Mapex VX

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pehve

Re: Mapex VX

Příspěvek od pehve »

když porovnám výšku stoličky a virblu tak se mi nezdá stolička nízko, už teď bych měl s ráfkem problém. Virbl chce narovnat.
stinme, zaujalo mě že jsi samouk. Já jsem chodil od začátku k učiteli a nedokážu si představit že bych se měl učit sám. Určitě bych nevěděl co. Asi bych si koupil nějakou školu nebo video a zkoušel to podle toho ale jak poznám že to držím dobře a hraji tak že můžu postoupit dál? Zajímalo by mě jak to děláš.
stinm

Příspěvek od stinm »

pehve píše:když porovnám výšku stoličky a virblu tak se mi nezdá stolička nízko, už teď bych měl s ráfkem problém. Virbl chce narovnat.
stinme, zaujalo mě že jsi samouk. Já jsem chodil od začátku k učiteli a nedokážu si představit že bych se měl učit sám. Určitě bych nevěděl co. Asi bych si koupil nějakou školu nebo video a zkoušel to podle toho ale jak poznám že to držím dobře a hraji tak že můžu postoupit dál? Zajímalo by mě jak to děláš.
Ahoj, tak za prvé, ať mi tu neříkáte stinme.. jmenuji se Milan Stín, a proto mám takovou přezdívku, tak mi můžete říkat i jinak, ta přezdívka tady na hudebním foru je divná, ale stín už byl obsazen. Jinak učení dělám tak, že koukám na youtubu na různé školy a tak dále. Pak mám kamarádku, která do ZUŠky chodí a občas mi s ničím pomůže, jestli to dělám dobře, nebo špatně. :wink:
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

stinm píše:
pehve píše:když porovnám výšku stoličky a virblu tak se mi nezdá stolička nízko, už teď bych měl s ráfkem problém. Virbl chce narovnat.
Ahoj, tak za prvé, ať mi tu neříkáte stinme.. jmenuji se Milan Stín, a proto mám takovou přezdívku, tak mi můžete říkat i jinak, ta přezdívka tady na hudebním foru je divná, ale stín už byl obsazen. Jinak učení dělám tak, že koukám na youtubu na různé školy a tak dále. Pak mám kamarádku, která do ZUŠky chodí a občas mi s ničím pomůže, jestli to dělám dobře, nebo špatně. :wink:

Tak to mě těší. Moje jméno z přezdívky už jste vyluštili dávno, tedy Moniko mi tu říká oprávněně většina :wink:
Co se týče toho učení... taky jsem samouk, takže ti rozumím velmi dobře. jen bych to už v dnšní době nikomu nedoporučovala právě proto že jsem si tím prošla ( a to nebyly žádné YouTube a ani internet vlastně..) Každopádně jistě děláš maximum a nadšení, chuť i zápal je to nejdůležitější!! jen tak dál Milane! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
stinm

Příspěvek od stinm »

Monikad píše:
stinm píše:

Tak to mě těší. Moje jméno z přezdívky už jste vyluštili dávno, tedy Moniko mi tu říká oprávněně většina :wink:
Co se týče toho učení... taky jsem samouk, takže ti rozumím velmi dobře. jen bych to už v dnšní době nikomu nedoporučovala právě proto že jsem si tím prošla ( a to nebyly žádné YouTube a ani internet vlastně..) Každopádně jistě děláš maximum a nadšení, chuť i zápal je to nejdůležitější!! jen tak dál Milane! :wink:
Díky Mončo :)
AXL v440 modern bass
DVP
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Můj názor : Ta modrá se mi nelíbí a jak se tu už psalo, ta pozice tomů by mi taky nevyhovovala, ale to je individuální věc každého hráče. Jinak řadu VX mám taky, a to v limitované verzi Black On Black. Je to sice lípa, ale podle mě hrajou dobře, za ty prachy (já jsem je teda kupoval za 9tisíc nové i s HW).

To jsou ony, akorát + ještě 10" TT.
Obrázek
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Metaldrummer

Příspěvek od Metaldrummer »

Jen taková menší upomínka... Tento styl držení Tomů je prej používanej v Jazzu jinak nic :D
Gretsch Catalina Maple
Zildjian Avedis Custom 14" hi-hats
Zildjian Oriental 18" China Trash
Sabian AAX Metal 16" crash
Sabian AAX Stage 16" crash
Sabian AAX Stage 20" ride
Pearl P-3002D Eliminator Demon Drive(double pedal)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Metaldrummer píše:Jen taková menší upomínka... Tento styl držení Tomů je prej používanej v Jazzu jinak nic :D
Co je tohle zas proboha za zvláštní informaci?
Osobně teda taky tomy na kopák nevěším, ale vážně bych to takhle negeneralizoval
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Metaldrummer

Moleek píše:
Metaldrummer píše:Jen taková menší upomínka... Tento styl držení Tomů je prej používanej v Jazzu jinak nic :D
Osobně teda taky tomy na kopák nevěším, ale vážně bych to takhle negeneralizoval
Já jen na ty, kteří se tu ptali na ten styl držení tomů... Nemusíš rovnou takto reagovat...
Gretsch Catalina Maple
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Metaldrummer píše:
Moleek píše:
Já jen na ty, kteří se tu ptali na ten styl držení tomů... Nemusíš rovnou takto reagovat...
Má chyba.. BEz citace mi nedošlo že se v tomto topicu o tom mluvilo... Myslel jsem, že máš na mysli něco jinýho :wink:
ALe i tak bych to negeneralizoval... Například v Metalcoru jsou tomy taky čast dost rovně, ale zas je většinou jen jeden a tím pádem spíše vedle kopáku
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Noo, myslím že hádka je zbytečná. Každý se maximálně může pochlubit tím, jak má uchycené tomy a jak se mu na to parádně hraje. Předepisovat to někomu jinému, nebo tvrdit, že tak se drží tomy v big-bandu, tak v jazzu a tak v punku je kravina. V tom je bubnování velmi individuální sport. Chvála bohu. :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:
Asi tak... připojuji se k tomuhle názoru Moleeka. :wink: Tomy nedávám kolmo, nízko a ani na kopák, ale tak nějak "normální" mi to připadá takhle 8)
IMG_7305.jpg
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
stinm

Příspěvek od stinm »

zzbar píše:Noo, myslím že hádka je zbytečná. Každý se maximálně může pochlubit tím, jak má uchycené tomy a jak se mu na to parádně hraje. Předepisovat to někomu jinému, nebo tvrdit, že tak se drží tomy v big-bandu, tak v jazzu a tak v punku je kravina. V tom je bubnování velmi individuální sport. Chvála bohu. :wink:
Teď už bicí mam zas jinak a ještě lépe než před tím. Mám jen jeden tom na kopáku, aby se mi tam vešel ride mezi floortom a tom. A tom na kopáku mám mírně naklopen, ale to je je opravdu otázka pár stupňů. A někde tu padlo, že se takto uchycené tomy vyskytují metalcoru, hardcoru atd. Z takového stylu vycházím, ale lidé z těchto stylů budou mít těžko tomy na kopáku, mají na ně stojany a tudíž je mohou dát níže nežli já a proto to tak na fotce divně vypadá.
AXL v440 modern bass
DVP
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Uchycení tomů je opravdu velmi individuální záležitost ;)... Sám už sem vyzkoušel několik způsobů uchycení (Na kopáku, pak jeden pryč a místo něj sem tam šoupnul Ride, teď sem zakotvil na tom, že je mam vlastně jakoby nalevo od kopáku oba, podobně jako Cobus, řekl bych :D...) a prostě si myslím, že každýmu člověku sedne něco jinýho a já už to pozměnil hodněkrát než sem přišel na to, jak mi to vyhovuje zatím asi nejvíc :)... A podle mě je zbytečný se řídit i podle nepsaných pravidel, jak to maj jací bubeníci v jakých stylech a tak... Každý bubeník by si měl sadu rozestavět tak, jak se mu na ní nejpohodlněji a prostě nejlépe hraje :)...
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Nindras píše:Uchycení tomů je opravdu velmi individuální záležitost ;)... ... Každý bubeník by si měl sadu rozestavět tak, jak se mu na ní nejpohodlněji a prostě nejlépe hraje :)...

Tady kolem těch tomů byla řeč o něčem jiném :roll: Ohldně postavení tomů se mluvilo spíše o tom jestli výše či níže, jestli vodorobvně nebo naklopit,...atd!! :!:

Ta tvá poslední věta: To je zákon! vytesat a pozlatit.

ještě doplním, že to o tom, jestli tomy drží v holderu na kopáku, nebo visí na stojanu či rampě - to je věc zvuku. Hmota která tomů co tlačí na kopák svrchu trochu tlumí jeho přirozenou rezonanci. Podobně je to třeba u tomů a kotlů co jsou vrtané a visí za korpus versus letmé držení bez vrtání lubu bubnu... :idea:
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Monikad píše:
Nindras píše:Uchycení tomů je opravdu velmi individuální záležitost ;)... ... Každý bubeník by si měl sadu rozestavět tak, jak se mu na ní nejpohodlněji a prostě nejlépe hraje :)...

Tady kolem těch tomů byla řeč o něčem jiném :roll: Ohldně postavení tomů se mluvilo spíše o tom jestli výše či níže, jestli vodorobvně nebo naklopit,...atd!! :!:

ještě doplním, že to o tom, jestli tomy drží v holderu na kopáku, nebo visí na stojanu či rampě - to je věc zvuku. Hmota která tomů co tlačí na kopák svrchu trochu tlumí jeho přirozenou rezonanci. Podobně je to třeba u tomů a kotlů co jsou vrtané a visí za korpus versus letmé držení bez vrtání lubu bubnu... :idea:
Ahaaa :)... Tak to sem byl zase asi trošičku mimo :)... Sorry, my fault :)...

Jinak k té poslední větě: Já to tak prostě vidím :)... Příde mi nesmyslný, postavit si bicí do puntíku stejný, jako je má někdo jinej, když je pak jasný, že ty bicí sou stavěný do... řekněmě... přirozenosti hraní někoho jiného :D. Z toho vyplývá, že kdybych si postavil bicí třeba uplně stejně, jako je má například Chad Smith, tak je jasný, že se mi na ně až tak dobře hrát nebude. Každej člověk je jinak fyzicky stavěnej a každýmu prostě sedí něco jinýho :) - A každej by na to měl přijít sám, jak se mu nejlíp hraje :)...

S tou poslední poznámkou také souhlasím. Je to znát. Měl sem oba tomy přidělaný na kopáku a mělo to o něco jinačí zvuk než když sem je pak sundal :)... Prostě vrtaný a nevrtaný korpus bubnu a jeho způsob uchycení má vždy na výsledný zvuk nějaký ten vliv :)...
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Nindras píše:
Monikad píše:

Ahaaa :)... Tak to sem byl zase asi trošičku mimo :)... Sorry, my fault :)...

Jinak k té poslední větě: Já to tak prostě vidím :)... Příde mi nesmyslný, postavit si bicí do puntíku stejný, jako je má někdo jinej, když je pak jasný, že ty bicí sou stavěný do... řekněmě... přirozenosti hraní někoho jiného :D. Z toho vyplývá, že kdybych si postavil bicí třeba uplně stejně, jako je má například Chad Smith, tak je jasný, že se mi na ně až tak dobře hrát nebude. Každej člověk je jinak fyzicky stavěnej a každýmu prostě sedí něco jinýho :) - A každej by na to měl přijít sám, jak se mu nejlíp hraje :)...

S tou poslední poznámkou také souhlasím. Je to znát. Měl sem oba tomy přidělaný na kopáku a mělo to o něco jinačí zvuk než když sem je pak sundal :)... Prostě vrtaný a nevrtaný korpus bubnu a jeho způsob uchycení má vždy na výsledný zvuk nějaký ten vliv :)...

Holt už mám nějaký ten pátek zkušeností..... :roll: :twisted:
stinm

Příspěvek od stinm »

Přikládám sem své nové foto, jak je mám teď a přiznávám, že se mi hraje o hodně lépe než-li dřív. Obrázek
AXL v440 modern bass
DVP
Metaldrummer

stinm píše:Přikládám sem své nové foto, jak je mám teď a přiznávám, že se mi hraje o hodně lépe než-li dřív.
To je hlavní, že se ti hraje líp :D
Gretsch Catalina Maple
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“