Squier Stagemaster
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: Co je to za kytaru, aneb Squier Superstrat?
Konečně vidím zas jednoho Stagemastera v dobrém stavu, tohle mám rád
Koukám že máš i stejnou barvu jako měl tenhle chudák, jen ten tvůj má navíc singláč a nikdo do něj neřezal...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
KDyž to tak vidim tak mě ta uřízlá hlava začíná štvát víc a víc. Jinak jsem dopájel elektroniku a snad to bude šlapat (nějak nechápu ty schemata zapojení na RMpickups, už při zapojení stratovskym mi to šlo blbě, a i teď - důvod? Jejich 3 a 5ti polohové přepínače tam jsou nějaké jiné, propojují jiné vývody... Zvláštní).
A vytočil mě pěkně slavný Gotoh potenciometr, utahoval jsem, utahoval, poté nasadil čepičku a potenciometr přeskakoval, točil se stále dokola ... Tak jsem ho musel kladivem trošku vyklepnout aby se to zase dalo do pořádku... Samé Japonsko a prd to vydrží
A vytočil mě pěkně slavný Gotoh potenciometr, utahoval jsem, utahoval, poté nasadil čepičku a potenciometr přeskakoval, točil se stále dokola ... Tak jsem ho musel kladivem trošku vyklepnout aby se to zase dalo do pořádku... Samé Japonsko a prd to vydrží
-
woro90-1
http://www.squierguitars.com/pdf/diagra ... HH14FB.pdf
Pokud chceš jemnou a naprosto přesně chodící techniku, ber Japonsko. Pokud chceš techniku, která vydrží i hrubé zacházení, tkové věci se vyrábějí v Rusku
Pokud chceš jemnou a naprosto přesně chodící techniku, ber Japonsko. Pokud chceš techniku, která vydrží i hrubé zacházení, tkové věci se vyrábějí v Rusku
To byly fotky z netu. Můj je opravdu stejný, HH, jak nový.
Jak máš tremolo bloklé tím železným špuntem, tak to tak klidně nech. Pro začátek ti to usnadní ladění, a dolů pákovat můžeš.
Co chceš dělat s povrchem? Teď vypadá nějak špinavě. Je to naolejované, nebo surové dřevo?
Co chceš dělat s povrchem? Teď vypadá nějak špinavě. Je to naolejované, nebo surové dřevo?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám první problém, byl jsem s kytarou v Aleximu a chtěl jsem tremolo páku - údajně taková neexistuje, na Floyda tam nešla, protože ta na tom mém má závit... A Stratovská tam taky nešla, protože má jiný průměr. Tak mi nabízeli že mi jejich kytarář určitě nějakou vyrobí, ale to by mě taky (a zrovna v Aleximu) stálo určitě tak polovinu ceny za kterou jsem tu kytaru koupil. To mě tedy pěkně zamrzelo...
A ještě jedna maličkost - poťák mi šumí - volume pot, je nový, ještě mi vnutili slavný Gotoh, ale když nemám prsty na strunách a ztumuji ho, tak mezi plnou hlasitostí a poloviční zašumí - proč? UZemněný je, jeden vývod má taky uzemněný... A když hraji, nebo mám ruce na strunách tak nedělá vůbec nic. A zvláštní na tom je, že když to propískám, tak je ta kovová čepička potenciometru podle všeho taky uzeměná - což by tedy mělo znamenat, že když se jí dotknu tak by to bylo stejné jako ruce na strunách - tak proč to tedy šumí?
edit: Tak šumí i clona když s ní točím a nedržím struny.. Nebo šumí, tak popraskává, zvuk podobný ojetému potenciometru...
A ještě jedna maličkost - poťák mi šumí - volume pot, je nový, ještě mi vnutili slavný Gotoh, ale když nemám prsty na strunách a ztumuji ho, tak mezi plnou hlasitostí a poloviční zašumí - proč? UZemněný je, jeden vývod má taky uzemněný... A když hraji, nebo mám ruce na strunách tak nedělá vůbec nic. A zvláštní na tom je, že když to propískám, tak je ta kovová čepička potenciometru podle všeho taky uzeměná - což by tedy mělo znamenat, že když se jí dotknu tak by to bylo stejné jako ruce na strunách - tak proč to tedy šumí?
edit: Tak šumí i clona když s ní točím a nedržím struny.. Nebo šumí, tak popraskává, zvuk podobný ojetému potenciometru...
Re: Squier Stagemaster
Páka: Já to dostal taky bez páky, ale pasuje tam běžná páka z jiného korejského tremola od Sollera. Světe div se, má závit M6, normální metrický. Takže si to můžeš nechat ohnout u jakéhokoli zámečníka či kutila. Dělal jsem páku z niklované hřídele z rozebrané tiskárny.
Pot: ten drát, co vede od pružin, je taky uzemněný? Nemáš to pospojované nějak naopak? Vyfoť to.
Moc ti to asi nepomůže, moje zapojení vypadalo původně takto:
Pot: ten drát, co vede od pružin, je taky uzemněný? Nemáš to pospojované nějak naopak? Vyfoť to.
Moc ti to asi nepomůže, moje zapojení vypadalo původně takto:
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Noo tremolo mám uzemněné, všechnu zem mám vyvedenou na plášť toho volume potenciometru, jinak tam mám jako stínění nalepenou měděnou samolepící fólii, takže ty potenciometry a přepínač se toho svým pláštěm dotýkají, tudíž jsou uzemněné oba...
Zítra to vyfotím
Zítra to vyfotím
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tak už je na prodej, je mi doma přebytečná, zkreslené zvuky nejsou zrovna moje.
Každopádně je to Korea nebo China? Abych neuváděl špatné informace - někde je psáno China, někde Korea...
Každopádně je to Korea nebo China? Abych neuváděl špatné informace - někde je psáno China, někde Korea...
kolik za to chces, popripade jake "zkreslene zvuky" mas na mysli?
me se treba ten stagemaster strasne libi
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Já sám nevim co za to chci, netušim jakou to vůbec má cenu
a hlavně ty první tři pražce by chtěly možná výměnu.
No tak když jsem hrál na Clean tak se mi to moc nezamlouvalo, na takové lehčí až středně zkreslenější zvuky to umělo fakt dobře (já zvyklý na singly to mělo fakt grády) a na vysoké zkreslení to bylo taky parádní... Jenže na ty lehce zkreslený zvuky mi stačí ten strat a víc nepotřebuju
. Spíš by mě lákalo LP...
No tak když jsem hrál na Clean tak se mi to moc nezamlouvalo, na takové lehčí až středně zkreslenější zvuky to umělo fakt dobře (já zvyklý na singly to mělo fakt grády) a na vysoké zkreslení to bylo taky parádní... Jenže na ty lehce zkreslený zvuky mi stačí ten strat a víc nepotřebuju
Odkaz na dekódování sériových čísel Squier:
http://www.fenderforum.com/forum.html?d ... ber=631490
CY značí Yako, Taiwan, 00= rok 2000
http://www.fenderforum.com/forum.html?d ... ber=631490
CY značí Yako, Taiwan, 00= rok 2000
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Ale proč tam tedy bylo napsané made in Korea? To jsou věci
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je naprodej, tak bych mel zajem !jakub.kubaaa píše:Tak už je na prodej, je mi doma přebytečná, zkreslené zvuky nejsou zrovna moje.
Hraju výhradně na šrot.
Týjo, dobře prodáno. Trochu se bojím, že kdybych dal na aukro tu moji ve 100% stavu, na tolik by to nevylezlo.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro informaci jak vypada tahle kytare ted, po celkove rekonstrukci, oprave hlavy, prebrouseni a preprazcovani hmatniku, vymene snimacu a elektroniky
Hraju výhradně na šrot.
No dobře, to se povedlo. Jak jsi dodělával hlavu? Není tam vidět spoj, je to něčím překryté, nebo tak sedlo dřevo? Jaký lak na těle? Dostal jsi zbytky modré i z dutin?
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Hlava je prekryta tenkou dyhou. Bohuzel jsem uplne netrefil barvu, je trochu svetlejsi. Ale porad mnohem lepsi nez predtim. Lak samozrejme jedine nitro
Zbytky modre jsem z dutin ani moc nedoloval, pod tremolem to neni videt a vzadu kolem pruzin me to uz vubec netrapi. Vycistil jsem loze krku, ale nebylo to ani moc zapatlane.
Hraju výhradně na šrot.
Pěkná práce. Sluší jí to.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Diky panove
Dokonce to i celkem slusne hraje (za ty penize), hodne tomu pomohly snimace (RM).
A hlavne jsem si v praxi vyzkousel, ze preprazcovani krku neni zas tak slozita prace. Staci par vhodnych nastroju a venovat tomu jeden den. A nastudovat si predem postup.
Samozrejme ze na origo LP bych si to netroufnul, ale na kterekoli ze svych dalsich levnych kytar uz ted ano.
Dokonce to i celkem slusne hraje (za ty penize), hodne tomu pomohly snimace (RM).
A hlavne jsem si v praxi vyzkousel, ze preprazcovani krku neni zas tak slozita prace. Staci par vhodnych nastroju a venovat tomu jeden den. A nastudovat si predem postup.
Samozrejme ze na origo LP bych si to netroufnul, ale na kterekoli ze svych dalsich levnych kytar uz ted ano.
Hraju výhradně na šrot.