Strat 22 pražců. Stojí to za to?
Pravidla fóra
Re: Strat 22 pražců. Stojí to za to?
Tak on ten American Standard nestojí víc, kvůli tomu jednomu pražci navíc, to je asi hlavní věc, kterou by sis měl uvědomit. Rozdíly mezi Mexikem a USA tu jsou někde popsány určitě nesčetněkrát, takže bych se být tebou asi zaměřil spíš na tohle. Vybírat si kytaru podle počtu pražců je poměrně... zvláštní. Jak bylo řečeno, jde o to, jestli to vůbec využiješ, přece jen v tak vysokých polohách se nehraje úplně běžně
vyber tu ktera bude lip hrat a na prazce prd
jinak taky preferuju 22 prazcu (hlavne kvuli flazoletum, ale i tak tam hmatnu tak dvakrat za koncert), ale kytaru bych podle toho nevybiral 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Koukni se někdy na Pelíšky - pak pochopíšAlternátor píše:Hele, v pohode, vcera jsem mel špatnou náladu. Nicméně líp se mi chápou vtipy s pointou
Jinak já osobně bych asi strata nekupoval, obzvlášť ne za tyhle prachy, když bych do něj hned musel vrtat díru na floyda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Alternátor
Tu souvislost jsem pochopil, jen mi uniklo (uniká), co to má co dělat se mnou... Ale to je fuk 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si chceš semtam zakvedlat jako tady ( 5:25 , 5:38 , 5:55 ... )
tak ber toho strata s klasickym tremolem.
Pokud chceš dělat tydlety šílenosti
tak ber něco s FR.
tak ber toho strata s klasickym tremolem.
Pokud chceš dělat tydlety šílenosti
tak ber něco s FR.
Zdravím,
chci přispět do tohohle tématu otázkou - Má někdo z Vás zkušenost, že na Mexiko Fendera s 21 pražci nechal přidat ten 22. pražec? Nerozumím kytarám až takhle do detailu, takže nevím, jestli se tam ten pražec vejde, ale co jsem pár Mexik viděl, zdálo se mi, že by se tam tak na první pohled mohl vejít.
Dík za reakce
Jinak pokud je to téma aktuální pro původního autora, tak musím říct, že jsem měl kytaru s 24 pražci, a využil jsem je klidně všechny, současně jsem měl LP s 22 pražci a stačilo mi to, teď mám LP s 22 a Telecastera s 21 a musím říct, že ten 22. pražec mi u Telete schází dost.
chci přispět do tohohle tématu otázkou - Má někdo z Vás zkušenost, že na Mexiko Fendera s 21 pražci nechal přidat ten 22. pražec? Nerozumím kytarám až takhle do detailu, takže nevím, jestli se tam ten pražec vejde, ale co jsem pár Mexik viděl, zdálo se mi, že by se tam tak na první pohled mohl vejít.
Dík za reakce
Jinak pokud je to téma aktuální pro původního autora, tak musím říct, že jsem měl kytaru s 24 pražci, a využil jsem je klidně všechny, současně jsem měl LP s 22 pražci a stačilo mi to, teď mám LP s 22 a Telecastera s 21 a musím říct, že ten 22. pražec mi u Telete schází dost.
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt 
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
To už se tu kdesi řešilo, pamatuju si, že nějaký expert si chtěl improvizovaně dodělat 22. pražec na jakéhosi superstrata se stejnou menzurou kuli jedinému sólu, bendovat tam nechtěl. Ale řekl bych, že to nepůjde, resp. by to obnášelo nepohodlnou práci, která se ti neoplatí 
Dík za názor, no tu práci bych samozřejmě přenechal někomu zasvěcenějšímuRocky_MK píše:To už se tu kdesi řešilo, ...... resp. by to obnášelo nepohodlnou práci, která se ti neoplatí
Jo, super, dík. Takhle to řešit mě nenapadlo 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To mi přijde jen jako zadělávání si na to, aby se 21. pražec vyviklal a ten nástavec se ulomil 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
To je ale fakt jenom pro ty víc zručnější ...
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze neni problem vybrat takove lepidlo, ktere bude pevnejsi nez lepene drevo a zadne viklani se konat nebude. Ale musel by to udelat nekdo kdo opravdu vi a umi.Nero píše:To mi přijde jen jako zadělávání si na to, aby se 21. pražec vyviklal a ten nástavec se ulomil
Hraju výhradně na šrot.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Epoxy by se na to hodil 
A nebo ten krk vyfrézovat o kousek víc do hlubky a vlepit tam věčí kostku materiálu aby to drželo za věčí plochu .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Takhle předělaný Strat jsem už měl v rukách, pražec držel, ale byl tam jiný problém - nandavání pickguardu. Frézování pro snímače bylo pro každý samostatně a ne ta společná šachta. Aby se tam dal usadit pickguard, musel jsem pokaždý sundat krk. Jinak by hrozilo ulomení toho přesahu, jak jsem se ho snažil pod něj nacpat. Krkový snímač nezapadl do svý šachta ani po vyšroubování až nahoru. A když si vzpomenu, kolikrát jsem u Strata měnil snímače, než jsem byl spokojený, tak bych se dovztekal až k infarktu
Navíc ten Strat měl seřizování výztuže krku u těla, tak pokaždé při seřizování krk a pickguard dolů.
Navíc ten Strat měl seřizování výztuže krku u těla, tak pokaždé při seřizování krk a pickguard dolů.
U svého telete s 22 pražci jsem taky musel sundat krk, abych tam pickguard dostal a to mám 22 pražec origo Fender... čili problém s tím může někdo mít i u "stock" fender kytary.krasty píše:Takhle předělaný Strat jsem už měl v rukách, pražec držel, ale byl tam jiný problém - nandavání pickguardu. Frézování pro snímače bylo pro každý samostatně a ne ta společná šachta. Aby se tam dal usadit pickguard, musel jsem pokaždý sundat krk. Jinak by hrozilo ulomení toho přesahu, jak jsem se ho snažil pod něj nacpat. Krkový snímač nezapadl do svý šachta ani po vyšroubování až nahoru. A když si vzpomenu, kolikrát jsem u Strata měnil snímače, než jsem byl spokojený, tak bych se dovztekal až k infarktu![]()
a to by byl v necem problem vic vyriznout ten pickguard?
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
to asi nebyl ale byl by to pěknej hnus se na to koukat . a moh by tam padat nějakej bordel
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso