vhodné kombo k Line6 PODxt Live
Pravidla fóra
Re: vhodné kombo k Line6 PODxt Live
Tak hlavne nekombinuj lampu a digitál, kým to nemáš dobre premyslené ... nemusí to dopadnúť dobre. Digitál už priamo do výstupu dáva "hotový aparát" a keď to preženieš ešte ďalším (tentokrát reálnym) aparátom, výsledok môže byť nekonkrétne bahno.
Lampáč za POD má zmysel, ale skôr nejaký koncový čistý zosík, prípadne ešte by dobre poslúžilo aj nejaké kombo s dobrým čistým zvukom, ktorý ten tón nijak nemení a neskresľuje - trebárs taký Fender Twin hrá s PODmi výborne.
Lampáč za POD má zmysel, ale skôr nejaký koncový čistý zosík, prípadne ešte by dobre poslúžilo aj nejaké kombo s dobrým čistým zvukom, ktorý ten tón nijak nemení a neskresľuje - trebárs taký Fender Twin hrá s PODmi výborne.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
souhlas s Predatorem, taky jsem zkoušel vynechat předzesilovač a zapojit POD do returnu v efektové smyčce ("pwrhead") a bylo to super, tady ale vývojáři v LINE6 trochu zaspali a na XT při této volbě chybí výstupní equalizer, takže pokud máte malé podium, holé stěny a potřebujete ubrat basy, tak musíte u každého presetu zvlášť a ukládat...pak do sálu přijdou lidi, basy se vytratí a zase nastavování na podlaze...pak jiný sál a jiný mrav... takže jsem tu čistotu obětoval, zvolil "combo front" (tady equalizer kupodivu je) a zesík naladil pokud možno bez nakreslení s tím, že korekce jsou pěkně u ruky. Jasně, že nelze ořezat zvuk v PODu a pak se to snažit nahnat na kombu nebo naopak. Musí se to hlídat. Když lampový konec, tak bych zkusil marshall EL84.
LINE6 PockedPOD,POD XT Live, VARIAX 700 a GIBSON LP, ENGL thunder
Já jsem pod xt strkal vždy do inputu AC30 a když vypneš simulace,tak se to chová jako obyčejný krabičky.Nevidím v tom žádnej problém.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Potom ale použitie modelera akosi stráca pointu .... načo modeler, ktorý nič nemodeluje? Nestačí pár krabičiek?panedge píše:Já jsem pod xt strkal vždy do inputu AC30 a když vypneš simulace,tak se to chová jako obyčejný krabičky.Nevidím v tom žádnej problém.
Všetky V-Ampiry majú okrem vstupného aj výstupný centrálny EQ (aj keď tak kvalitne zahrabaný v menu, že o ňom skoro nik nevie), možno ho bude mať aj Line6 a nebude treba prekopávať všetky presety. Ale to iba hádam, až tak detailne ten modeler nepoznám. Možno treba pozrieť v návode, či tam také dačo nie je. Ja to spomínam len preto, že tieto veci môžu byť skryté dakde pod nejakou šialenou kombináciou tlačidiel a človeka to normálne ani nenapadne, a myslí si, že to tam nie je ....weggett píše:souhlas s Predatorem, taky jsem zkoušel vynechat předzesilovač a zapojit POD do returnu v efektové smyčce ("pwrhead") a bylo to super, tady ale vývojáři v LINE6 trochu zaspali a na XT při této volbě chybí výstupní equalizer, takže pokud máte malé podium, holé stěny a potřebujete ubrat basy, tak musíte u každého presetu zvlášť a ukládat...pak do sálu přijdou lidi, basy se vytratí a zase nastavování na podlaze...pak jiný sál a jiný mrav... takže jsem tu čistotu obětoval, zvolil "combo front" (tady equalizer kupodivu je) a zesík naladil pokud možno bez nakreslení s tím, že korekce jsou pěkně u ruky. Jasně, že nelze ořezat zvuk v PODu a pak se to snažit nahnat na kombu nebo naopak. Musí se to hlídat. Když lampový konec, tak bych zkusil marshall EL84.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak ty multiefekty nejsou jen o simulaci boxů. Máš tam i jiné efekty, ať už zkreslovací, modulační nebo delaye / reverby. To je pořád hodně věcí v jedné krabičce. "Pár" krabiček to nemusí nahradit.Predator píše:Potom ale použitie modelera akosi stráca pointu .... načo modeler, ktorý nič nemodeluje? Nestačí pár krabičiek?panedge píše:Já jsem pod xt strkal vždy do inputu AC30 a když vypneš simulace,tak se to chová jako obyčejný krabičky.Nevidím v tom žádnej problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Predator: POD modeluje v řadě amp, box, mic a room. Všechno se používá jedině při hraní do linky nebo do sluchátek (nahrávání a cvičení). Volbou "combo front" nebo "pwrhead" zůstává jen amp a room...používám pak sice reálný box (reál zesík je samosebou maximálně čistý), ale i s modelováním řady lampových zesilovačů, takže to smysl má... Ten equalizer tam při hraní na "pwrhead" skutečně není a ten ve volbě "combo front" je parametrický a moc ho nechápu, takže nastavuju tak, aby korekce na zesíku byly někde uprostřed... V menu je zahrabaný celkový room efect a je to pěknej prevít, protože se nevypíná při bypassu, což mě žere... moje postřehy, jinak je to ve spojení s lampovým koncem a kvalitním boxem mašinka. Hodně se tu píše, jak PODy potlačují dynamiku apd... Pokud má někdo originál gibson a messu s boxem 4x12 k tomu - ok, taky bych to bral, ale je to otázka potřeby.
LINE6 PockedPOD,POD XT Live, VARIAX 700 a GIBSON LP, ENGL thunder
Nepotřebuju simulaci Voxu když mám Vox domaPredator píše:Potom ale použitie modelera akosi stráca pointu .... načo modeler, ktorý nič nemodeluje? Nestačí pár krabičiek?panedge píše:Já jsem pod xt strkal vždy do inputu AC30 a když vypneš simulace,tak se to chová jako obyčejný krabičky.Nevidím v tom žádnej problém.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
panedge: true...jeden z duvodu proc sem ted odhodlany rozprodat pasticky a koupit neco jako M13
U mňa zasa nastáva trend opačný - na jednu pieseň používam iba max. 2 skreslené zvuky, a zriedka aj jeden čistý ... rokmi prichádzam na to, že hromady kombinácií sú síce fajn samy o sebe, ale piesni najviac svedčí striedmosť vo zvukoch. Preč sú časy, keď som sa snažil mulťákom spraviť z gitary niečo iné a robil z pesničky prehliadku jeho možností
Ale to už každý vie, čo mu najviac sedí.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
predator: jo tak jo je jasny, taky jsem radis pro syrovou muziku, ale obcas proste nastane moment, kdy chci z cisteho kanalu prepnout behem pul sekundy na zkresleny s delayem, chorusem a treba whammy...a to proste nejde 
Hovorím o modeleri, nie o mulťáku ... tieto dva pojmy sa až tak úplne nepokrývajú. Mulťák slúži na rozšírenie a doplnenie možností aparátu, modeler sa zasa snaží aparát nahradiť sám o sebe. Mať modeler a potom v ňom vypnúť všetky modelingy a používať len jeho efektovú sekciu nepovažujem za šťastné riešenie. Tá efektová sekcia u PODu je tam len "do počtu" a ťažisko zariadenia je kdesi úplne inde.Nero píše:Tak ty multiefekty nejsou jen o simulaci boxů. Máš tam i jiné efekty, ať už zkreslovací, modulační nebo delaye / reverby. To je pořád hodně věcí v jedné krabičce. "Pár" krabiček to nemusí nahradit.Predator píše:Potom ale použitie modelera akosi stráca pointu .... načo modeler, ktorý nič nemodeluje? Nestačí pár krabičiek?panedge píše:Já jsem pod xt strkal vždy do inputu AC30 a když vypneš simulace,tak se to chová jako obyčejný krabičky.Nevidím v tom žádnej problém.
Na takéto veci sú vhodnejšie nejaké klasické mulťáky, ktoré sú na to perfektne vybavené a umožňujú rôznorodo kombinovať efekty v reťazci, nie sú len o 16 pevne priradených možnostiach kombinácií. Čo tak nejaký Boss, Korg alebo dačo podobné?
Ale pozor,M13 jsou pastičky v kupě a klasický presety tak jak je znáš z efekťáků si na tom nevytvoříš,ale svým způsobem jdou udělat takyMcKozias píše:panedge: true...jeden z duvodu proc sem ted odhodlany rozprodat pasticky a koupit neco jako M13
Nepoznám POD, ktorý ti toto vie zapnúť naraz. Skreslenie+delay+chorus sa dá (samozrejme pri obmedzených možnostiach delay a chorusu, keďže je to predvolená dvojkombinácia). Ale do toho ešte whammy, to už je moc ... Toto je job skôr pre dajaký mulťák, tam ide bez problémov zostaviť takúto špeci kombináciu a v pravý čas ju spustiť.McKozias píše:predator: jo tak jo je jasny, taky jsem radis pro syrovou muziku, ale obcas proste nastane moment, kdy chci z cisteho kanalu prepnout behem pul sekundy na zkresleny s delayem, chorusem a treba whammy...a to proste nejde
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
zkresleny neresim, ale kdyby alespon ty efekty sly zaraz...jo to whammy to sem jen tka strelil
panedge: u M13 to nejde? udelat si preset treba ze tri modulaci? aha tak to sem zil v omylu
panedge: u M13 to nejde? udelat si preset treba ze tri modulaci? aha tak to sem zil v omylu
hele máš před sebou 12 spínačů,kterýma si zapneš co chceš,když si to necháš zaplý,nastavený jak chceš,tak ti to tak i zůstane-pak si přecvakneš o úroveň jinam-a před sebou máš zase všech 9 tlačítek tak jak si je nastavíš,těch různejch nastavenejch pedalbardů máš 12,takže v podstatě 12 presetů,jak si je nastavíš.Řekl jsem to dost srozumitelně?McKozias píše:zkresleny neresim, ale kdyby alespon ty efekty sly zaraz...jo to whammy to sem jen tka strelil