Acer Aspire 5750G - vhodný na nahrávání? (Rada nad zlato)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Acer Aspire 5750G - vhodný na nahrávání? (Rada nad zlato)

Příspěvek od Wohma »

pupack: Miroslav Philharmonik CE stoji na audiomidi.com aktualne 15 dolaru.
Konvolucnich reverbu je plno free, at uz jde o orezane verze komercnich produktu, nebo primo freeware.

A zajimavy, ze sejmuti room mikrakem se napriklad u toho zpevu nepouziva v zadnem studiu. Tak jak je to s tim sejmutim room mikrakem, hm?

Nevim o tom, ze by se pouzival jinej souborovej system nez ntfs, pokud clovek neni na macu.

Predevsim u tohoto typu argumentu je nesmysl uvadet "mne to funguje i s X GB", protoze to vubec neznamena, ze to bude fungovat i tazateli. A ani sam tazatel nevi, co bude za VST(i) pouzivat za pul roku nebo za rok. Vzdycky je lepsi mit dostatecnou rezervu.
Na druhou stranu jak jsem psal - pamet neni problem prikoupit, je dnes velmi levna.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:pupack: Miroslav Philharmonik CE stoji na audiomidi.com aktualne 15 dolaru.
Konvolucnich reverbu je plno free, at uz jde o orezane verze komercnich produktu, nebo primo freeware.

A zajimavy, ze sejmuti room mikrakem se napriklad u toho zpevu nepouziva v zadnem studiu. Tak jak je to s tim sejmutim room mikrakem, hm?

Nevim o tom, ze by se pouzival jinej souborovej system nez ntfs, pokud clovek neni na macu.

Predevsim u tohoto typu argumentu je nesmysl uvadet "mne to funguje i s X GB", protoze to vubec neznamena, ze to bude fungovat i tazateli. A ani sam tazatel nevi, co bude za VST(i) pouzivat za pul roku nebo za rok. Vzdycky je lepsi mit dostatecnou rezervu.
Na druhou stranu jak jsem psal - pamet neni problem prikoupit, je dnes velmi levna.
here we go again :lol:

- reakce byla na grand piano a na orchestra ne na nakyho miroslava philharmonika (se vsi uctou, navic nevidim vyuziti pro nahravni zpevu a kytary)
- room mic nebyl sice tak uplne ke zpevu ale k poznamce výše, že na kazdej track nekdo dava reverb (podle me zbytecne) nicmene i to se dá
- jinej souborovej system samozrejme mysleno HFS/+ čili MAC z toho duvodu ze NTFS fragmentuje
- pamet neni problem prikoupit, to je jasné, reagoval jsem na nekolik prispevku dohromady nademnou, v tom smyslu, ze se da spousta veci delat lepe a jinak, aniz by clovek musel mít stroj za 45k, zaroven jsem popsal druhej extrem, ale jak nemam moc casu pisu dost neprehledne zrejme - to je všechno :) Lve ;)
- konvoluce jsem se ptal ze zajimavosti, ne ironicky protoze je par mesicu nesleduju

edit: jinak k tomu zpevu, zkus si i tak k tomu sejmout room.. primichej a pak posud / odsud ;) ze je zazite, ze se snima suchej zpev a mistnost se dava virtualni, neznamena ze to nemuze byt lepsi obracene..pravej room je pravej room to mi nikdo nevymluví..samozrejme musi ta mistnost za to taky stat..

ale to sou všechno naše plky bokem, hlavní je, že podle mě ten notebook naprosto stačí výkonově a stačí klidně i nižší, pokud člověk pracuje efektivně a využívá všech možností jak mixovat, routovat...a speciálně to určitě stačí na nahrávání zpěvu a kytary jak se ptá tázající... to je vše co sem chtěl říct :) jinak v obecném měřítku, je notebook to posledni co bych si na lepší práci s audiem kupoval..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Miroslav Philharmonik je orchestralni knihovna, ktera ma v sobe i velmi slusny piano.
Primichavani room micu na zpevech mi v tomhle pripade prijde irelevantni, vytunenou mistnost zcela urcite mit nebude, to by byly jiny rozpocty.

Na nahravani staci jakejkoli slusnejsi dnesni notebook, pokud je treba nekde nesetrit, tak je to rychlost disku a velikost RAM. Proto se ohrazuju vuci bagatelizaci dulezitosti kapacity RAMky.

BTW k tomu reverbu na kazde stope - ne vzdycky jde jedno nastaveni pouzit pro vsechny nastroje. Vsechno nejde magicky udelat jednim reverbem v insertu.
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:Miroslav Philharmonik je orchestralni knihovna, ktera ma v sobe i velmi slusny piano.
Primichavani room micu na zpevech mi v tomhle pripade prijde irelevantni, vytunenou mistnost zcela urcite mit nebude, to by byly jiny rozpocty.

Na nahravani staci jakejkoli slusnejsi dnesni notebook, pokud je treba nekde nesetrit, tak je to rychlost disku a velikost RAM. Proto se ohrazuju vuci bagatelizaci dulezitosti kapacity RAMky.

BTW k tomu reverbu na kazde stope - ne vzdycky jde jedno nastaveni pouzit pro vsechny nastroje. Vsechno nejde magicky udelat jednim reverbem v insertu.
- tak nemusí ji mít "vytuněnou", aby mohl i tak sejmout její přirozenost..to nemluvim o tom, že se ten room da sejmout z totalne jineho prostoru..jeho zpetnou produkcí v takovem prostoru... ale to je otázka vkusu a dlouhé diskuse.
- reverb - tak urcite to nejde aplikovat na vsechny stopy, ale porad je lepsi mit třeba 3 různé reverby v insertu nez 64 na kazdym tracku zvlast jak bezne lidi bohuzel delaj... to nemluvim o tom, ze je preci lepsi mit v mixu i zvuk jak je nabranej a reverb přimíchávat.. tím že hodíš reverb na track se připravíš o původní syrový zvuk a mě to tak už nezní... imho na sendu si nastavis jak pan tak level cili i s jednim reverbem muzes mit pro kazdy track jine nastaveni...

ale končim Offtopic - je to fuk, to je na dlouhou diskusi nejlépe u piva, at si kazdej micha jak mu to vyhovuje, ale zbytečně si přitěžujou lidi a nakonec je to spíš mix VST pluginů než nabraného materiálu...ale taková je holt doba.

kazdopadne se shodnem ze ten notebook dotycnemu stačí..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
boolocks

Příspěvek od boolocks »

tady se to rozjelo :-)
znovu seš budu opakovat, ale na nahravání může bejt vhodnej i kazeťák :-)

:lol: :lol:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

boolocks píše:tady se to rozjelo :-)
znovu seš budu opakovat, ale na nahravání může bejt vhodnej i kazeťák :-)

:lol: :lol:
určitě, nejlépe 4 stopej 8)
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Wohma píše: Nevim o tom, ze by se pouzival jinej souborovej system nez ntfs, pokud clovek neni na macu.
U me ext4
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Andreee píše:
Wohma píše: Nevim o tom, ze by se pouzival jinej souborovej system nez ntfs, pokud clovek neni na macu.
U me ext4
A ty vlastnis ktere nahravaci studio?
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak priste cti, o cem se mluvi:
druhou věcí je že pořádný pluginy v profi recordingu dneska běhaj na akceleračních kartách a samozrejme celkove nemůžeme srovnávat domácí šmrdlání se studiovou prací. Tam je bez pochyb silný, stabilní počítač potreba, to nemluvim o RAID zrcadlení disku, idealne jinej soubor systému nez fat32/ntfs atd atd.
Somnus Aeternus
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Ja to cetl, jen je mylne predpokladat, ze se k nahravani pouzivaj jenom systemy s ntfs nebo hfs. Linuxovych nahravacich studii sice neni hodne, je jich spis malo, ale ne natolik malo, aby byly povazovane za vyjimky.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No tak mi prosim napis nejaka nahravaci studia, ktera jedou na linuxu. Dik :)

(Mimochodem, prijemna hudba!)
Somnus Aeternus
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Jeste vcera jsem to mel pripravene, protoze sem vedel ze se budes ptat :) Jedine jmeno co jsem si zapamatoval je Mirror Image Studios. Dost blbe se to vyhledava, protoze z googlu lezou akorat tutorialy. Ptal jsem se na irc, tam mi vyplivli jich asi 5, protoze to znaji. Jestli je to nahodnych pet, nebo 'tech jedinych pet', tot samozrejme otazka.

Za reakci na hudbu dekuju :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“