ztráta záruky
Pravidla fóra
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: ztráta záruky
Slimy: nene
pokud necituji, odpovidam na příspěvek nad tim mým a trochu jsem počeštil Red Bullovo jméno 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Otázka od rýpalů je jednoduchá. Padají-li Svotek lampy v desetitisících ze stejného pásu, o kolik jsou hodnoty vybírané Mesou jiné. Rozdíl v nich je - polepStanley06 píše:ano přesně tak to je, protože má místo klasického trimru pro přesné nastavení biasu jen pevně daný odporový dělič, je třeba speciálně proměřovat a vybírat ty dvojice elektronek, které budou vyhovovat pro nastavený bias...
PS: není lehčí způsob jak z lidí vytáhnout víc peněz při každé výměně lamp...
EDIT: jen bych chtěl dodat, že nevím přesně, jak je to u tveho aparatu bejku
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
-
woro90-1
Ano, lampy bez patic znám už se dlouho nevyrábějí. Důvodem je právě jejich omezená životnost a nutnost pájení při výměně, ke které stejně jednou dojde. A špatně volené lampy nebo špatné nastavení biasu skutečně může koncák zničit (ačkoli trafo by mělo být dimenzované tak, aby něco vydrželo). Ohnuté packy u lamp nejsou nic divného, ty baňky jsou skleněné a podle toho se s nimi musí zacházet. Rozhodně lepší si takto zničit lampu než ji tam hrubou silou nacpat špatně.dalabo píše:Znáš lampy bez patic ?woro90-1 píše:Pokud tam nikde nebyla plomba, v nejhoším případě tam může vrátit původní lampy a tvrdit že uvnitř nikdy nebyl. Ale proč by ty lampy jinak byly v paticích, kdyby to mělo mít záruku jen s původními - když propadne záruka, je u levných věcí pro výrobce nejvýhodnější když se to rovnou celé rozpadne na prach.
Jsem se na to ptal několika lidí - názory se různí ale je dost velká šance že při výměně koncových lamp bez seřízení můžeš vážněji poškodit apec. Stačí úplně jak měníš preampovku a netrefíš se úplně přesně: tak mi kdysik praskla EL84 to sem nechápal ohnul sem trochu jednu nožku a jak sem to opatrně rovnal tak sklo křuplo. Synek zase strčil do JCM600 nějaké činské lampy a krom toho že byly moc vysoké že nešel zašroubovat kryt tak se mu po 6 hodinách na fesťaku speklo trafo.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Dívej, ono to je dělané pro líné, tupé Američany, kteří si jen koupí 4 lampy a prásknou je tamStanley06 píše:ano přesně tak to je, protože má místo klasického trimru pro přesné nastavení biasu jen pevně daný odporový dělič, je třeba speciálně proměřovat a vybírat ty dvojice elektronek, které budou vyhovovat pro nastavený bias...
PS: není lehčí způsob jak z lidí vytáhnout víc peněz při každé výměně lamp...
EDIT: jen bych chtěl dodat, že nevím přesně, jak je to u tveho aparatu bejku
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Taky sem tenhle názor slyšel.
já by sem se klonil k názoru jako stanley dělaj to prostě jen kuli prachům. Elektronka je prostě spotřební zboží a prodej lamp jim možná nese stejně jako prodej zesíků.
Když budu vědět jakou ty lampy mají mít parametry tak si tam můžu strkat jaký chci když si je před tim sám vyberu.
Když budu vědět jakou ty lampy mají mít parametry tak si tam můžu strkat jaký chci když si je před tim sám vyberu.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

To si taky myslim no ale nedávno sem se o tom bavil s panem Matouškem a ten mi vysvětlil že to je nutne mít s čeho vybírat to znamená stovky elektronek a co potom s těma co zbydou že. Jeho nazor je že si v Americe ušetřili práci se seřizovánim čili náklady na servis a v USA jsou všecky služby drahe. Připlatiš za lampy dostaneš takove na ktere si zvykly NEBO koupiš tvrdší nebo měkčí podle barvy a jseš hepy.
Přesně tak chce to mraky lamp . Jinak Něco na tom bude , když mi kleknou lampy při koncertě tak jednoduše je vyměnim a nemusim tam kolem toho půlhodiny skákat s multimetrem a štelovat biasy.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

No stejnak co pamatuju starý Peavey pokaždé když odešla lampa tak shořel nějaký odpor tak se to stejně muselo spravovat a Mesa taky: to radči mít druhý apec nebo mulťák a dojet to na něho než dělat divadlo s pájkou na koncertě.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ber ho s rezervou... On by nejradši předělal každý zesák, který se mu dostane pod rukydalabo píše:To si taky myslim no ale nedávno sem se o tom bavil s panem Matouškem a ten mi vysvětlil že to je nutne mít s čeho vybírat to znamená stovky elektronek a co potom s těma co zbydou že. Jeho nazor je že si v Americe ušetřili práci se seřizovánim čili náklady na servis a v USA jsou všecky služby drahe. Připlatiš za lampy dostaneš takove na ktere si zvykly NEBO koupiš tvrdší nebo měkčí podle barvy a jseš hepy.
To myslíš Matouška ?
) Nezdá se mi že by se mi vnucoval s nějakýma předělávaníma, jesli chápu tak má rači věci v originál stavu coš mně třeba moc potěšilo s mým DS1.
Vidět žesi nebyl u Roždála: přednáška jak sou všecky zesilovače na světě nanic a jak ty seš ten zlej co si koupí šmejd z ameriky místo aby ses s ním domluvil na kopirce toho samého s českých rukou za poloviční cenu
. Já to vydržel 15 minut kámoš celou hodinu a pak říkal že jde se starou na Vagina monology že todle byla příprava
))))))))
Vidět žesi nebyl u Roždála: přednáška jak sou všecky zesilovače na světě nanic a jak ty seš ten zlej co si koupí šmejd z ameriky místo aby ses s ním domluvil na kopirce toho samého s českých rukou za poloviční cenu
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
U Rožďála jsem ještě nebyl a neplánuju to
Mi se Matoušek snažil vyměnit i matičku k reprákovému jacku za červenou. Že to by měl být přece standard!
Ale jinak jsem byl spokojený.