programovatelný A/B footswitch

Pedály, multiefekty, procesory, ...
maley34

Re: programovatelný A/B footswitch

Příspěvek od maley34 »

a abych dodal momentálně ona prototypová řada jak jsem prvotní návrh striktně nazval se pohybuje něco málo pod třetinou ceny levnějšího octaswitche což si myslím že je velky plus...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Fandím každému kdo dělá něco jiného než jenom planě tlachá na netu...
Jestli ale nevymýšlíš už vymyšlené. Momentálně nemám chuť cvičit si hlavu, ale třeba tohle jsem našel asi za 10 sekund googlování:
http://home.centurytel.net/flanneldrawe ... bypass.jpg
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Fotku toho dáš ? Já si tež myslim že si vymyslel koloběžku pro 5 pasažerů a nevšimnul sis že všici jezdí auty autobusy a vlaky :-).
maley34

Příspěvek od maley34 »

ne- tohle s tím moc společného nemá
maley34

Příspěvek od maley34 »

dám...mno skutečně všichni ? tyhle switche existují ele ne v mé cenove relaci a z vlastní modifiikací celku (zakázková výroba) roždál taky staví lampové zesilovače a taky má "drobounkou" konkurenci a příjde ti že by neměl příznivce ? minimálně ze stran začínajících muzikantů ?
maley34

Příspěvek od maley34 »

rain píše:Fandím každému kdo dělá něco jiného než jenom planě tlachá na netu...
Jestli ale nevymýšlíš už vymyšlené. Momentálně nemám chuť cvičit si hlavu, ale třeba tohle jsem našel asi za 10 sekund googlování:
http://home.centurytel.net/flanneldrawe ... bypass.jpg
TB je u miho switche jen vedlejší funkce opravdu to má společné jen velmi velmi velmi málo.....
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

maley34 píše:roždál taky staví lampové zesilovače a taky má "drobounkou" konkurenci a příjde ti že by neměl příznivce ? minimálně ze stran začínajících muzikantů ?
A taky tyje to zesíky podle toho vypadaj , mě příde že vobjíždí výprodeje a pak to stoho staví . Když by to dělal z pořádnejch součástek tak by to alespon nějak vypadalo a hrálo .
EDIT: ikdyž možná se asi polepšil
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jak čtu ten tvuj popis tak si vzpominám na můj pokus 4 smyčky na efekty volba pomoci velkých přepínačů od telefonistů k tomu 3 Izostaty spřažené na volbu nohou line A line B bypass. Za dva týdny sem to vyhodil kontakty nespolehlive stejnak se nedalo vyřešit jak do jedné lajny dat wah jako první do druhé jako třetí.
Teď mám midimatrix: leží ve skříni a zakazkovy swichbox a jako si nedovedu představit že bys to dneska řešil mechanicky přepínači když procesory dneska stojí 20 korun.
maley34

Příspěvek od maley34 »

věř že se to dá vyřešit..:-) stálo mě to pár vrásek...:-) mnoo má to spoustu výhod například procesor a jakákoli hradla diody tranzistory nemužeš používat v radioaktivním prostředí..:-D :-D jinak samozdřejmě mám už častečně verzi řešenou IO z důvodu rozměrů a náklonosti na pády..:-D ovšem mechanicky řešená verze je mému srdíčku už z důvodu obsluhy a určité předvídatelnosti blíž.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Nezlob se: chlap kerého si moc vážim DrSc přes počítače telekomunikace dělal nám firmware do ústředen tak říká že lidstvo udělalo první velký pokrok když slezlo se stromu na zem druhý kdyš se přestalo mlátit pěstma a použilo klacek pak 100 000 let nic a třeti pokrok když se z telefonich ustředen vyhodily mechanicke věci relé řadiče přepojovače a nahradily modernimi věcmi a díky tomu máme aji internet.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Už to tady zaznělo, ale u mechanických přepínačů se budou při častém použití v náročnějších podmínkách (prach, vlhko) časem objevovat problémy s kontakty. Nevím, co tam plánuješ za přepínače, ale já na své TB liště-looperu použil 3PDT přepínače Cliff, a už po roce používání, a to ne tak častém a v nějakých extrémních podmínkách, začíná jeden z přepínačů zlobit, uvnitř vznikl nějaký přechodový odpor či co. Občas to po sešlápnutí žere signál, stačí se jen mírně dotknout a zmizí to. Doufám, že pomůže Kontaktol, tyhle přepínače nejsou nejlevnější. I pan Smrčka myslím na svém webu psal, že u některých 3PDT (nevím, zda to nebyly právě Cliffy) se časem dostavily problémy. Už proto přemýšlím, že si časem pořídím ten nejlevnější G-Lab, který navíc umí ukládat presety.
Btw,co to tu plácáš za blbost s tím radioaktivním prostředím? Jako absovent jaderně chemického inženýrství o tom něco vím.
maley34

Příspěvek od maley34 »

já se bohužel nemůžu pyšnit inženýrstvím v chemickojaderném bla bla ale při ozáření sepne každá polovodičová součástka
Moleek

Příspěvek od Moleek »

maley34 píše:ano přesně tak myslím že octaswitch je (sice ne stejně elektronicky) ale funkčně totožný s tím rozdílem že můj projekt je řešený víc specificky z ohledem na využití
Takže funkčně je to o tom, že tvůj switch má řekněme 10 smyček a pro každý z kanálů A,B si vybereš, které mají být aktivní?
Tedy funkčně totéž, akorát že octaswitch má 8 kanálů a 8 smyček
http://kytary.cz/carl-martin-octaswitch/HN099805/
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
dalabo

Příspěvek od dalabo »

[quote="maley34
hledám pár lepších muzikantů používající krabičky kteří v tomhle vidí dobrou myšlenku a nebáli se tuto věc vyzkoušet případně pak se mnou doladit mouchy a přidat různé vychytávky (např solo jum a podobně) a ohlas tohoto přepínače šířili dál. dále hledám schopné elektroniky muzikanty z okolí olomouce kteří by svou prací rádi přispěli (samozdřejmě nějakou zlatku by to hodilo) a podíleli se na vývoji. a samozdřejmě hledám někoho kdo tuhle věc potřebuje a nechce se mu kupovat ta digitalní obluda co je na kytarách za 22tis. tak může zariskovat a nechat si postavit vlastní poměrně levnější (cena se pohybuje dle domluvy, počtu portů pro krabičky a přídavné funkce (volume, solo, indikace led diodami apod.)

koho by tahle myšlenka v jakekoli formě zaujala neváhejte a reagujte..:-)[/quote]

Teď čtu potřebuješ :
- pokusné králiky
- reklamu
- někoho kdo to dodělá aby to bylo na něco
- odbyt

:-)))))))))))))) Dejte mi deset lidí a já to zrobim celé sám :-)))
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A já ti říkám že o radioaktivitě víš kulový. To jsi slyšel někde v TV nebo rádiu, ne? To by musely být aktivity jak v epicentru hirošimského výbuchu. Jak si myslíš, že je dělaná třeba elektronika kontrolních systémů na jaderném reaktoru? To chceš snad říci, že s tvým přepínačem se nemusí muzikanti bát vyjet zahrát dobrovolníkům na Fukushimě? Je to OT, ale nedá mi to se k tomu nevyjádřit, moc mě to pobavilo.
maley34

Příspěvek od maley34 »

Moleek píše:
maley34 píše:ano přesně tak myslím že octaswitch je (sice ne stejně elektronicky) ale funkčně totožný s tím rozdílem že můj projekt je řešený víc specificky z ohledem na využití
Takže funkčně je to o tom, že tvůj switch má řekněme 10 smyček a pro každý z kanálů A,B si vybereš, které mají být aktivní?
Tedy funkčně totéž, akorát že octaswitch má 8 kanálů a 8 smyček
http://kytary.cz/carl-martin-octaswitch/HN099805/

ano můj switch ma vlastně 3 pedály A/B switch, solo jump switch, tuner jinak těch smyček mohu udělat kolik chci akorat na kanály jsem zatím omezen.

PS: už mě začíná unavovat neustálá kritika dovolil bych si upozornit na první příspěvek hledám někoho kdo mě podpoří kdo tomuto projektu pomůže vylepší nebo vyzkouší a ne toho kdo bez jakychkoli informací zhazuje moji práci a zatím jeho činnost je projíždět forka youtube a navážet se do někoho kdo narozdíl od něj něco dělá... a pokud teda joo máte ukázat své schopnosti ? google.com a krademe ve velkém.
maley34

Příspěvek od maley34 »

Fořt píše:A já ti říkám že o radioaktivitě víš kulový. To jsi slyšel někde v TV nebo rádiu, ne? To by musely být aktivity jak v epicentru hirošimského výbuchu. Jak si myslíš, že je dělaná třeba elektronika kontrolních systémů na jaderném reaktoru? To chceš snad říci, že s tvým přepínačem se nemusí muzikanti bát vyjet zahrát dobrovolníkům na Fukushimě? Je to OT, ale nedá mi to se k tomu nevyjádřit, moc mě to pobavilo.
:-D achjoo... omlouvám se... při pokusu o vtip (činnost polovodičů pod radioaktivním zářením je ale nevyvratitelná) jsem nemohl tušit že se na hudebním foru potloukají jaderní fyzici....ještě jednou se za to omlouvám..:-)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jesli chceš podporu dej podrobnosti foto a tak.

Nebo si to nech pro sebe dodělej udělej reklamu vybuduj obchodni a servisni síť zaplav trh zbohatni a dělej na nas dlouhy nos.

Nebo to skus na jinem foru třeba v zahraniči :-)
Naposledy upravil(a) dalabo dne 17.05.2011 12:33, celkem upraveno 1 x.
maley34

Příspěvek od maley34 »

dalabo píše:[quote="maley34
hledám pár lepších muzikantů používající krabičky kteří v tomhle vidí dobrou myšlenku a nebáli se tuto věc vyzkoušet případně pak se mnou doladit mouchy a přidat různé vychytávky (např solo jum a podobně) a ohlas tohoto přepínače šířili dál. dále hledám schopné elektroniky muzikanty z okolí olomouce kteří by svou prací rádi přispěli (samozdřejmě nějakou zlatku by to hodilo) a podíleli se na vývoji. a samozdřejmě hledám někoho kdo tuhle věc potřebuje a nechce se mu kupovat ta digitalní obluda co je na kytarách za 22tis. tak může zariskovat a nechat si postavit vlastní poměrně levnější (cena se pohybuje dle domluvy, počtu portů pro krabičky a přídavné funkce (volume, solo, indikace led diodami apod.)

koho by tahle myšlenka v jakekoli formě zaujala neváhejte a reagujte..:-)
Teď čtu potřebuješ :
- pokusné králiky
- reklamu
- někoho kdo to dodělá aby to bylo na něco
- odbyt

a já si myslel že to nikdo nepochopí..:-D

:-)))))))))))))) Dejte mi deset lidí a já to zrobim celé sám :-)))[/quote]
maley34

Příspěvek od maley34 »

dalabo píše:Jesli chceš podporu dej podrobnosti foto a tak.

Nebo si to nech pro sebe dodělej udělej reklamu vybuduj obchodni a servisni síť zaplav trh zbohatni a dělej na nas dlouhy nos.

Nebo to skus na jinem foru třeba v zahraniči :-)

to sou všíchni na foru tak strašně nepřátelští a namyšlení ? jinak foto mam nějaky tady... jinak už je to hotovy teda.....
http://www.uloziste.net/thumb/4debc234df9f8/Foto319.jpg http://www.uloziste.net/thumb/4debc2948465e/Foto313.jpg
http://www.uloziste.net/thumb/4debc2d1436fd/Foto314.jpg

kritizovat umí každý. jinak Pro všechny pokud vás tahle věc zajímá tak v olomouci bude o prázdninách předváděčka asi v nějakem sále podrobnosti pak upřesním. A pokud vás to nezajímá tak asi mohu doporučit si tohohle nevšímat.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“