary (z výroby, ne z toho, kolik toho ta kytara se svým majitelem zažila).
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mojo je pro mne prostě "to něco" s vlastním ksichtem.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Fořt píše:A pak že to na Stratocastera nejde: J. Priest - Metal Gods, live 1982
http://www.youtube.com/watch?v=qdAHm12iDHw&feature=fvsr
He, rozkoukal jsem na YT a pak si vzpomněl, že mám pod stolem DVD... :twisted:

EDIT: No, jdu to na YT dokoukat, to DVD buď dělá že není, nebo mi rovnou zkopne win explorer :roll:
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Jazzman píše:Kytary Fender mají chyb jako máku, ale nic to nemění na jejich nenahraditelnosti.
Na většinu z konstrukčních vad se dá zvyknout nebo je upravit ( Telecastery neladí, jsou nepohodlné, všechny Fendery vrčí, špatná dosažitelnost vysokých poloh....)
Nabídka obrovská, dle vkusu každého soudruha ( mně se třeba Lace Senzory na jazz líbily )
Problém jsou mizerné materiály a hrozné laky z poslední doby. Leo Fender vymyslel jednoduchou konstrukci, aby mohl levně vyrobit dobrou kytaru. Ne, aby draze vyrobil špatnou kytaru. Z mála kytar poslední doby by měl radost.
tak určitě mají své kouzlo a hrát něco, kde potrebuji stratovský zvuk ale chci ho pevný, tak po nich sáhnu...já jen ríkal, ze to prostě neni singl jak se patrí...proto šly z domu
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

woro90-1 píše:Buď tam má klasické SC nebo noiseless (stacked), rozhodně je to jednořadé. Pánové, víte, k čemu je tónová clona?
S tou clonou souhlas, dřív jsem na to nějak nemohl přijít, ale fakt je že když se clona dá na maximum (nebo na minimum? Jak se to vezme...) tak brum odejde a jdou na to i brutalfekalmetal zkreslení
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Když už jste tady nakousli ten metal... Daron Malakian hrál v začátcích SOAD na Fender Stratocaster, na kterém měl tři singly
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

jakub.kubaaa píše:
S tou clonou souhlas, dřív jsem na to nějak nemohl přijít, ale fakt je že když se clona dá na maximum (nebo na minimum? Jak se to vezme...) tak brum odejde a jdou na to i brutalfekalmetal zkreslení
Nejde o brum (pokud chceš krutopřísně hustodémonské chrchlozkreslení, přepneš na mezipolohu, ty jsou bez brumu), ale o to, že při vyšším zkreslení je potřeba stáhnout výšky, jinak to trhá uši a je to ječivá stěna zvuku. Spousta lidí si myslí, že na strata nejde hrát se zkreslením, protože má strašně moc výšek. Není divu, když člověk nechá clonu plně otevřenou. Holt to není úplně nejjednodušší nástroj na ovládání, tři snímače a tři poťáky jsou na některé lidi moc :D Ale člověk, používající jako hlavní nástroj něco s pevnou kobylkou, jedním HB u kobylky a jedním poťákem jen na volume, si asi nebude pořizovat strata.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

woro, ja bych si ho i poridil :D
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

woro90-1 píše:
jakub.kubaaa píše:
Nejde o brum (pokud chceš krutopřísně hustodémonské chrchlozkreslení, přepneš na mezipolohu, ty jsou bez brumu), ale o to, že při vyšším zkreslení je potřeba stáhnout výšky, jinak to trhá uši a je to ječivá stěna zvuku. Spousta lidí si myslí, že na strata nejde hrát se zkreslením, protože má strašně moc výšek. Není divu, když člověk nechá clonu plně otevřenou. Holt to není úplně nejjednodušší nástroj na ovládání, tři snímače a tři poťáky jsou na některé lidi moc :D Ale člověk, používající jako hlavní nástroj něco s pevnou kobylkou, jedním HB u kobylky a jedním poťákem jen na volume, si asi nebude pořizovat strata.
Špatně jsem se vyjádřil, v tom slovu "brum" jsem měl na mysli právě ten ušotrhavý zvuk při velkém zkreslení když jde clona na minimum (nebo maximum, už by mi měl někdo objasnit co je clona na minimum a co na maximum :lol: )
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

No u mého LP clona na maximu (10) je vlastně na minimu, protože "necloní". A naopak tj. na mimimu (0) "cloní" nejvíc.
Takže bych to asi bral podle dráhy potenciometru než podle výsledného zvuku, který pak bude opakem.

Hodně filozofická otázka :-D
"Lots of people talk and few of them know..."
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“