ano, na jack se mikrofon pripojit neda. alespon ne u iO2 Expressmarisek85 píše:Jen pořád přemýšlím, zda je jedno jestli na ni připojím mikrák do XLR nebo na normální JACK. Mám celkem kvalitní mikrofonní kabel s JACK a nechce se mě ještě dokupovat XLR. Ale asi budu muset.
Mikrofon pro nahrávání zpěvu (3 - 5 tisíc)
Pravidla fóra
Re: Mikrofon pro nahrávání zpěvu (3 - 5 tisíc)
Mimo to bych si troufal rict, ze mikrofon s jack konektorem asi zas tak kvalitni nebude, pokud to teda neni mikrofon urcenej pro pouziti s kamerou nebo neco podobnyho (jenze ten zas na zpev asi stejne idealni nebude).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak mě včera přišel Alessis IO2 Express. Na odposlech jsem napojil sluchátka Koss UR 40. Mikrofon mám Shure SM58. Zvuk při zpěvu byl celkem čistý a věrný s latencí 14ms, která nikterak nic nekazila. Pustil jsem si na tuto zvukovku i nějakou hudbu z notebooku a mile mě překvapila kvalita.
Nakonec jsem se pokoušel napojit svou kytaru Yamaha EG112C, kde nastal zatím nevyřešený problém. Ikdyž jsem vše dobře nastavil a napojil, tak po zapojení kytary to ve sluchátkávh nepříjemně šumělo. Záhadou je, že i po vypojení mikrofonu a vyzkoušení i druhého kanálu to dělalo to samé. Ikdyž jsem napojil kabel a na něm nebyla připojena kytara, tak i tak problém přetrvával. Přemýšlím nad tím, zda není chyba v odstínění toho kabelu od Yamahy, který jsem dostal jako součást kytarového setu. Nevím...
Máte nějaké rady?
Nakonec jsem se pokoušel napojit svou kytaru Yamaha EG112C, kde nastal zatím nevyřešený problém. Ikdyž jsem vše dobře nastavil a napojil, tak po zapojení kytary to ve sluchátkávh nepříjemně šumělo. Záhadou je, že i po vypojení mikrofonu a vyzkoušení i druhého kanálu to dělalo to samé. Ikdyž jsem napojil kabel a na něm nebyla připojena kytara, tak i tak problém přetrvával. Přemýšlím nad tím, zda není chyba v odstínění toho kabelu od Yamahy, který jsem dostal jako součást kytarového setu. Nevím...
Máte nějaké rady?
Spis to muzou byt snimace. Mas tam jen cistou kytaru, nebo necim zkreslujes?
Uprimne moc nechapu, jak to zapojujes, kdyz mluvis o mikrofonech, kytara tam ma jackovy vstup sdileny s linkovym.
Ze brumi kabel, ktery je zapojeny do zvukovky, ale ne do kytary, je naprosto normalni.
Uprimne moc nechapu, jak to zapojujes, kdyz mluvis o mikrofonech, kytara tam ma jackovy vstup sdileny s linkovym.
Ze brumi kabel, ktery je zapojeny do zvukovky, ale ne do kytary, je naprosto normalni.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
kytarový kabel je nesymetrický a váže na sebe hodně bordelu - defacto je to taková krásná anténa
jak ho máš dlouhý a kde se ti různě válí je dost podstatný (když to strkáš rovnou do zvukovky která sejme i ty nízké frekvence brumu oproti kombu které je nepřehraje)
Celkově je je takový zvláštní strkat elektriku přímo do zvukovky, neni to na to jakoby "stavěný" byť tam výrobce napíše Guitar input..
guitar line input je to kam to zapojuješ? + přeplé z line na guitar?
jen kontrolní otázka víš jak 
postav tam GATE pod 60 Hz
Celkově je je takový zvláštní strkat elektriku přímo do zvukovky, neni to na to jakoby "stavěný" byť tam výrobce napíše Guitar input..
guitar line input je to kam to zapojuješ? + přeplé z line na guitar?
postav tam GATE pod 60 Hz
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
On ale mluvi o sumu, ne brumu.
A neni nic moc zvlastniho na tom strkat kytaru primo do zvukovky, staveny to na to je (vysokoimpedancni vstup) a zvuk z toho jde vytahnout dobrej. Lepsi nez spatnym snimanim spatneho aparatu ve spatne mistnosti
Nicmene bych rozhodne zkusil jiny kabel. A pokud to je mozne, tak jinou kytaru.
A neni nic moc zvlastniho na tom strkat kytaru primo do zvukovky, staveny to na to je (vysokoimpedancni vstup) a zvuk z toho jde vytahnout dobrej. Lepsi nez spatnym snimanim spatneho aparatu ve spatne mistnosti
Nicmene bych rozhodne zkusil jiny kabel. A pokud to je mozne, tak jinou kytaru.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
šum nebo brum sázim na kabel
pořešil bych kde se všude motá a co ho může rušit obzvlast u PC kde toho může bejt mraky... sám sem musel zvukovku presunout na jine misto aby mi to prestalo a to mam spectraflex coz neni zas uplnej sh*t
pořešil bych kde se všude motá a co ho může rušit obzvlast u PC kde toho může bejt mraky... sám sem musel zvukovku presunout na jine misto aby mi to prestalo a to mam spectraflex coz neni zas uplnej sh*t
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
To jsem se uz chtel zeptat v predchozim postu - nema autor nahodou CRT monitor?
Neplechu muze delat cokoli, kde je nejaky trafo, typicky zesilovace (treba i v bedynkach k pocitaci), dal treba zarivky atd... A nekdy jsou proste na vine blby rozvody elektriny, s tim clovek neudela skoro nic
Neplechu muze delat cokoli, kde je nejaky trafo, typicky zesilovace (treba i v bedynkach k pocitaci), dal treba zarivky atd... A nekdy jsou proste na vine blby rozvody elektriny, s tim clovek neudela skoro nic
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Wohma píše:... A nekdy jsou proste na vine blby rozvody elektriny, s tim clovek neudela skoro nic
bourací kladivo
jen tak na okraj..nechápu, že se výrobci kytar a bas nedomluvili na nějakym standardu a nezačali makat na tom jak dostat symetrický káble i na kytaru. dneska se do těla kytary cpe kde co tak by tam nějaký napájení snad nevadilo
Zapojení jsem kontroloval několikrát a bylo to vpohodě. Ikdyž jsem vše napojil na USB na notebooku, bylo to stejné. Nakonec opravdu pomohla výměna kabelu, který byl asi někde nalomený.
Takže nakonec vše funguje jak mám. Nicméně i kytara zní na té zvukovce perfektně a čistě.
Mikrofon společně s kytarou zní fajnově. Jen chudák sousedi.
Pokud tedy někdo bude chtít tuto zvukovku pro nějaké to "domácí hraní", jen doporučuju. Za tu cenu 2400,- je to hodně rozumná koupě.
Jinak díky za rady.
Takže nakonec vše funguje jak mám. Nicméně i kytara zní na té zvukovce perfektně a čistě.
Jinak díky za rady.