S tímhle já prostě nedokážu žít, takhle alibisticky se to nesmí vzdávat. Automaticky vyrábět další šmejdy až tady všichni budeme zaplavení odpadem. Kde je potom víra a naděje, sebeúcta... No, aspoň už vím, o čem budu vyprávět na koncertech při pauzách...bubucci píše: Ono ve většině případů na koncertech tomu spěvu moc rozumět nejde a pokud už jsi dotyčnou kapelu neslyšel dřív, máš problém rozpoznat text. A druhá věc je, že při nějaké hudební ''vzdělanosti'' současného publika je vcelku jedno o čem spíváš...
Hitparáda: 6. kolo
Re: Hitparáda: 6. kolo
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
wohma: počkej jakože Koller je příklad dobrého zpěvu???
samozrejme vsude je to podobne, dobry zpevak je polovicni vyhra.
Na zajimavou teorii jsem narazil, že jazyk podporuje zpěv, tj. italstina, anglictina jsou jazyky zpevne, proto je v takto mluvicich zemich dobrych zpevaku vic. Cestina je velice vzpurna a svymi pravidly zpev hodne komplikuje, ale ja si spis myslim, ze to je tema pouhyma 10mil lidi....proste vsude je jich vic a k nam se dostanou uz veci trosku na urovni, zadne sklepni hrúze, takze to vypada ze ta trava je venku zelenejsi.
Jestli to neni spis tim, ze napsat slusne ceske texty je ukol hodne narocny a malokdo na neho staci. A rozhodne si nemyslim ze kapela ktera hraje v cesku (což je 99,99%) si muze zpivat co chce...... kvalitni texty boduji mnohem vic nez by se mohlo zdat (xindl, klus napr. z posledni doby)
A hrat neco s tim ze je to jedno a staci jakekoli versovanky?..... tak tomu rikam umělecká výpověď!
Komu stačí mašinka, tak to je jeho boj.
PS: bubucci je to Zpěv a Zpívá se, ja obvykle neopravuju druhým překlepy, ale u tebe to vypadá jako deep problem
samozrejme vsude je to podobne, dobry zpevak je polovicni vyhra.
Na zajimavou teorii jsem narazil, že jazyk podporuje zpěv, tj. italstina, anglictina jsou jazyky zpevne, proto je v takto mluvicich zemich dobrych zpevaku vic. Cestina je velice vzpurna a svymi pravidly zpev hodne komplikuje, ale ja si spis myslim, ze to je tema pouhyma 10mil lidi....proste vsude je jich vic a k nam se dostanou uz veci trosku na urovni, zadne sklepni hrúze, takze to vypada ze ta trava je venku zelenejsi.
tak to je docela zbabely alibismusA druhá věc je, že při nějaké hudební ''vzdělanosti'' současného publika je vcelku jedno o čem spíváš...
Jestli to neni spis tim, ze napsat slusne ceske texty je ukol hodne narocny a malokdo na neho staci. A rozhodne si nemyslim ze kapela ktera hraje v cesku (což je 99,99%) si muze zpivat co chce...... kvalitni texty boduji mnohem vic nez by se mohlo zdat (xindl, klus napr. z posledni doby)
A hrat neco s tim ze je to jedno a staci jakekoli versovanky?..... tak tomu rikam umělecká výpověď!
Komu stačí mašinka, tak to je jeho boj.
PS: bubucci je to Zpěv a Zpívá se, ja obvykle neopravuju druhým překlepy, ale u tebe to vypadá jako deep problem
Naposledy upravil(a) hyenik dne 6.06.2011 11:35, celkem upraveno 2 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To bylo spíš konstatování a povzdechnutí nad současným stavem než vyjádření osobního postoje. Kdybych muzice kterou dělám nevěřil a nebavila mě, tak bych ji nědělal. A s těma textama je to těžké, já je třeba neumím psát a tak to nemůžu moc kritizovat a už proto si spěváků/textařů važím a nekydám na to hnůj. Navíc v anglištině je to mnohem jednoduchší spívat, protože se nemusíš soustřeďovat aby vyslovovaná slova dávala nějaké smysl
Yeah, i´m on the higway baby...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak tenhle alibismus je možná ještě horší... A ta gramatika je hodně zlábubucci píše:Navíc v anglištině je to mnohem jednoduchší spívat, protože se nemusíš soustřeďovat aby vyslovovaná slova dávala nějaké smysl
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak za tu sorry, nerad przním něco tak krásného, jako je český jazykNero píše:Tak tenhle alibismus je možná ještě horší... A ta gramatika je hodně zlábubucci píše:Navíc v anglištině je to mnohem jednoduchší spívat, protože se nemusíš soustřeďovat aby vyslovovaná slova dávala nějaké smysl
Ten poslední post měl být jako kritika a ne jako obhajoba angl. zpívajících kapel.
- Yakuzza
- last.fm: http://www.last.fm/user/Yakuzza
- Bandzone: http://bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Moje hlasy putují směr Nonrevolver a Panková nouze. První zmíněný za celkový spád a dobrou náladu toho válu, u Pankové nouze pobavil text 
"I don't want to live on this planet anymore." - Hubert Farnsworth
"It's an imperfect world and we never get exactly what we want." - John Sheridan
"As you continue on your path, you will lose some friends and gain new ones. The process is painful, but often necessary. They will change and you will change... because life is change." - John Sheridan
"It's an imperfect world and we never get exactly what we want." - John Sheridan
"As you continue on your path, you will lose some friends and gain new ones. The process is painful, but often necessary. They will change and you will change... because life is change." - John Sheridan
u mě totálně vedou Dědovy blechy, neni to tak punkové, vydržel jsem je poslouchat až do konce, navíc dva zpěvy a zvukově je to relativně kompaktní. ne že by ostatní kapely byly horší, akorát mi prostě nesedne styl....
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hyenik píše:wohma: počkej jakože Koller je příklad dobrého zpěvu???![]()
Je vůbec něco, kromě tebe samotného samozřejmě, na čem by si neviděl chybu?
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Red Bull píše:hyenik píše:wohma: počkej jakože Koller je příklad dobrého zpěvu???![]()
Je vůbec něco, kromě tebe samotného samozřejmě, na čem by si neviděl chybu?Já mam například Lucii rád, prostě je to muzika mého dětství. Kollera beru, jako to lepší z ČSFR - navíc některé dvojhlasy s Kodymem jsou velmi povedené. Uznávám, že to není intonačně a rozsahově tak dobře vybaven jako božský Kája a Palo Habera, ale stejně. Proti Malátnému je to stále po technické stránce - "pan zpěvák".
aha, takze moderator se do me zacne navazet osobnimi utoky? pekne se tu dba na ty pravidla....
Kdyz si dovolim vyjadrit svuj nazor, ze Koller neni priklad dobreho zpevak (diky neprirozenemu frazovani, manýrám a někdy az odpudivě nečeským textům jako stuDAnko cisTAAAAA), tak se dozvim nejdriv neco o sobe (WTF) a pak to, ze stejne Dejvy z prahee lepsi nez Míša ze stejné dědiny?
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nebudeme to řešit, bylo by to nekonečné. Myslel jsem to poměrně jinak a ne útočně. Jen, že hledáš hnidu snad na všem. Pokud je i frázování problém, tak bych chtěl vidět tvůj manuál správného skládání, textování, nahrávání atd. - Trochu mi občas chybí i docenění cizí práce, než své, ale to je čecháčství - nesmím se divit.
"MOJO" kills modern music...
Naopak, já ocením cizí práci, zvlášť když je česká a navíc dobrá, z toho mám radost. Bohuzel(?) moje kvalitativni latka je zrejme na jinych stojanech nez tvoje.Red Bull píše:Nebudeme to řešit, bylo by to nekonečné. Myslel jsem to poměrně jinak a ne útočně. Jen, že hledáš hnidu snad na všem. Pokud je i frázování problém, tak bych chtěl vidět tvůj manuál správného skládání, textování, nahrávání atd. - Trochu mi občas chybí i docenění cizí práce, než své, ale to je čecháčství - nesmím se divit.
Tedy protože se skutečně nespokojuji, s tím, že už hraju líp než Franta od vedle, kvůli tomu jsem čecháček?
že nechválím seskupení které netuší co je to metronom, o nějakém rytmu, nedejbože groovu ani nemluvě?
PS: řešit podle manuálů se dá jenom řemeslo, ale např. podle mého manuálu textování, frázování a českého jazyka je přízvuk na první slabice (téměř bez výjimky).
V hudbe taky hrajes vsechno presne do rytmu a nejvetsi duraz davas na tezkou dobu? 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jasne, sem čecháček, takze podle manuálu dechovky je to přece jasne, ne?Wohma píše:V hudbe taky hrajes vsechno presne do rytmu a nejvetsi duraz davas na tezkou dobu?
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Vážení, bylo by fajn, kdyby se tu přestal rozjíždět flame...
Jinak ohledně tohoto kola...
Za prvé bych chtěl říct, že je to zatím asi nejslabší kolo, co tu je... to, že je to Punk nikoho neomlouvá...
Nevím proč, ale nelíbí se mi taková hudba... nemá to žádnou energii, nemá to duši... nemá to žádnou náladu... je to ploché...
Ale i přesto, pokud mám vybrat, tak můj hlas jde skupině Dědovy blechy...
Jinak ohledně tohoto kola...
Za prvé bych chtěl říct, že je to zatím asi nejslabší kolo, co tu je... to, že je to Punk nikoho neomlouvá...
Nevím proč, ale nelíbí se mi taková hudba... nemá to žádnou energii, nemá to duši... nemá to žádnou náladu... je to ploché...
Ale i přesto, pokud mám vybrat, tak můj hlas jde skupině Dědovy blechy...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Normálně bych nehlasoval, protože mě nic z té hudby neoslovilo, ale nakonec jsem se rozhodl, že udělám výjimku. Dávám hlas The Paradogs, aby kluci nebyli otrávení, že žádný nezískají. A vy (tj. The Paradogs) zas za odměnu pro mě taky něco udělejte. Začněte na sobě pořádně makat, ať je to příště lepší.
Naposledy upravil(a) Jester dne 11.06.2011 17:33, celkem upraveno 1 x.
Já jen doufám, že vás ten nízký počet hlasů nijak neodradí, byla by to škoda...Jester píše:Začněte na sobě pořádně makat, ať je to příště lepší.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tak těch průměrně 100 lidí, co tu hlasuje, není zase nějaký vypovídající vzorek o kvalitě či nekvalitě dané kapely a nemělo by to nikoho odradit.
The Maggies Marshmallows - za atmosféru.
Nonrevolver - za dechy a veselou náladu. Chtělo by to zamakat na textu.
Nonrevolver - za dechy a veselou náladu. Chtělo by to zamakat na textu.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
-
Jettoun
- Kontaktovat uživatele:
1 hlas El-Nino krom toho clipingu to pěkně vyšlapuje to že sou bicí z kláves proč ne je to sice nezvyk ale aspoň se snaží 
2 hlas nonrevolver ty dechy sou zajímavé bassa krásně vyšlapuje dobrej song
2 hlas nonrevolver ty dechy sou zajímavé bassa krásně vyšlapuje dobrej song
Ad Koller, ačkoliv je to těžkej OT
hyenik: Nepřirozené frázování? No a co? Líbí se to? Líbí. Netřeba řešit. Taky se mi často u písničky stane, že si řeknu: "jak Koller, ty vole..." A k tomu, co zní česky a co nečesky... Nevim, ty tvé manuály jsem ještě nečet'.