Kondenzátorový mikrofon k nahrávání el. kytary

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Snil

Re: Kondenzátorový mikrofon k nahrávání el. kytary

Příspěvek od Snil »

Tak bohužel nemám nikoho v okolí kdo by má 100% mikrofonní kabel. Nezbývá než čekat do pondělí. No je to dobrá psychařina"přežil je po něm" ! Ale věřím že je určitě tím mým kabelem. Mám dělaný stylem xlr /jack 6,3 TS(mono). A pro kondík by to mělo býti xlr/trs(stereo) je tak ne?

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... pad~2004/¨

http://nul.cz/howto/zvukove-kabely-nejc ... -xlr-jack/

Jestli jsem to pochopil tak xlr samec se pájí vždy stejně a 6,3 jack se použije bud ts nebo trs a tím se rozhoduje o tom jestli je kabel zapojen symetricky nebo nesymetricky a já potřebuji pro vedení phantomového napájení trs a zapojit všechny tři dráty.

K tomu phantomu. Pokud jsem jej odpálil je ten mikrofon definitivně po smrti a poznájí důvod jeho smrti v servisu? Zvukovce by se mohlo taky něco stát?
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
kunec

Příspěvek od kunec »

Xllr na mono Jack? Na tak to se nedivím, že ti to nefunguje

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Snil

Příspěvek od Snil »

Jo radil mi prodavač jak napájet kabel ale je pravda že jsem tehdá s ním řešil kabel pro dynamickej mikrofon. Asi jsme se vzájemně nepochopili. Tak jsem další kabel napájel stejně a použil ho na ten kondík, no :-/
Je to pro mě španělská vesnice mikrofony a zapojení a tak. Ale asi jsem trošku hrr a jdu do toho občas bezhlavě. A teď budu ztrestán mrtvým mikrofonem a finační ztrátou :cry:
kunec

Příspěvek od kunec »

I dynamický mikrofon přes xlr - Jack je blbost, v mixu to obchází mikrofonní preamp

Snil

Příspěvek od Snil »

Myslíš blbost xlr -jack mono? Jak to obchází mikrofonní preamp na mé zvukovce? Normálně mi ten shure takhle hraje.
kunec

Příspěvek od kunec »

Když teď jsem dívám na nafotit k té tvojí zvukovce, tam ano, xrt Jack je u dynamického mikrofonu možný...jinou možnost ani nemáš. Ale jestli si pustil napájení kondiku přes mono Jack....no

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-( zrovna jsem to taky chtěl napsat. Možná spíš než mikrofonu se mohko něco stát s preampem nebo phantomovou částí na zvukovce....ale zase tam může být nějaká forma elektronické ochrany, takže doufej. A příště si ještě i nastuduj sám předem, ono se to hodí i pro jiné příležitosti než je nákup 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Snil

Příspěvek od Snil »

Tak zítra vyrazím do prodejny a zkusím ho tam odzkoušet na kupovaném mikrofonním kabelu. Pokud bude v cajku koupím kabel a zkusím to doma na zvukovce. Budu li mít tolik štěstí že mikrofon i zvukovka vše přežili budu muset přepájet svůj původní kabel. V XLR konektoru zapojím všechny tři piny a na Jack 6,3 trs(stereo), který zapojím tak to 1-s, r-3, t-2. Pochopil jsem to propojení mezi xlr-trs správně???
Snil

Příspěvek od Snil »

Tak mikrofón šlape ještě musím nechat přepájet kabel ať mohu zkusit jestli přežila zvukovka.-)

Zvukovka je taky ok a vše hraje jak má. Teď jdu hledat Gbod.
Díky za rady :wink:
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“