Elektrická kytara pro naprostého začátečníka - výběr

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
TheKub4s

Re: Elektrická kytara pro naprostého začátečníka - výběr

Příspěvek od TheKub4s »

Rocky_MK píše:Hraní na největší sh*t od začátku ho može taky pěkně odradit.
To je sice pravda ale na druhou stranu je lepší když si koupí s*** za 2000 a pak ho prodá za 1000, než když si koupí kytaru za 7k-8k a až člověku dojde že ho to nebaví tak jí prodá za 5000
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ekonomicka stranka je imho az na dalsim miste... tu at si rozmysli kazdy sam za sebe...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Nějak si nedokážu představit, že by člověk zjistil, že ho to nebaví. Do kytary se nejde, abys byl kůl, nebo se líbil holkám, na kytaru (alespoň já) jsem začal hrát, protože jsem se zamiloval do rokenrolu (a všech derivátů), do toho zvuku, nepřeberných stylů, do samotného nástroje.

A abych musel jako začátečník řešit každou chvíli neladění intonace, mechanické nedodělávky apod, to by mě dost demotivovalo. Začátečník se má soustředit na cvičení a co nejrychlejší posun vpřed aby se nemusel stydět před kamarády, když mu náhodou někdo řekne "zahraj" :)
Naposledy upravil(a) mtmccox dne 7.08.2011 18:23, celkem upraveno 1 x.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

Mtmccox

+ 1 to je presnej duvod proc hraju na kytaru ! :-)

jestli je to nejak spatne zformatovany, tak sorry, pisu z mobilu
Obrázek
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Já tomu rozumím, mám to stejně a láska k hudbě by měla být dobrou motivací pro každého.
Ale třeba můj spolužák si koupil AXL Headliner a nějaké 15W Fender kombo ( trand. ) a přestal hrát proto, že mu to nešlo a že ho ta kytara znechutila. Ikdyž tu hudbu miluje furt.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Totiž... mám pocit, že když člověk na tu kytaru dlouho šetří, dlouho vybírá, zkoumá tohle a tamto... tak ho to prostě nemůže přestat bavit, když se na to tak dlouho těšil. Ve mě rašila myšlenka hraní na kytaru celý dlouhý rok a vybírat jsem začal půl roku před koupí. A že by mi to (hlavně ze začátku) nějak šlo, to se tedy říct nedá. Ale nedovedu si představit, že bych se na to po roce plánování jen tak vykašlal.

Spíš by mi přišlo logický, že ho to přestane bavit, pokud je to naopak. Neví co by, tak si bez rozmyslu koupí kytaru za prachy, co už má a když to nejde samo, tak je to "debilní".
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Bummer píše:Totiž... mám pocit, že když člověk na tu kytaru dlouho šetří, dlouho vybírá, zkoumá tohle a tamto... tak ho to prostě nemůže přestat bavit, když se na to tak dlouho těšil. Ve mě rašila myšlenka hraní na kytaru celý dlouhý rok a vybírat jsem začal půl roku před koupí. A že by mi to (hlavně ze začátku) nějak šlo, to se tedy říct nedá. Ale nedovedu si představit, že bych se na to po roce plánování jen tak vykašlal.

Spíš by mi přišlo logický, že ho to přestane bavit, pokud je to naopak. Neví co by, tak si bez rozmyslu koupí kytaru za prachy, co už má a když to nejde samo, tak je to "debilní".
Máš naprostou pravdu,ale pokud to není případ autora threadu, nemusíme to řešit.
Semtam se někdo takový vyskytne. Já jsem takové potkal.
TheKub4s

Příspěvek od TheKub4s »

Je pravda že to co jsem napsal nebyla žádná sláva ale autor článku sice napsal Pro naprostého začátečníka ale jakou cenovou relaci si má člověk představit
jastud

Příspěvek od jastud »

JTX: Akustickou kytaru máš? Pokud ne tak si ji kup (třeba tuhle) rok na ni hraj a až ti to trochu půjde tak si běž pro elektriku.

Pokud NUTNĚ potřebuješ elektrickou kytaru tak poslechni kolegy co psali přede mnou (ovšem ne TheKub4se to je slepá cesta), kup si bazarovýho Squier strata a nějakou variantu Roland Cube a budeš mít na nějaký čas vystaráno. Počítej ale s tím, že kytara + kombo tě vyjdou tak na 3500-4000. Cokoliv pod tím bude nejspíš jen nepříliš kvalitní topivo...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“