za to čo to stojí nie je veľmi čo riešiť a k tomu hlavu podľa chuti a možností....
....ten 2x10" BLX GK je slabý box....tá kópia ak je dobre spravená môže toho zniesť viac....Eminence BETA sú dobré repráky pre basgitaru....nehovorím že domorobo nemôže byť dobré, ale na bazáre je mrte dobrých a origo ampov....
Jasne, ale ja chcem len 1 bedňu. V tom prípade aj na 5ku radšej 2x10 ako 1x15?
Tie Ashdowny vyzerajú dobre, aj keď pri novom ma už potom láka aj EDEN EX112 (270€).
Skúsim kontaktovať niektorého z týpkov voziacich veci z Thomanna ohľadom toho Ashdownu teda.
(Lebo mňa by to aj tak vyšlo 220€)
Tých origo vecí som nejak poväčšine našiel len 4x10 alebo 1x15 na bazáre a aj to lepšie vždy cenovo mimo mňa...
....12" bedňa by bola dostatočným kompromisným riešením, ale ak budeš mať len jednu bude to postačovať len na komorné hranie....aj keby si cez tej jeden reprák hnal hneď 1kW....k výkon samotný nestačí na to aby amp pekne hral na to potrebuješ ešte aj dostatok mebránovej plochy na vytvorenie akustického tlaku....
....hrať sa tak dá, ale postav 1x12" box vedľa 4x12" gitarového a nezahráte si + do toho bicie a budeš len pridávať na volume a ostatných budeš stále stišovať....to by si musel na vlastnej koži zažiť aby si to pochopil....
To sa dá celkom dobre pochopiť už z fyzikálnej stránky, ale ľudia s ktorými eventuálne plánujem hrať majú aj tak poväčšine tiež tak 1x12 + 5W lampu, prípadne nejaké 60W gitarové tranzistorové kombá a tak ...
Ano
Jako jo, klasický velký zesík by na tom asi vypadal blbě. Řešil bych to tak, že bych ho nepokládal na box, ale jinam. Copak jsme ale na koncertě na nějaké módní přehlídce? Copak nezáleží spíš na tom, jak hraješ a jaký máš zvuk, než jestli ti hlava na obou stranách nepřečuhuje přes box?