problém s peakem
Pravidla fóra
Re: problém s peakem
imho ne. tohle bude proste nahrada za to, ze ve zvukovce neni gain zarazeny pred preampem (resp v preampu).
(jo... a kdyztak u kazde vybrane zvukovky radsi overit, jak na tom v tomhle smeru je. protoze to muze byt hodne podobne...)
(jo... a kdyztak u kazde vybrane zvukovky radsi overit, jak na tom v tomhle smeru je. protoze to muze byt hodne podobne...)
tak jsem zkusil pripojit ten M 201 ... bohuzel ted (vecer) nemuzu hrat pres kombicko dostatecne nahlas ... ale pripada mi, ze se to chova stejne jak popisujes uz kdyz do mikrofonu trosku zakricim. (gain skoro na nule a ke clipovani (peak neukazuje primo clipovani, je ale slyset) se dostanu pomerne v klidu)
- TakJakyhoMeZnas
s jinou zvukovkou takový problém nemáš ?
"You feel alright then you hear a music ring"
nemam tady bohuzel jinou podobnou zvukovku. (ted mi slo o to, abysme vyloucili potencionalni kusovou chybu na tvy alphe. ale je to zrejme obecny konstrukcni problem. .... mimochodem, ten tce konnekt ma taky spolecny ovladac gainu pro mikrofon i pro linku...)
- TakJakyhoMeZnas

nemá, ale to nemá ani alpha, ne? má dva gainy - jeden pro linku a druhej na mikro
to jsou gainy pro kanal 1 (mikrofon nebo linka/inst) a kanal 2 (linka/inst). u alphy je to podobne ... line1/inst a line2/mic (a i podle blokoveho schematu v manualu je zrejme gain az za predzesilovacem).
- TakJakyhoMeZnas
vidíš nad tím velkým knobem přepínač pro preamp, post a input? nebylo by to řešení?
to "pre" asi neznamena "preamp" (a tyka se to zrejme jen toho metru). mrkni do manualu.
ja nerikam, ze ta tce nebude lepsi. jen, ze teoreticky muze nastat uplne stejnej problem.
(hele ... je snad nejakej problem s tim navrhovanym attenuatorem?)
ja nerikam, ze ta tce nebude lepsi. jen, ze teoreticky muze nastat uplne stejnej problem.
(hele ... je snad nejakej problem s tim navrhovanym attenuatorem?)
- TakJakyhoMeZnas
ten beru jako druhou volbu, pokud by TCE měla stejný problém, protože v alphe je ještě víc problémů a to například šumí, když točím výstupní hlasitostí.
nicméně díky za radu - o tý brzdě jsem ani nevěděl...
asi poslední otázka, protože na všechno, co jsem se ptal, už odpověď mám - dobré by bylo mít zvukovku, kde se ovládá uroven, která jde do předzesilvoače?
a jedna teoretická - šlo by před to nějaký předzesík zapojit?
nicméně díky za radu - o tý brzdě jsem ani nevěděl...
asi poslední otázka, protože na všechno, co jsem se ptal, už odpověď mám - dobré by bylo mít zvukovku, kde se ovládá uroven, která jde do předzesilvoače?
a jedna teoretická - šlo by před to nějaký předzesík zapojit?
idealni by bylo to vyzkouset, protoze nepredpokladam, ze bude ke kazde zvukovce k nalezeni prislusna dokumentace (nebo aspon nejaka zkusenost uzivatelu, co maji podobny problem).
a ta teoreticka - to uz sem psal, ze vhodny predzesilovac by byl asi resenim.
a ta teoreticka - to uz sem psal, ze vhodny predzesilovac by byl asi resenim.
Kazda zvukovka, kterou znam, ma spolecnej gain pro mikrofonni a linkovej vstup. A uprimne receno netusim, jak to souvisi s danym problemem 
TC Konnekt 6 ma minimalni gain -50 dBu, to nemuze byt prilis.
TC Konnekt 6 ma minimalni gain -50 dBu, to nemuze byt prilis.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
mozna ze tim hodne silnym vstupnim signalem prebudi uz preamp na vstupu. jeste predtim, nez dojde k nejakemu omezeni....Wohma píše:netusim, jak to souvisi s danym problemem
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Takjakyhomeznas - ironicky to nebylo, jen jsem chtel odfiltrovat potencionalni kravinku trebas v zapojeni a vyzkouseni vice variant i softu atd.
čili Paris popsal podobnou zkusenost z vyzkousenim byt ne uplne na plno, ale uz i tak mel problem s peakem. Pak je to teda defacto jasne, problem je alpha, ne ze bych ji nejak veril, ale spis sem neveril ze takhle prapodivne koncipovana zvukovka vubec chodi do prodeje.. uf
inu trh je trh..
čili Paris popsal podobnou zkusenost z vyzkousenim byt ne uplne na plno, ale uz i tak mel problem s peakem. Pak je to teda defacto jasne, problem je alpha, ne ze bych ji nejak veril, ale spis sem neveril ze takhle prapodivne koncipovana zvukovka vubec chodi do prodeje.. uf
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
No pokud jsem to pochopil spravne a regulace byla podle tebe az za mistem, kde to clipuje, tak by signal byl sice orezany, ale nebyl by u 0, protoze nasledna regulace by to byla schopna stahnout. Spis mi proste prijde, ze je tam malej a spatne dimenzovanej rozsah gainu.Paris píše:mozna ze tim hodne silnym vstupnim signalem prebudi uz preamp na vstupu. jeste predtim, nez dojde k nejakemu omezeni....Wohma píše:netusim, jak to souvisi s danym problemem
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ano, mozna je to tak. ja to bez blizsiho zkoumani takhle neodhadnu ... podle nakresu v manualu je line2/mic level az na miste, kam uz jsou privedene oba vstupy. ted se mi zda pravdepodobnejsi co rikas ty... ze je tam takovy ten univerzalni predzesilovac s rozsahem pro mikrofon i linku (a u vstupu jen nejaky prizpusobovaci clen). pak je ovsem divne, ze to leze tolik nahoru. to bych spis cekal, ze to nekde nebude stacit z druhy strany a mikrofony budou obecne potichu. ale je asi teoreticky mozne i to, ze na mikrofonnim vstupu je nejaky jednoduchy preamp bez rizeni a dal se pracuje s plusminus linkovou urovni, resp proste s tim, co se ziska po zesileni.
jestli jde o prvni moznost, tak by TJMZ mohl zkusit (jen tak ze zvedavosti) propichnout mikrofon do linkovyho vstupu (mel by byt symetricky) a uvidime, co se stane....
jestli jde o prvni moznost, tak by TJMZ mohl zkusit (jen tak ze zvedavosti) propichnout mikrofon do linkovyho vstupu (mel by byt symetricky) a uvidime, co se stane....
- TakJakyhoMeZnas
jestli to dobře chápu, tak by byl potřeba kabel XLR-Jack, protože jediná samice na XLR je do Line 2Paris píše:jestli jde o prvni moznost, tak by TJMZ mohl zkusit (jen tak ze zvedavosti) propichnout mikrofon do linkovyho vstupu (mel by byt symetricky) a uvidime, co se stane....
V DISKu je ted vyprodej http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,3742,!PVS,3742
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- TakJakyhoMeZnas
díky moc - právě jsem jí objednal - výprodej jako na zavolanou
snad mi tu chybu přijmou a hlavně snad si toho všimnou, protože výprodej končí v úterý
snad mi tu chybu přijmou a hlavně snad si toho všimnou, protože výprodej končí v úterý
- TakJakyhoMeZnas
Zvukovku mám delší dobu doma, jen dnes už jsem konečně ozkoušel, jestli utáhne takový signál z mikráku.
Jak říkal Wohma - ten mikrofon je ještě hladovej!
Utáhne toho až až, takže problém byl v alphě - problém vyřešen, téma vyřešeno
Podtrhnuto
Jak říkal Wohma - ten mikrofon je ještě hladovej!
Utáhne toho až až, takže problém byl v alphě - problém vyřešen, téma vyřešeno
Podtrhnuto