Kondenzátorový mikrofon k nahrávání el. kytary
Pravidla fóra
Re: Kondenzátorový mikrofon k nahrávání el. kytary
Tak bohužel nemám nikoho v okolí kdo by má 100% mikrofonní kabel. Nezbývá než čekat do pondělí. No je to dobrá psychařina"přežil je po něm" ! Ale věřím že je určitě tím mým kabelem. Mám dělaný stylem xlr /jack 6,3 TS(mono). A pro kondík by to mělo býti xlr/trs(stereo) je tak ne?
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... pad~2004/¨
http://nul.cz/howto/zvukove-kabely-nejc ... -xlr-jack/
Jestli jsem to pochopil tak xlr samec se pájí vždy stejně a 6,3 jack se použije bud ts nebo trs a tím se rozhoduje o tom jestli je kabel zapojen symetricky nebo nesymetricky a já potřebuji pro vedení phantomového napájení trs a zapojit všechny tři dráty.
K tomu phantomu. Pokud jsem jej odpálil je ten mikrofon definitivně po smrti a poznájí důvod jeho smrti v servisu? Zvukovce by se mohlo taky něco stát?
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... pad~2004/¨
http://nul.cz/howto/zvukove-kabely-nejc ... -xlr-jack/
Jestli jsem to pochopil tak xlr samec se pájí vždy stejně a 6,3 jack se použije bud ts nebo trs a tím se rozhoduje o tom jestli je kabel zapojen symetricky nebo nesymetricky a já potřebuji pro vedení phantomového napájení trs a zapojit všechny tři dráty.
K tomu phantomu. Pokud jsem jej odpálil je ten mikrofon definitivně po smrti a poznájí důvod jeho smrti v servisu? Zvukovce by se mohlo taky něco stát?
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
Xllr na mono Jack? Na tak to se nedivím, že ti to nefunguje
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Jo radil mi prodavač jak napájet kabel ale je pravda že jsem tehdá s ním řešil kabel pro dynamickej mikrofon. Asi jsme se vzájemně nepochopili. Tak jsem další kabel napájel stejně a použil ho na ten kondík, no :-/
Je to pro mě španělská vesnice mikrofony a zapojení a tak. Ale asi jsem trošku hrr a jdu do toho občas bezhlavě. A teď budu ztrestán mrtvým mikrofonem a finační ztrátou
Je to pro mě španělská vesnice mikrofony a zapojení a tak. Ale asi jsem trošku hrr a jdu do toho občas bezhlavě. A teď budu ztrestán mrtvým mikrofonem a finační ztrátou
I dynamický mikrofon přes xlr - Jack je blbost, v mixu to obchází mikrofonní preamp
Myslíš blbost xlr -jack mono? Jak to obchází mikrofonní preamp na mé zvukovce? Normálně mi ten shure takhle hraje.
Když teď jsem dívám na nafotit k té tvojí zvukovce, tam ano, xrt Jack je u dynamického mikrofonu možný...jinou možnost ani nemáš. Ale jestli si pustil napájení kondiku přes mono Jack....no
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
Tak zítra vyrazím do prodejny a zkusím ho tam odzkoušet na kupovaném mikrofonním kabelu. Pokud bude v cajku koupím kabel a zkusím to doma na zvukovce. Budu li mít tolik štěstí že mikrofon i zvukovka vše přežili budu muset přepájet svůj původní kabel. V XLR konektoru zapojím všechny tři piny a na Jack 6,3 trs(stereo), který zapojím tak to 1-s, r-3, t-2. Pochopil jsem to propojení mezi xlr-trs správně???
Tak mikrofón šlape ještě musím nechat přepájet kabel ať mohu zkusit jestli přežila zvukovka.-)
Zvukovka je taky ok a vše hraje jak má. Teď jdu hledat Gbod.
Díky za rady
Zvukovka je taky ok a vše hraje jak má. Teď jdu hledat Gbod.
Díky za rady