Hitparáda: 5. kolo

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...

5. kolo Hitparády (můžete hlasovat pro 2 kapely a měnit svou volbu)

Anketa končí za 5.06.2011 19:16

Adam Sporka
14
8%
Apis Ante Portas
23
13%
Amorphine
39
22%
The Event Horizon
13
7%
Lunar 5
44
25%
Tarquam
5
3%
Vejfuk
41
23%

Celkem hlasů: 179

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitparáda: 5. kolo

Příspěvek od hyenik »

subroofer píše:
hyenik píše:Jasně že to je to taky jednodušší, protože tam nejsou zpěvy (a texty) které umí místní kapely pravidelně potápět do pekel....
:idea: Tak tady bych si dovolil upozornit, že ve skladbě Gone to Heaven od Lunar5 je zpěv (hlavně v poslední části skladby teda) a text je pro pochopení skladby dost důležitej, nejde o potápěšní do pekla, ale přímo na druhou stranu, jak již název napovídá :wink:
cekal jsem kdo na to zareaguje :)
jasne, ae prece jenom to neni klasicky zpev, ale doplnek atmosfery, a taky se mi nechce vzdycky vypisovat vsechno do nejmensich vyjimek a detailu, není to technická zpráva...... a samozrejme i ta vejicka kdo na to skoci, tam byla :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Však v pohodě :P
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

par slov na hodnoceni, nemuzu si pomoct, ale po poslechu tohohle kola jsem si rekl "proc si sakra vsichni maji potrebu hrat s krabickama a radsi nemlati struny?", ac kritizovat umi kazdy, mam dojem ze nektere napady byly moc fajn, ale chybela jim pointa, chybelo mi nasazeni, chybelo mi pridani druheho motivu do instrumentalni pisnicky (ktery je sakra dulezity) a proto moje hlasy jdou lunar5 a vejfuku

zvlastni cenu bych dal mile vzpomince na atari
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Takže mé hlasy dávám Lunar5 a Adamovi za Atari.
Mít možnost třetího hlasu, tak ji dám Axelovi (AAP) za Daidala (nebo některý jiný song z jeho produkce, vyvíjí se a jde to poznat, ač nejraději mám stále od něj, když mluvím o AAP Opus Dei).
Tarquam byl taky moc dobrý, jak já dnešní taneční hudbu neposlouchám, tohle je dost dobré.

Edit: FFFFUUUU nechal jsem se nachytat na řečtině. :evil:
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 30.05.2011 16:53, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dark Axel píše: To asi ano :) přecejen - sám víš na jak amatérské úrovni tvořím a teď přišel moment, kdy se to projevilo a kdy se mi to "vymstilo" :)
Však já vím - taky jsem to nemyslel nijak zle. Tohle kolo je strašně vyrovnané, tak jsem holt musel vybírat i podle těhle parametrů. Na svoje nahrávací poměry máš zvuk dobrý až až :wink:
Prejdák píše:... Axelovi (AAP) za Daidalose ...
Daidala! :D

Ohledně Atari Forever - řekl bych, že je to skladba, která pobaví snad každého, má něco do sebe. Bohužel i přes svoje kvality naráží právě na to, že tak pobaví, takže hodně lidí dá hlas serioznějším věcem. Nemyslím si, že by to byl jen můj případ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Jupííí jeden hlas :lol: Safra, tohle kolo nevypadá na nějaký amatéry :o
Adam Sporka - mazeeec, taková hudba se mi líbí! Sice to není na stálý poslech, ale úlet je to přímo skvělej
Apis Ante Portas - moc krásnej zvuk, i žánr, taková pohodovka. Má to hlavu, patu i řádnou hloubku. Ke konci to ale začíná trochu nudit, když se to poslouchá s očekáváním. Pokud by mi to hrálo při práci, neměl bych výhrad
Amorphine - Takový trošičku psycho :D nevim no, takovej styl se mi moc nelíbí, i když je fakt, že si s tím autor docela pohrál
The Event Horizon - moc utahaný, neoslovilo mě
Lunar5 - Mně osobně se futuristická hudba moc nelíbí, celkově je to ale taky strašně utahaný, ne moc zajímavý, ale ta tlumená trubka mě dostala. Nicméně nemohl bych toto poslouchat pořád
Tarquam - No tak tady je to myslím jasné :lol: Teda ne že bych nebyl sebekritickej, ale mě se to prostě líbí. Je fakt, že ke konci to taky nudí, ale mám k tý písni vztah. Nevím, ještě si to rozmyslím, že bych si nechal ten jeden hlas co tam mám, bylo by to celkem komický :lol:
Vejfuk - jo, tak sem půjde hlas určitě, country mám rád, zvuky z venkovních prostor v nahrávkách miluju, a prostě ta píseň nenudí, je to paráda

Moje hlasy teda Vejfuk za parádní amerikánskou muziku a Adam Sporka za ten vynikající úlet, to mě fakt zaujalo :D
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dva dny to poslouchám furt dokola a ne a ne se rozhodnout. Tady to kolo je fakt hodně nadupané. Všechno mě strašně hodně baví. Dávám palec nahoru všem :)
Nicméně hlasy mám jen dva.
Nakonec jsem se rozhodl dát hlas Vejfuku za tu veselou náladu, co z toho čiší.
Druhý hlas přebíhal mezi Lunar5 a Tarquam, ve finále jsem se přiklonil k Lunar5.
Bravo všem :D
Tempest2

Příspěvek od Tempest2 »

Adam Sporka - dokazu si predstavit u toho hrat digihru :) ale klidne bych to jeste rozvedl, pridal bych vic stop, vic harmonii, at to ma spad
Apis Ante Portas - kytary dobre zvukove sladene, propracovany podklad, solo by mohlo znit mene improvizovane :)
Amorphine - zvuk lepsi nez predchozi, ale zase je to o neco slabsi kompozicne
The Event Horizon - kytarova linka mi sedi, ale skladbu dle meho zabiji ty bici, chtelo by to jiny zvuk a vic je propracovat
Lunar 5
- dobra prace se zvuky, aranze, i kdyz je to na me moc psychedelicke, tak hlas c. 1
Tarquam - Pekny motiv, skoda ze je cela skladba postavena pouze na nem, kdyby tam obcas zaznela zkreslena kytara a naka sola, tak by to byl druhy hlas (nj zaujatej kytarista :)
Vejfuk - moc vtipne intro! kratka delka nevadi, lezerni projev vsech instrumentu do sebe krasne zapada, pusobi to verohodne. hlas c.2
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

tohle kolo je nanic :D do dalšího bych poslal minimálně 4 kapely, nicméně moje hlasy jdou axelovi a lunar 5 :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tempest2 píše:Apis Ante Portas - kytary dobre zvukove sladene, propracovany podklad, solo by mohlo znit mene improvizovane :)
to bych ho musel psát a ne improvizovat :) ale díky!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Tempest2 píše:Tarquam - Pekny motiv, skoda ze je cela skladba postavena pouze na nem, kdyby tam obcas zaznela zkreslena kytara a naka sola, tak by to byl druhy hlas (nj zaujatej kytarista :)
Díky. Tubular tu měl stejný nápad zde a mě se to líbí. Doma jsem cosi zkoušel, vyšlo mi jedno sólíčko, dost podobný tomu tubularovýmu, který bude provázet celý album (ano, připravuji album). Nicméně nestihl jsem to nahrát (respektive domyslet) před odesíláním
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Hollywood

Příspěvek od Hollywood »

Čaute, no, tohle zase není můj šálek (tím neříkám, že nemám přehled) …zatím se zdržím hlasování. Vejfuk mi od 1:26 dost připomíná toto (až moc, ..řekl bych, že si ten kousek o kluků z The Ventures i půjčil a v horším podání podal :wink: :-):
Nechápu jak něco co nemá absolutně žádnej nápad a je z 90% poslepovaná kopíračka, může být tady (v tak odborných kruzích) zatím na druhém místě? :roll:
A to jsem si ještě neposlech všechny :?
zatím,H.
Tempest2

Příspěvek od Tempest2 »

tubular zase soluje vsude :) coz o to, ton ma pekny, napady tez, myslel jsem nejakou zlatou stredni cestu, ale ta je jak znamo pro kazdeho jinde
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tak dávam hlas progresivnímu Vejfuku i když není 100% můj cup of tea, tak zbytek je na mně moc aranž popík.

Dost slabý mi přijde postovat videa kdo kde koho kopíruje, to není dobrý přístup.
huxd

Příspěvek od huxd »

Hudba je dobrá a špatná a tady je v jednom chumlu jenom ta dobrá, těžký rozhodování, ale dávám hlas Lunar5 a Amorphine, spojení elektroniky a kytarami je totiž můj šálek kávy.
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Promazáno od nepohodlných příspěvků.

Pro klid všech zúčastněných se od teď nebudu v žádném kole nikterak vyjadřovat ke kvalitě, obsahu nebo formě zaslaných nahrávek, aby se nikdo nemohl bát, že můj názor náhodou ovlivní hlasování. Sice to je realističtější záležitost, než že "Nero ovládá internet", jak si možná někteří starší uživatelé pamatují, ale o smysluplnosti se dá pochybovat. Každopádně diky - od teď je pro mě Hitparáda pouze suchou prací, která se musí odvést.

"Milujte se a mějte se rádi - jinak jste Ještěři..."

Obrázek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hollywood

Příspěvek od Hollywood »

arcilucifer píše:Dost slabý mi přijde postovat videa kdo kde koho kopíruje, to není dobrý přístup.
Dobrý přístup není něco vědomě kopírovat! Což je tady evidentní!
Nedal bych to sem, kdyby to nebylo nachlup stejné…
Takže pro příště si to zkopčím taky celé (třeba něco od ganzíků, ti se líbí všem)…přihlásím se do hitparády, kterou na devadesát procent vyhraju, protože Běžný Franta :wink: mi dá jasně hlas. ..Jemu se to totiž bude líbit! No a budu se modlit, aby si nikdo nevšiml toho, že jsem to nevymyslel já. A když na to náhodou někdo kápne, tak budu čekat, že se mě někdo zastane a napíše třeba něco ve smyslu: „to je v tomto daném stylu zcela normální“ anebo: dost slabý mi přijde postovat videa…:roll: To jsem to měl přehrát a pak sem v texťáku poslat :?:
Tuto skladbu do hitparády Vejvfuk prostě neměl nasadit …A myslím, že on sám by ji neoznačil jako country, jak tady někdo psal.
Jinak toto je moje noční můra :| …už se mi o tom i zdálo, že song který jsem složil, jsem pak slyšel od jiné kapely, samozřejmě dřívějšího vydání než ten můj a nachlup stejný.

(O této Hitparádě jsem si myslel, že v ní budou kapely hodnoceny podle trochu jiných měřítek … žejo, dyt jsme na hudebním fóru a navíc muzikanti…určitě kapelu nebudu hodnotit podle toho jaký má zvuk, jestli je něčeho víc nebo míň, jestli někde někomu ujela ruka-noha, atp. Tady jsem si myslel, že se budou hodnotit především nápady a neopslouchané věci.)
Ted jsem tady za prudiče, ach jo. :roll:
Naposledy upravil(a) Hollywood dne 1.06.2011 14:05, celkem upraveno 1 x.
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Nejsi za prudice :). Proste se ti to zda bejt podobny no. Klid. Skladbu jsem napsal ja, trosicku podobny to mozna po strance stylu je, stejny ani nahodou. To video neznam, ale to je jedno, rad jsem si ho poslechl a libilo se mi. Diky. U takhle jednoduchy hudby se podoba hleda snadno. Srandovni skladby tohohle typu - riff-stopka-riff-solo-riff hrala miliarda skupin a verim, ze pri trose snahy se najdou i dalsi videa. A nebo mozna priste vyprodukujes svoji vlastni pisnicku.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Původně jsem sem nechtěl psát ale budiž.

Hollywood: Jestli tady chceš tvrdit, že na bluesové dvanáctce je něco okopírovaného, tak máš vlastně pravdu ale taky tím dokazuješ svoji neznalost. :mrgreen:
Tahle forma je na "kopírování" postavená a má více méně daný sled akordů, tak je celkem jasný že se ty věci dost podobají. Prostě to nemá cenu řešit. Milionkrát použité postupy, přechody licky atd.....
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

já tam teda melodickou podobnost nevidim ani trochu :D Jediná podobnost, která tam je jsou stopky s bicíma solama, ale to se více-méně používá u většiny takovýchto songů
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“