Co je to za nultý pražec?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
dalabo

Re: Co je to za nultý pražec?

Příspěvek od dalabo »

Znova koukám muselo by se to mít v ruce asi máš pravdu to nebude starý japonec.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Sadam.S píše:
60'Rock_N'_Roll píše:letopočty
Letokruhy? :D

:lol: ach jo...se ani nemuzu vymluvit na to kdy jsem to psal...tak alespon jedna výmluva...jsem nemocný :P
leeter

Příspěvek od leeter »

Atkins píše:Je to tak, počítám, že je to krk ze starší Jolany a ty nový srážeče tam ten komik dal aby to bylo více Fender. :lol:
A ano, je to roller nut, který se používal dříve, než se začly používat "kuličky".
Jolana začala vyrábět přesný kopie stratů až v r. 1989 (strat, strat1 a potom ještě nějaký ne moc známý řady pod Hořovicema) a byly na ní normální srážeče, prakticky identická kopie až na elektroniku... A nikdy sem neviděl jolanu s javorovym hmatníkem. Na těch dvou byl eben.

Jinak ten ořech je docela hezká serepetička... lepší, než tam mít umělou hmotu, do který se zařezávají struny. Mám na kytaře levnou kopii asi za 120 kč a nemůžu si stěžovat.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Určitě to nebude předělaná Jolana. Jak napsal Kinx, ten srážeč musel být původně k Floyd Rose, jako např. na Fender Ritchie Sambora Sign. Fender stratu - viz obrázek. Ten roller nut byl asi nutností, protože tam musely zbýt díry po zámku, na klasický uzoučký plastový ořech už to předělat nešlo.
Přílohy
sambora.jpg
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“