Akustika a její drnčení

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Jimmy2

Re: Akustika a její drnčení

Příspěvek od Jimmy2 »

Já si říkal, jestli je to snímač, nebo nějaké luby, nevyznám se a nepoznám závažnost. Divočinu na to nehraju (hraju prsty) a s kytarou netřískám, tak taky dumám proč se to stalo..

Zkusím to tam nějak prohmatat, bude to hodně špatně přístupné, jestli to půjde :|
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

džetro píše:Jestli je to jedna frekvence tak něco rezonuje, buď baterie, nebo elektronika
Ufff... byla to jenom baterka. Stačilo do jejího chlívku dát na stranu kousek papírku a voila, naštěstí jsem ani nemusel šmatlat přes struny dovnitř..

Ale vylekal jsem se, už jsem si nadával, že jsem nezvlhčoval vzduch nebo něco :wink:
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Jimmy2 píše:
džetro píše:Jestli je to jedna frekvence tak něco rezonuje, buď baterie, nebo elektronika
Ufff... byla to jenom baterka. Stačilo do jejího chlívku dát na stranu kousek papírku a voila, naštěstí jsem ani nemusel šmatlat přes struny dovnitř..

Ale vylekal jsem se, už jsem si nadával, že jsem nezvlhčoval vzduch nebo něco :wink:
Zvlhčování nebo nezvlhčování vzduchu by snad takové katastrofální následky mít nemělo. Pokud kytaru neskladuješ v teráriu nebo ve skleníku, tak se nic hrozného nemůže stát.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Jimmy2 píše:

Jsem si to myslel, jinak neboj kytara něco vydrží, ještě pro jistotu dotáhni ty matičky na ladících mechanikách.
Doufám jinak že jsi spokojený s výběrem. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Mně drnčí tlusté E,ale pouze při ostřejší hře,nebo-li jen s trsátkem.Budu teď měnit struny,tak uvidím,jestli bude tím.Čím by to jinak mohlo být,že drnčí jen ta jedna struna?Povolit trošku krk?
Jinak naladěno je přesně.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Tlusté E mi drnčí při ostřejším úhozu na všech kytarách v nějakých polohách. Je to dáno dohmatem, jelikož je ta struna nejméně napnutá, tak má větší rozkmit a prostě občas drnčí. Vyřeší to zvednutí dohmatu, ale zase na úkor pohodlí hraní.
Obrázek
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

jakub.kubaaa píše: Vyřeší to zvednutí dohmatu, ale zase na úkor pohodlí hraní.
Čili vo fous povolit šroub,jestli se nepletu,že?

Ale třeba nové struny udělají zázrak...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Nicolas píše:
jakub.kubaaa píše: Vyřeší to zvednutí dohmatu, ale zase na úkor pohodlí hraní.
Čili vo fous povolit šroub,jestli se nepletu,že?

Ale třeba nové struny udělají zázrak...
Ano, povolit šroub je nejsnazší řešení. Dále taky pomůžou tvrdší struny, nebo vypodložení kobylkového pražce. Ale jak řikám, při větším úhozu to bude drnčet více méně vždy, pokud nebudeš mít jó tvrdé struny, nebo jó velký dohmat.
Obrázek
Funny

Příspěvek od Funny »

Dobrý den.
Využiji tohoto tématu. Na akustické kytaře Washburn WD7SBM mi něco drnčí(chrastí) u kobylky. Dělají to basové struny okolo 9-12 pole. Struny mám 12ky nové. Odlepená žebra to nejsou všechno je dotažené a o pražec to také nemlátí. Když dám ucho ke kobylce tak slyším něco tam ale nevím co to je. Nevíte kde by mohla být chyba?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Mas ty struny spravne usazene v kobylce?
Funny

Příspěvek od Funny »

No na konci struny je takový kovový váleček ,tak tem dám normálně to té dirky a na to kobylkový kolík. Dělám něco špatně? A když šáhnu dovnitř tak ty kovové válečky se opírají o vrchní desku.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Klasika, nováček na fóru a nemá v profilu odkud je, tohle je problém na to aby to někdo viděl, pokud jsi z okolí Ostravy nabízím pomoc. :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Funny

Příspěvek od Funny »

:D už je to tam bohužel jsem z jihočeského kraje. Ten zvuk vychází jen od kobylky. Celé jsem to prošmatal zevnitř jestli není odlepené žebro nebo něco povoleného a nic jsem nenašel.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Funny píše:No na konci struny je takový kovový váleček ,tak tem dám normálně to té dirky a na to kobylkový kolík. Dělám něco špatně? A když šáhnu dovnitř tak ty kovové válečky se opírají o vrchní desku.
To zni spravne.
Funny

Příspěvek od Funny »

Tak jsem z toho jelen :D Všechno je dotažené, žebra to nejsou a struny tam mám dobře :D
Když by to mlátilo o pražec tak to bude znít od toho pražce nebo to půjde z těla kytary?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Nějaká elektronika tam není? Jestli jo tak může drnčet baterie neb nějaký kablík, jinak stím skoč ke kytaráři nebo do obchodu kde by ti mohli poradit, takhle písemně se radí blbě :D
Funny

Příspěvek od Funny »

ne elektroniku to nemá ale tak od toho je tady to forum :D Takže přiložil jsem na hmatník dlouhé pravítko a koukal jestli se všechno dotýkají ale 12,13 a 14 pražec se nedotýká a myslím tedy že to budou ty pražce.
kristyn.s

nová kytara, drnčení za začátku pražce, prosím o radu

Příspěvek od kristyn.s »

Ahoj, prosím omluvte že neznám terminologii, jsem začátečník, dostala jsem k vánocům svou první vlastní kytaru, Washburn WG10S. Vypadá to že kytara měla už seřizovaný krk, tam jak se seřizuje je odřený lak. Jde o to že mi jde špatně domačkávat struny, jsem ze staré kytary zvyklá na nižší dohmat, ale jde o to že i když se snažím napříkad akord A tak mi struna D buď nezní vůbec, nebo když fakt hodně moc silně mačkám tak drnčí. Drnčí mi to u každé struny na začátku pražce, uprostřed pražce nebo na konci pražce to nedělá. Problém mám tedy u akordů kdy prostě to musím mačkat na začátku pražce. Mám ještě možnost kytaru vyměnit, nebo nechat seřídit. Prosím o radu jestli je to normální a chyba je ve mě, nebo je chyba v té kytaře(v seřízení), říkám si že když už byla seřizovaná(je to tam odřené) tak asi s tím někdo už něco dělal kvůli nějaké chybě...docela mě to kazí radost z pěkné kytary... Děkuji za rady :-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ahoj, tvůj dotaz jsem vrátil se starším threadem.

Dohmat není otázkou prohnutí krku, ale výšky ořechu a sedlového pražce. Nevím, co myslíš začátkem, koncem a prostředkem pražce, strunu máš mačkat co možná nejblíže pražci (pražcovému drátu).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kristyn.s

Příspěvek od kristyn.s »

Nero píše:Ahoj, tvůj dotaz jsem vrátil se starším threadem.

Dohmat není otázkou prohnutí krku, ale výšky ořechu a sedlového pražce. Nevím, co myslíš začátkem, koncem a prostředkem pražce, strunu máš mačkat co možná nejblíže pražci (pražcovému drátu).
Aha, takže s výškou už nic neudělám že? No blbě to popisuji. Když mačkám mezi druhým a třetím přažcovým drátem tak když to mačkám blízko druhému tak to drnčí a nebo mi to prostě nejde umačknout, když to mačkám uprostřed mezi těmi pražcovými dráty tak to jde dobře a když ke konci(blízko třetího pražcového drátu) tak taky dobře. Snad to píšu nějak srozumitelně.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“