Koupě lampy okolo 15 000,-

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
grock

Re: Koupě lampy okolo 15 000,-

Příspěvek od grock »

To jsem myslel pouze tak,že když jsem chtěl zkreslit pouze tím Voxem,musel jsem ho dát tak nahlas,že to pro okolí na podiu bylo moc.Toť vše :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
DaveFarmer

Příspěvek od DaveFarmer »

a co si myslíte o tomto ? Já s Laney nemám moc zkušenost, tak nevim jesli je to třeba srovnatelný s tim Voxem...cenově jsou i nový docela levnější.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on

Pořád mi totiž přijde, že u těch Voxů dělá pár tisíc jen ta značka a historie... :D :D
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

je to neco uplne jinyho, u voxu sice neco znacka dela, ale kde ne...jestli se ti to jinak libi, tak to neres...
grock

Příspěvek od grock »

Pro mě by ten Laney byl- těžký,velký,(určitě)silný(asi). 8)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
DaveFarmer

grock píše:Pro mě by ten Laney byl- těžký,velký,(určitě)silný(asi). 8)
Tak těžký, velký...to mě asi nijak moc netíží...pokud to bylo myšleno takhle ;) :D zas na druhou stranu nejsem žádnej kdovíjakej sólista, pořád tu větší část naší hudby tvoří důrazný akordy a chci aby to kombo bylo charakteristický a poznatelný při hraní...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

hele ale neni to p***l, mel jsem dvoureprakove kombo a ze ja neco unesu, ale todle je fakt hodne neprijemne na jakkekoliv tahani
DaveFarmer

McKozias píše:hele ale neni to p***l, mel jsem dvoureprakove kombo a ze ja neco unesu, ale todle je fakt hodne neprijemne na jakkekoliv tahani
Zrovna tenhle chlápek co to prodává tak tam má namontovaný kolečka :D :D ;)
grock

Příspěvek od grock »

já si myslím,že tam dal kolečka....a pak si řekl,že prodat to bude ještě lepší řešení :D
DaveFarmer

grock píše:já si myslím,že tam dal kolečka....a pak si řekl,že prodat to bude ještě lepší řešení :D
Myslíš kvůli tomu že to je velká kráva? :D
grock

Příspěvek od grock »

ano,jak jsem už napsal-velké a těžké.A hlasité asi zbytečně moc-to se jen domnívám,ale o velikosti a váze jsem přesvědčen.Ono se to na obrázku nezdá,ale v praxi...ve 2 ráno po schodech...
DaveFarmer

grock píše:ano,jak jsem už napsal-velké a těžké.A hlasité asi zbytečně moc-to se jen domnívám,ale o velikosti a váze jsem přesvědčen.Ono se to na obrázku nezdá,ale v praxi...ve 2 ráno po schodech...
Nj pravda že takhle mě nad tim nenapadlo uvažovat :D no ale zas co by člověk pro hezkou bedýnku neudělal že :)
grock

Příspěvek od grock »

Jasně,láska bedny přenáší :D .Na co hraje ten druhý kytarista v kapele?To vzít v úvahu není na škodu-aby byl výkon podobný a zvuk se doplňoval i barevně...
DaveFarmer

grock píše:Jasně,láska bedny přenáší :D .Na co hraje ten druhý kytarista v kapele?To vzít v úvahu není na škodu-aby byl výkon podobný a zvuk se doplňoval i barevně...
No má tranďáka od Fenderu, ale časem by se taky asi poohlíd po něčem lepším...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

grock píše:Když jsem si já před léty kupoval AC30 Vox,předváděl mi ho prodejce s tímhle preampem.Byl to běs!!!Jinak AC30 je úžasná, její vlastní zkreslení už je příliš hlasité,pro mě osobně nepoužitelně hlasité...Já nezávisle dospěl k úsudku- analog pre+lampa konec si sedí,jinak ne...
Poslední větu nechápu (pokud teda pořád mluvíš v souvislosti s V-Twinem a AC) - lampový preamp snad není analogový?

Jinak já tu AC s V-Twinem neslyšel, osobně nemůžu soudit, vycházím jen z toho, co mi psal nový majitel po mailu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

Myslel jsem to tak,že lampa pre+lampa amp není nutně lepší než analog.krabka+lampa,mě konkrétně se právě tahle kombinace (twin-AC) maximálně neosvědčila a tak si to myslím právě na základě TÉHLE mé zkušenosti.Takže závěr- do klasického AC jít,pokud jsem ochoten zkreslovat anal.krabičkou.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

DaveFarmer píše:
McKozias píše:hele ale neni to p***l, mel jsem dvoureprakove kombo a ze ja neco unesu, ale todle je fakt hodne neprijemne na jakkekoliv tahani
Zrovna tenhle chlápek co to prodává tak tam má namontovaný kolečka :D :D ;)
zkus jezdit s tema koleckama venku po sterku, trave, bordelu a pak si popvidame :D :D :wink:
ne fakt, je to otravne, ale nerikam ze nemozne
DaveFarmer

a co třeba VHT 40 koukám na to na bazáči a taky se daj pořídit za slušný peníze...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DaveFarmer píše:a co třeba VHT 40 koukám na to na bazáči a taky se daj pořídit za slušný peníze...
Jsou na kytarách.cz skladem, dojdi si je vyzkoušet. Někomu se dost líbí, někomu přijdou špatné, bude to hodně o uchu. Osobně je považuju za ty prachy za dobrý aparáty, pokud člověk nehodlá používat jejich reverb, ten je fakt děsněj.
grock píše:Myslel jsem to tak,že lampa pre+lampa amp není nutně lepší než analog.krabka+lampa,mě konkrétně se právě tahle kombinace (twin-AC) maximálně neosvědčila a tak si to myslím právě na základě TÉHLE mé zkušenosti.Takže závěr- do klasického AC jít,pokud jsem ochoten zkreslovat anal.krabičkou.
Tak to jo. Mě tam zarazilo to s tím analogem, protože lampový preamp je (povětšinou) plně analogový. Analogová krabka může být klidně lampová.

Ona ta kombinace lampa-lampa nemusí nutně fungovat dobře, na druhou stranu občas hází dobré výsledky. Třeba jsem zkoušel V-Twina před Peavey Classic a to mělo něco do sebe. Před svou Mesou F-50 jsem krom toho Twina zkoušel Blackstar HT-Dual, a taky si to rozumělo dobře. Naopak třeba s Vox Cooltron to bylo totálně na prd.

Pak existuje ještě jedna možnost, trochu komplikvanější a u některých aparátů těžko aplikovatelná kvůli absenci efektové smyčky - rozdvojit signál do dvou větví, jednu vést přes interní preamp aparátu a druhou přes externí lampový preamp přímo do konce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DaveFarmer

Teď sem si čet o tom VHT Lead 40 v nějakých předešlých topicech a je to tak, že někdo tvrdí že to je výborný kombo, někdo zase že ne...Prahu mám trochu z ruky, tak ještě pohledám, ale ve srovnání s tim Laney VC30 to bude asi lepší volba ne?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No sehnat dvourepro AC15 bude teda docela problém - to buď současné JMI (tak za 55t.) a nebo starou AC15 z přelomu padesátek a šedesátek, ale to už asi vyjde levněj to JMI... V devadesátkách se ještě dělala 210 verze, ale to nejspíš nebude ta pravá klasika.

...to jen aby tazatel nehledal dlouze 212 AC15, je to totiž za "normální" peníze tak trochu bez šance.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“