box marshall 1960 nebo hocke

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kai

Re: box marshall 1960 nebo hocke

Příspěvek od Kai »

reason píše:o image nejde. naštěstí už dlouho :lol:

pro kombo jsou všichni z kapely, přesto zůstávám na pochybách i ohledně odposlechu...

co říkáte na komba engl thunder nebo screamer?
Osobne mam s englama vyborne zkusenosti, kazdopadne zvuk je specificky a nesedne kazdemu.

Gainu vseobecne maji na rozdavani.

Ale teda, kdyz uz hard rock (a nejaky heavy metal), volil bych osobne aparat, kde cast zkresleni tvori i koncove lampy, ne z hlavni casti preamp jak u englu.

(edit: slyseni se v kapele neni o vykonu nebo poctu repraku, ale o nastaveni zvuku aby se prosadil a hlavne o inteligenci spoluhracu, ne stylem "jeeeeeee ja se neslysim, tak se zesilim" ale o rozumny hlasitosti kdy uz aparaty hrajou, ale usi/akustika neumiraj).
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Hanz456

Příspěvek od Hanz456 »

Lidi, právě jsem si koupil 1960BV a nelíbí se mi na něm ty plastový madla :shock:
Box váží skoro 42kg a mám strach aby mi jednoho krasnýho dne neupadl na zem.
Co vy na to?
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

neupadne...
Hanz456

Příspěvek od Hanz456 »

To doufám:-D Jen že mě to překvapilo:-/ Je to divný.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

dneska uz vcelku normalni :\
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

reason píše:zkuste mi navrhnout jinou alternativu na celý apec do max. 15 000,- (bazar vítán) na hard rock a hlavně metal. valvestate není podmínkou. zvuk bych charakterizoval jednoduše: čitelnost upřednostňuji na 100% před hutností (vzhledem k rozpočtu ani jinak nejde; od aparátu neočekávám zázraky) - rád bych se vyvaroval chrastítku nebo opačně basovému paskvilu.

jde o to, že jsem se po letech vrátil k el. kytaře. dnes mám oproti puberťákovi jiné finanční možnosti a taky jiný výběr v aparátech (k mému chaosu asi i mnohem složitější). mám solidního jacksona z 90.let osazeného 2 x HB jackson (zcela nesrovnatelné s dnešníma jackson HB sázené do levných modelů). ta kytara opravdu hraje úžasně - taky něco stála (píšu to jen proto, že při výběru aparátu je na čem stavět). v současné době hraju ve zkušebně na peavey 6505 + hand made box 4x12 cel.) nebo marshall valvestate (kombo) nebo marshall mg15. ani jeden apec ale není můj. s valvastate head + box zkušenosti mám, protože jsem na něj nahrál dost. každopádně stojím před rozhodnutím co dál.

vzhledem k rozpočtu mi hybrid nevadí, ale není hybrid jako hybrid. otázka taky zní hybrid hlavu + box nebo silné celolampové kombo (zbytek kapely celolampy + box)

komponenty: oblíbená krabička boss distortion + kvádlo (v současné době j.hendrix signature) + kvalitní reverb

za inspiraci díky

ps-na peavey moc neslyším (nikdy mi nešly pod ucho)
Teraz je na bazare Laney GH100 half stack za 15k, ak ti nevadí 1kanál
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“