Rezonanční blány

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Kajda
Rádce

Re: Rezonanční blány

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:minimálně na snare je to to nejlepší z REMO nabídky, co při kvalitním a dobře seřízeném struníku udělá ten správný "snérový" chrastivý zvuk a reakce struníku je pak dobře citlivá i při jemné hraní, přitom ani nějaké řeznické forte to neodmítne s nechutí!! prostě Diplomat mi přijde jako ideál. nejde vždy jen o nějaké "dohánění susteinu"!!!! :!:
No vidíš, já zrovna na bubínky preferuji slabší rezo než je diplomat, ale to je jen věc vkusu a dané potřeby :D
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:......No vidíš, já zrovna na bubínky preferuji slabší rezo než je diplomat, ale to je jen věc vkusu a dané potřeby :D
Ale jo, jak píšeš 8) Mimochodem, já bych taky zkusila i něco tenčího, jen v REMO sortimentu neznám a Diplomat vyhovuje. Mám však naprosto jasno, že do ničeho tlustšího bych nešla. nebylo by to lepší :roll: :!:

Je to jen reakce na to, jak tu kolega psal "zapomeňte na Diplomat ale rezo vždy v tloušťce Ambassador".... tohle prostě nesdílím, spíš si myslím přesný opak!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A on někdo tvrdí že čím tenčí rezonančka tím delší sustain, že je potřeba bořit mýty? :D Nehledě na to, že nevím o nikom, kdo by ladil na co nejdelší sustain, vždyť to nejsou tympány...
pehve

Příspěvek od pehve »

Sam Jr. píše:převozní rezonančky (většinou stejná tloušťka jako hrací blány) = váhová kategorie Ambasador, takže je jasné že výměnou za Diplomat se zvuk změní.

... a pozor tvrzení, že čím tenčí rezonačka, tím delší sustain je mýtus!!! stejný jakože blány pinstripe obsahují olej :roll: nejdelšího sustainu a rezonance dosáhnete při použití shodných blan na hrací i rezonanční stranu a naladěných na stejný tón. úvaha, že při použití dvojvrstvé úderové je možno nahonit úbytek sustainu použítím co nejtenčí rezonančky je hloupost už z fyzikálního hlediska :) taková kombinace nikdy nemůže kmitat (vytvořit stojatou vlnu) jako ta výše uvedená. proto doporuřuju
dosáhnout nejdelšího sustainu rozhodně není cíl ladění, cilem ladění je snažit se nechat korpus co nejlépe vyznít v závislosti na stylu hudby.. K tomuto je moc potřeba velký výběr hracích i rezonančních blan a je dobře že takový výběr je protože každý korpus potřebuje něco jiného.
Na radu "nechat Diplomat upadnout v zapomění a používat rezonanční blány v síle Ambasador" bych byl proto dost opatrný :!: .
pehve

Příspěvek od pehve »

woro90-1 píše:A on někdo tvrdí že čím tenčí rezonančka tím delší sustain, že je potřeba bořit mýty? :D Nehledě na to, že nevím o nikom, kdo by ladil na co nejdelší sustain, vždyť to nejsou tympány...
souhlas
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

woro90-1 píše:A on někdo tvrdí že čím tenčí rezonančka tím delší sustain, že je potřeba bořit mýty? :D Nehledě na to, že nevím o nikom, kdo by ladil na co nejdelší sustain, vždyť to nejsou tympány...

Tak tak... pravda pravdoucí.
Nevím přesně kdo tvrdí to o těch tenhkých rezo a sustainu.... ale SAM JR. se tu o to zmínil a vyvodil z toho tu nesmyslnou poučku že Remo Diplomat nebrat, že vždy tlustší..... takovou blbost, ještě navíc zobecňovanou, nešlo nechat bez komentu 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Tak já používám diplomatky (i na tomy) celý život a nehodlám měnit. Na floor tomu mám tuším ještě převozku a zvukově je v pořádku. Prostě mně to tak vyhovuje...Rozhodně ladím na co nejmenší sustain. A když někde zvučíme a bubeník má dlouhý dozvuk, musíme gejtovat a gejtovat a dělá to akorát brajgl.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

já nikomu nic nenutím, já mám vyzkoušeno a vybráno :) záměr byl vyvolat diskuzi a to se povedlo :wink:

a samozřejmě sem mluvil o Diplomat (Batter), kterou bych jako rezonanční na snare nikdy nepoužil a už teda ani na tomy, jooo Diplomat Hazy, to je jiná, tu používám na bubínku k plné spokojenosti
http://kytary.cz/remo-re-sd0114-00-dipl ... /HN105271/
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Tohle je dobrý, mají v tom odkazu chybu, vypadlo jim tam jedno slovo (poslední), tak ta věta zní fakt vtipně
"DIPLOMAT - spodní rezonanční blána 0,07" silná, velmi dobře zní s vrchní blánou" :D
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:Tohle je dobrý, mají v tom odkazu chybu, vypadlo jim tam jedno slovo (poslední), tak ta věta zní fakt vtipně
"DIPLOMAT - spodní rezonanční blána 0,07" silná, velmi dobře zní s vrchní blánou" :D

No já to četla taky a zamýšlela jsem se, jak to asi zní bez vrchní blány??? A došla k tomu, že to nezní vůbec.....do rezo se netluče a hrací blána když na bubnu není.... nemá co znít :))))))))))))
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše:
Kajda píše:Tohle je dobrý, mají v tom odkazu chybu, vypadlo jim tam jedno slovo (poslední), tak ta věta zní fakt vtipně

No já to četla taky a zamýšlela jsem se, jak to asi zní bez vrchní blány??? A došla k tomu, že to nezní vůbec.....do rezo se netluče a hrací blána když na bubnu není.... nemá co znít :))))))))))))
ráfek oťukávat taky můžeš... ALe bez blány to není ono no :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Tobě drží vrchní ráfek na bubnu když tam není blána????? zajímavé :roll: :twisted:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše:Tobě drží vrchní ráfek na bubnu když tam není blána????? zajímavé :roll: :twisted:
Ale no tak. 8) Já bych to zas tak neřešil. Nadoraz by se to utáhnout určitě dalo i bez blány, ale samozřejmě bych to bubnům nikdy neudělal.... Ale to už je dost OT.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:......Nadoraz by se to utáhnout určitě dalo i bez blány,.........to už je dost OT.
:D To právě že nedalo :lol: Ale souhlas OT- konec s tím!! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“