whisoure píše:Překvapilo mě, že se tu píše o stavbě lecčeho, ale odposlechy nikdo

Mr Fender si původně myslel, že jeho výtvor je výborná kytarová aparatura, až pak mu místní vysvětlili, že je to spíše odposlech/PA bedna, na kytaru nepoužitelné, tak téma přejmenoval.
Ohledně bedny nechápu, jak mohl dát k 600W basáku výškáč 15W a navíc na fotce nevidím žádný zvukovod. Ještě k tomu má citlivost o několik dB menší než basák a frekvenční rozsah výrobce udává s tolerancí 10dB. Projistotu nám Mr. Fender neuvedl jeho typ, protože je to obsolutní odpad, což vlastně ani nevadí protože ho stejně nejde slyšet vedle té beymy. Pojem šnekovitý bassreflex mi nic moc neříká, znám jen šnekový zvukovod, který se používá u subbasových beden, ale to vypadá úplně jinak a do dvoupásem se to nepoužívá. O výhybce, coby nejdůležitější části vícepásmové bedny se autor zmiňuje jen že "výhybku samozřejmě mám". Výhybky se odlaďují na konkrétní kombinace repráků a ozvučnic, na základě měření, což málokdo umí, je to základ kvalitní bedny. Sice jsem výtvor Mr. Fendera neslyšel, ale myslím, že tato bedna není použitelná vůbec na nic, jsou to jen vyhozené peníze. Autor silně podcenil teoretickou přípravu, jedinné, co udělal správně bylo použití 20mm překližky. Začátečníkům doporučuji zkopírovat tuto ověřenou konstrukci nebo přímo koupit stavebnici:
http://eshop.prodance.cz/em151-kit/d-82162/
Vymýšlet vlastní vícepásmovou bednu není nic jednoduchého!