FOCUSRITE

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: FOCUSRITE (Aktualne Scarlett 2i2)

Příspěvek od pavlii »

Kua :evil: opravím. Dík za upozornění, někdy je dobré prohledat víc výsledků na téma "zhodnoťte" :wink:

P.

EDIT: takže upraven odkaz :wink: ještě jednou dík.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hiddenplate píše:Ahojte

Tak já už jí mám doma. :)

Tady ukázka:
Save The World - Test Sample

poprdeli cisty zvuk... gitarka je akym micom nahrata?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Zdravím, nemáte problém pri el.gitare že je veľmi prebudený vstup? Potenciometer mám na 0, inst. vstup, pasívne snímače. Ako softwarovo si to upravím tak, že v PC mi vstup neclipuje ale na zvukovke ukazuje červeným cliping. Je to problém?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, je to problém a je třeba ho řešit. Clip je podstatný při náběru, čili na vstupu (=zvukovky). Pokud tam je, tak ho do počítače spolehlivě nahraješ při jakémkoli SW nastavení 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Omlouvám se za hloupý dotaz, ale better safe than sorry.. dá se do téhle zvukovky strčit obyčejný nástrojový kabel (http://www.audiotek.cz/product-50784-fo ... arlett-2i2)? Jsou tam ty dva vstupy, které sem vždycky považoval za vstupy na mikrofon a jde mi o to zda jsem pochopil správně, že se do nich dá strčit i normální jack 6,3 od kytary
Naposledy upravil(a) tele.kom dne 24.01.2012 23:57, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano da.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

díky díky
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

majso píše:Zdravím, nemáte problém pri el.gitare že je veľmi prebudený vstup? Potenciometer mám na 0, inst. vstup, pasívne snímače. Ako softwarovo si to upravím tak, že v PC mi vstup neclipuje ale na zvukovke ukazuje červeným cliping. Je to problém?
Tohle bohuzel dela temer kazda zvukovka od Focusritu za poslednich par let. A nejsou jedini. Paradoxne clovek nema problem s aktivnimi snimaci. Ex-post se to bohuzel opravit neda. Doporucuju poridit nejaky DI box.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Wohma: Takže na nahrávání el. kytary se tahle zvukovka nehodí?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Obecne hodi, ale s nekteryma kytarama muzes mit problem, zvlaste pokud maji silnejsi vystup. A samozrejme mluvim jen o nahravani pomoci vysokoimpedancniho vstupu.
Somnus Aeternus
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Mno já mam Syermour Duncan Alnico II Pro. Podle tabulky co mají na stránkách - DC Resistance = 7.85 k a output mají všeobecně označený ikonkou moderate. Tak to bych měl být teoreticky v pohodě?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

(a opravdu chces tu scarlett? me neprijde (krome hezky krabicky) nijak vyjimecna...)
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Tak mě se Focusrite jakožto značka celkem líbí a v podstatě je pro mě nejdůležitější dostat za přijatelnou cenu co nejkvalitnější záznam a co jsem si tak pročítal diskuze ať už tady nebo i jinde, tak jsou modely od téhle firmy kvalitou zvuku jedny z nejlepších. Jinak v podstatě nic speciálního nehledám. Víc vstupů či výstupů bych nevyužil... Možná mě to zaujalo právě tou jednoduchostí
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

on ten problem se vstupni urovni asi bude (nevim jestli jednoduse) resit stazeni volume na kytare.

(podobnych karet za podobnou cenu je (mezi tema aktualne novejsima aspon jako scarlett) vic. za zminku myslim bude stat taky tahle: http://www.presonus.com/products/Detail ... oductId=63)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja osobne bych aktualne sel do tohohle: http://kytary.cz/roland-ua-55-quad-capture/HN119925/
Ostatne jsem zvazoval vymenu za moji focusritku. K notebooku by se mi hodilo neco USB a kvalita by mela byt v podstate stejna.
Somnus Aeternus
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Blah, tak to som sklamaný, o tom clipu na vstupe bola reč aj na ultimatemetal, ale myslel som že to bolo len snímačmi v tom konkrétnom prípade. Možno ešte stojí za pokus, že dám nižšie snímače.

//ok, zníženie snímačov pomohlo
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Tak jsem konečně dostal 2i2. Zvuk výborný, LATENCE u REC bezvadná. Jak linka, tak rovnou kytara ( volume na plno na kytaře a vstup 2i2 = cca 3/4 než mi začala problikávat červená) Trochu více práce s instalací a nastavení. Karta umí 24bit , takž v nastavení jsem musel zakázat celej podělanej Realtek protože je 16bit a v nastavení driveru vstupu a výstupu 2i2 se ukazuje jen 16. Další průser je REC záznam monitoringu, třeba jaký koliv zvuk co jede na pozadí ( winap nebo jiný) nebo play na stopě1 a její REC na stopě2, tohle se běžně nastavuje :"What U Hear", "Stereo Mix" or "Wave Out Mix". a tohle ta zvukovka nemá, neměl jí ani Jackblack od Mackiho co jsem vrátil.
Nenastavil jsem to v Cubase, Samlitude x, ani v přiloženém Abletonu, kerej navíc je postavenej na pěkně hnusný nepřehledný platformě, teda pro kytaristy :-) No neni se čemu divit, je to stavěný pro DJ.
Takže i pokud si udělám midi stopu s nějakým VST a budu ho chtít hodit jako hotovou do Wav do další stopy, musím vytáhnout zvukovku, povolit mixer Realtek, a softu přejít s Asio na WDM , pak do jde, s tím že track si pak musím šoupnout na BAR, protože je tam už nějaká latence. Na mým druhým stolním PC mám SB Audigi, tam si jen přepnu What U Hea a pokračuju dál. Fak jsem už dobrejch dvacet hodin strávil nad stahování nejnov. ovladačů a nastavováním realteku s jeho debilníma možnostma ovládání ve všech variantách a prostě to nejde.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jo, to jsem jen pro info zapoměl na čem to mám : Je to verze s Intel® Core™ i7 2630QM , takže žádnej slaboch to neni.
http://www.asus.cz/Notebooks/Versatile_ ... ifications
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

feki píše:... pokud si udělám midi stopu s nějakým VST a budu ho chtít hodit jako hotovou do Wav do další stopy, musím vytáhnout zvukovku, povolit mixer Realtek ...
coze? proc?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Feki - stáhni si trial Reaperu (můžeš ho používat i po skončení trialu) a Midi track můžeš vyrenderovat přímo v mixu jedním kliknutím, aby tě pak více midi tracků nebrzdilo. Ale přijde mi to zbytečné, midi track se se zavěšeným VSTi se ti vyrenderuje následně s celým mixem zrovna tak.
Pokud máš Scarlet pracuj s ním, interní zvukovka s tím nemá nic společného.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“