nápis či logo na predni blanu basoveho bubnu

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
zzbar
Rádce

Re: nápis či logo na predni blanu basoveho bubnu

Příspěvek od zzbar »

Nesežere. Aceton na hadřík a setřít. Dříve se ředidlo vypaří, než se stane něco s blánou. To bys musel blánu celou ponořit do acetonu. Za chvíli bys měl z toho kanagon :o
Zpět ktématu... trochu jsem nad tím přemýšlel, vychází mi z toho nejlíp nějaký lehký nástřik přes šablonu ( podobně jako orig. výrobce blan).
Monikad píše:no vysvětlili jsme si to, takže vítej mezi bubenictvem, ráda tě poznávám, a poj´dme se věnovat tomu, čemu to tady je určené, tedy výměně rad, zkušeností a diskuzi nad bubnováním :wink:
:) :) bravo!
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

woro90-1 píše:Mončo, určitě to ten aceton nesežere? Nevím z jakého plastu ty blány jsou, ale aceton je ukrutně agresivní, nežere snad jenom polyester a polyuretan... Možná by byl bezpečnější ten odlakovač bez acetonu...

Nesežere....zkušenost... opakovaně :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Payka drummer
Bandzone: bandzone.cz/bufu

Příspěvek od Payka drummer »

Ciao, nejlepší je obrátit se na odborníky. Na stránkách www.drumface.cz najdeš kontakt a tam ti blánu uděláme. Po čtyřech letech testování různých druhů potisků, jsme přišli na technologii, která má jen minimální vliv na rezonanční blánu, který bývá v mnoha případech žádoucí - není potřeba dalšího tlumení basového bubnu…
Ahoy Payka
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Pozn: to je divne postavena veta, hlavne asi z vecneho hlediska.

(Edit: Mam dojem, ze prilis nesedi to odskakovani do vedlejsich vet... Ale budiz, je to nepodstatne a ucel to plni, a vetsina lidi nebude mit problem to sdeleni chapat.
Co je ale zvlastni, je to zdurazneni a vysvetleni funkce toho, co to (ta vase technologie) nedela. A obsahu tech vet se da pak rozumet i tak, ze pripadny zakaznik o neco (a to o neco zadouciho, co by zrejme jinde dostal) prichazi... ;) )
pehve

Příspěvek od pehve »

tak tlumit kopák nápisem slyším poprvé, dobře, ale pokud je to vlastně žádoucí proč někdo hledá zpusob aby to netlumilo a ještě to považuje za super věc :) :?: :mrgreen:
Taky se mi to zdá nějaký divný
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Mě ani ne. Ono to asi nejde o tlumení bubnu jako takového, ale jen o jakési přitlumení blány. Chápeu to celý tak, že spousta lidí řeší všelijaká loga, nápisy nebo obrázky na rezo bláně kopánu ne ani aibrushem nebo jinou technologií barvení, ale třeba samolepícími tapetami řezanými plotrem.... no a jak asi z praxe víme všichni, tak COKOLIV nalepené na bláně tlumí do jisté míry vibrace a dozvuk blány! :idea:

takže žádná velká blbst, jen myšlení správným směrem! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jeste teda poznamka: me neslo o technickou stranku veci ... ale o to, jak je postavene to souveti v ty reklame. a uz to byla jen poznamka, rozhodne nic k otazce vlivu na zvuk cehokoliv. ;)
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Vážený Parisi, všiml jsi si, že řešíš problématiku stavby věty a přitom se neobtěžuješ používat diakritická znaménka?
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

vsiml. ale diky.

edit: mam pocit, ze kazdy mluvime o necem jinem. ja mluvil JEN o tom, ze reklama, ve ktery se tri vety ze ctyr venuji tomu, co ta technologie nedela (a to neco je /cituji:/ v mnoha pripadech zadouci), je ponekud zvlastni. a byla to jen poznamka. a jen v tom smyslu, ze by to urcite slo napsat lip.
nic vic.
Asteroid
last.fm: mariaasteroid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asteroid »

Jestli dobře chápu konverzaci, tak pokud chce člověk jen logo kapely, jakože nápis, tak vyrobit samolepku a nalepit, ale když by to mělo být větší a rozsáhlejší logo, tak vysprejovat, aby se rezo blána zbytečně netlumila?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Asteroid píše:Jestli dobře chápu konverzaci, tak pokud chce člověk jen logo kapely, jakože nápis, tak vyrobit samolepku a nalepit, ale když by to mělo být větší a rozsáhlejší logo, tak vysprejovat, aby se rezo blána zbytečně netlumila?
Tak nějak ;)
barrygue
Bandzone: bandzone.cz/pytelblech

Příspěvek od barrygue »

Jestli dobře chápu konverzaci, tak pokud chce člověk jen logo kapely, jakože nápis, tak vyrobit samolepku a nalepit, ale když by to mělo být větší a rozsáhlejší logo, tak vysprejovat, aby se rezo blána zbytečně netlumila?
Podle mě taky záleží na stylu muziky a konkrétních bicích. Když hraješ něco pořádně hlasitýho (rock, metal....a všechno, kde je potřeba brutální kopák a nehraješ na nějakou 18"), asi je jedno, jestli ta obrovská nálepka trochu změnila rezonanci nebo ne. Já osobně mám v kopáku (Tama Starclassic Performer s Bubingou) velkej polštář a myslím si, že nějaká nálepka by ten zvuk sotva ohrozila. :D Na předchozích bicích (horší) jsem měla nálepku velkou asi jako notebook a nevšimla jsem si nějaký změny zvuku po nalepení. :D Prostě bych to neřešila. :wink:
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

barrygue píše:
Podle mě taky záleží na stylu muziky a konkrétních bicích. Když hraješ něco pořádně hlasitýho (rock, metal....a všechno, kde je potřeba brutální kopák a nehraješ na nějakou 18"), asi je jedno, jestli ta obrovská nálepka trochu změnila rezonanci nebo ne. Já osobně mám v kopáku (Tama Starclassic Performer s Bubingou) velkej polštář a myslím si, že nějaká nálepka by ten zvuk sotva ohrozila. :D Na předchozích bicích (horší) jsem měla nálepku velkou asi jako notebook a nevšimla jsem si nějaký změny zvuku po nalepení. :D Prostě bych to neřešila. :wink:
No, na jednu stranu máš možná pravdu, ale jen v případě, že člověk hodně tlumí a hraje rock/metal nebo jinej styl, kde by to znělo dobře... ačkoliv - i rockeři a metalisté hodně řeší zvuk svých bicích, respektive kopáků a ne všichni (i z nich) tlumí s odpuštěním tzv. "uplně do mrtě".
Myslím, že zrovna i Monča tady z fóra se pohybuje někde mezi tím rockem a metalem, a také tlumí jen minimálně, aby víceméně zachovala charakter zvuku svého bubnu.
Když zapluji trochu mimo - rockovější zvuk můžeš dostat i z 18" kopáku, i když to samozřejmě není tak "jednoduché" jako například u 22", popřípadě 20" ;)...

Ale k věci.
K tomu tlumení/polepení je to samozřejmě o osobních/kapelových preferencích...
Pokud někdo z půlky zaplní kopák nějakýma polštářema, tlumením... whatever, tak je samozřejmě jasný, že nějaká i větší nálepka na přední bláně charakter zvuku asi moc neovlivní (i když - i o tom by se dalo možná trošku polemizovat... obzvláště u kopáků s plnou blánou, což je třeba i můj případ).
Ale ne každý se snaží zvuk svého kopáku tak nějak "zabít" nějakým přehnaným tlumením ať už polštářema, tak třeba tím, že si na předek hodí nálepku velkou jak kolo od knížecího kočáru, takže pokud člověk nechce tlumit nebo chce tlumit jen minimálně, tak nálepky asi maximálně v nějakém menším formátu :)
Pak také samozřejmě záleží na celkové kvalitě soupravy. Čím lepší bicí, tím více se nějaké tlumení a polepování projeví na výsledném zvuku (podle mě spíše negativně, protože to ten zvuk prostě zabíjí, pokud se to teda přežene), a pokud někdo chce, aby jeho bicí víceméně "zpívaly", tak nebude moc zatlumovat ani kopák...
A jak už jsem víceméně naznačil - pokud má někdo kopák s dírou, tak tam nějakou nálepkou ovlivní ten zvuk třeba míň než u kopáku s plnou blánou.
Já, jakožto hráč s plnou přední blánou a s opravdu naprosto minimálním tlumením v kopáku, bych si už nechal nějaký větší formát na předek spíše vysprejovat ;)

Ale to vše už tu myslím bylo možná i řečeno.

A omlouvám se za tu slohovku... možná se místy hodně opakuji, ale psát "neslohově" mi někdy dělá docela problémy :D ;)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Ano, potvrzuji co píše NINDRAS..... patřím k těm, kteří hrají melodický metal a tvrdý rock a jde mi především o hutný a přesto konkrétní zvuk bubnu (kopáku zvláště) kde naplno vyzní nejen úder, ale i charakter celého bubnu, Jak ladění blány tak materiál korpusu. jesem velkou odpůrkyní nadměrného tlumení!!! je to smrt dobrého zvuku!

Kdybych měla kopák s plnou rezo blánou, netlumila bych vůbec. Ovšem zvukově takový kopák nezní nijak metalově, spíše je to "oltskůl" zvuk.... proto mám malý rezootvor v přední bláně. Ten zvuku pomůže, zároveň zrychlí a usnadní práci zvukařům na stage..... a bohužel jsem nucena zevnitř hrací blánu přitlumit malým tlumícím sáčkem od REMO.
Na přední bláně mám něco málo reklamního nalepeno a je to poměrně poznat. každopádně jsem s nalepenou reklamou musela celý buben přeladit a tu nálepku vzít jako součást bubnu;) Myslím že tedy můžu zobecnit: nalwepujme, ale přemýšlejme..... všeho s mírou!!!

A jen pro úplnost: používám javorový kopák 22 x 18". A takhle nějak to s tím polepem mého kopáku vypadá.... a možná že někdo uslyší jak to zní "nasucho"...... fanynka to totiž točila na mobila v první brázdě... ;) http://www.youtube.com/watch?v=C4GY4dXnuw4
.... a nebo líp je to slyšet tady, i když je to takový malý žert v našem playlistu http://www.youtube.com/watch?v=rcsUONmYVbk
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Zdar bubeníci, chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdy někdo řešil tuhle situaci, kdy máte ještě víc kapel. Kdy nastává situace, že nechcete mít název jedný kapely na koncertě s druhou kapelou. Jak(prakticky) měnit dva názvy, nebo jak (prakticky) zakrývat/sundávat název na koncertu druhé kapely. Snad jsem to vysvětlil.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ale jo, vysvětlils to dobře. Pro tyto případy tam mám Mapex (dříve Tama) a je klid :D . Logo visí na nějaké hadře za mnou.
Pokud bys tam dával nějakou jinou blánu, přelep, síťku, nebo co já vím co, bylo by to nepraktické a nemuselo by se to dobře projevit na zvuku bubnu. Já bych se na to vykašlal.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

whisoure píše:Zdar bubeníci, chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdy někdo řešil tuhle situaci, kdy máte ještě víc kapel. Kdy nastává situace, že nechcete mít název jedný kapely na koncertě s druhou kapelou. Jak(prakticky) měnit dva názvy, nebo jak (prakticky) zakrývat/sundávat název na koncertu druhé kapely. Snad jsem to vysvětlil.
:)))))))))))))))
To je přece obvyklé mezi muzikanty.... vpravdě neznám jediného muzikanta, který se občas neprojevuje v různých projektech či kapelách;) A mít na bláně logo kapely není přece žádná povinnost.
Já tam třeba mám logo výrobce bubnů... a pak taky logo propagující mě samotnou... nijak mě to pak nemusí stresovat:))
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Napadá mě taková ta elektrostatická fólie,co drží sama,ale jak se to přesně jmenuje a kde to vzít..?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já bych tam nechal logo tvé oblíbenější z kapel a pak ji budeš propagovat i na koncertech kapely druhé
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Moleek píše:Já bych tam nechal logo tvé oblíbenější z kapel a pak ji budeš propagovat i na koncertech kapely druhé
Já taky :) oblíběnější rozuměj tu ve které hraju já, jenže já nejsem ten bubeník :D Tak do toho ho nutit nemůžu.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“