Výběr hlavy s čistým i hutným kanálem
Pravidla fóra
Re: Výběh hlavy s čistým i hutným kanálem
hm, vam ta ukazka neprijde zahuhlana? me teda prijde hodne dekozni, neumim si to moc predstavit v kapele.
Jo ta ukázka stojí za velký hnědý ale to celkově všechny tyhle young guitar něco ukázky. Maj tam ukázky i daleko dražších aparátů a zní jim to tam jak levnej tranzistor. Každopádně z osobní zkušenosti řikám že ten aparát má fakt parádně průraznej čitelnej zkreslenej zvuk.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
no ja ten aparat zkousel, neni to muj salek kafe. nicmene na zaklade ty ukazky bych ho teda nevzal ani omylem 
Mno k 6505+ mohu říct jen jedno. Mě se na té hlavě něco líbí a něco ne, prostě ten zkreslenej hraje až když to člověk točí dost nahlas. Pokud to člověk moc nevytočí (a myslím tím i zkušebnové hraní) tak se mi to nelíbí, je to moc chlupatý a ten tvuj je prostě bez duše, žádná dynamika. Zato čistej a crunch se mi líbil docela dost. Když ho trošku člověk přibarvil efektíkama, znělo to dobře.
Mesa (Dual i Single) se mi docela líbili. Univerzální zvuk, když se člověk snaží vykouzlí téměř cokoliv co chce. Pro mě nevýhoda vyla pro mě nedostupná cena - takže jsem je nechal v obchodě
VHT je můj šampion. Společně s ORANGEm jsem na ně koukám už 2 roky a přemýšlím na co padne můj spořivý účet pod polštářem
Zatím se přikládním k VHT, jsou to nádherný zvuky. Orange je taky fajn, ale na mě je to už dost přepych. 
Mesa (Dual i Single) se mi docela líbili. Univerzální zvuk, když se člověk snaží vykouzlí téměř cokoliv co chce. Pro mě nevýhoda vyla pro mě nedostupná cena - takže jsem je nechal v obchodě
VHT je můj šampion. Společně s ORANGEm jsem na ně koukám už 2 roky a přemýšlím na co padne můj spořivý účet pod polštářem
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
hm? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datumpatrik_m píše:
Mesa (Dual i Single) se mi docela líbili. Univerzální zvuk, když se člověk snaží vykouzlí téměř cokoliv co chce. Pro mě nevýhoda vyla pro mě nedostupná cena - takže jsem je nechal v obchodě![]()
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
ty 30 dal za dual ?McKozias píše:hm? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datumpatrik_m píše:
Mesa (Dual i Single) se mi docela líbili. Univerzální zvuk, když se člověk snaží vykouzlí téměř cokoliv co chce. Pro mě nevýhoda vyla pro mě nedostupná cena - takže jsem je nechal v obchodě![]()
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
kdybych je mel...stejne jako bych dal 25k za laney nebo 28k za pivko
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
které je Laney za 25 ?
slyším prvně 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
vh100?bubucci píše:které je Laney za 25 ?slyším prvně
http://kytary.cz/laney-vh100r/HN084948/
jako za 30k bych uz and tou mesou premyslel, je to cenovka ve ktere se toci engly, orange, blackstary..(cena novych) a za ty prachy je to dobra alternativa
- ...EDGE...
Nechci spamovat, ale kolik lidi uz si precetlo pozorne nazev tematu?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
A co se tady asi řeší?...EDGE... píše:Nechci spamovat, ale kolik lidi uz si precetlo pozorne nazev tematu?
Já jen doufám že to nemá co dělat s tim že se autor upsal a napsal výběh místo výběrbubucci píše:A co se tady asi řeší?...EDGE... píše:Nechci spamovat, ale kolik lidi uz si precetlo pozorne nazev tematu?
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- Dirt
- Bandzone: www.bandzone.cz/fiveoclocktea
- Kontaktovat uživatele:
Za ten výběh se stydím:D omluva:)AntaresX9 píše:Já jen doufám že to nemá co dělat s tim že se autor upsal a napsal výběh místo výběrbubucci píše:A co se tady asi řeší?...EDGE... píše:Nechci spamovat, ale kolik lidi uz si precetlo pozorne nazev tematu?
Mám Kranka Revolutiona+1 cca.2 roky mužu ti říct že všude kde sem s ním hrál tak všecky muzikanty kolem ten zvuk posadil na p***l z vlastní skušenosti ti mužu říct že na tvrdou muziku kde občas potřebuješ krásnej čistej zvuk neznám lepší hlavu a je skoro za polovinu peněz než Mesa a hlavně ten zvuk je fakt konkrétní pro mě No.1 dělají dva modely kde se lišej koncový lampy Já mám v konci 4 xSovtek 6550 a dokonce je ted za 33.900 novej http://www.rockster.cz/Zesilovace-a-kom ... -Plus-HeadAntaresX9 píše:Jo ta ukázka stojí za velký hnědý ale to celkově všechny tyhle young guitar něco ukázky. Maj tam ukázky i daleko dražších aparátů a zní jim to tam jak levnej tranzistor. Každopádně z osobní zkušenosti řikám že ten aparát má fakt parádně průraznej čitelnej zkreslenej zvuk.
Copak o to mě to řikat nemusíš já hrál na tu verzi co máš ty a ten aparát bych děsně moc chtěl akorát zatim nejsou love
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
tak ok no psal si do 30ti tísíc tohle je sice o +4 tisíce ale vyplatí se to a občas ho někdo prodává za 25 šetři až ho budeš mít tak budeš už v pohoděAntaresX9 píše:Copak o to mě to řikat nemusíš já hrál na tu verzi co máš ty a ten aparát bych děsně moc chtěl akorát zatim nejsou love
Re: Výběr hlavy s čistým i hutným kanálem
Jo ale já nejsem autor vlákna 
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Ahoj.
S dovolením použiji tohle vlákno.
Vybírám hlavu ke svému boxu MESA Recto 2×12, jehož dřívější výběr jsem taky konzultoval zde na fóru.
Rozpočet: cca 20-25 tisíc, 30 je horní možná hranice za kterou nepůjdu
Počet kanálů: Alespoň čistý a zkreslený
Výkon: cca 30W
Žánr: Hlavně moderní rock a hardrock, občas metal(druhá kapela), když jsem sám hraji i blues, funk, ale to je druhotné
Jde mi čistě jen o zvuk, na značku nehledím. Bazar nechci, nebudu přeci dávat své tvrdě vydělané studentské peníze někomu, když nevím, co se zesilovačem dělal a v jakém je přesně stavu
.
Kandidáti:
Hughes & Kettner Tubemeister 36
+ široký záběr napříč žánry
+ kanál na sólo
(+ simulace reproboxu)
- nemá k sobě footswitch na přepínání kanálů a zapínání boostu a nevím, kde ho seženu
- trošku "rozbitý" zvuk při vysokém zkreslení a slyšel jsem nějaké nadávky na dynamiku
Marshall DSL100H
+ velice mi lahodí jeho metalový zvuk
(+ klasika)
(+ footswitch dodáván)
- 100W, redukovatelné na 50W, což je podle mě furt moc
Orange TH30
+ moderní řízný zvuk
(- trošku se bojím, že se mi oposlouchá)
(- dokoupit footswitch)
ENGL Screamer E335
+ 4 kanály
(- jedny korekce na všechny kanály)
(- 50W)
- bude to umět i něco dalšího kromě metalu?
- bez footswitche
Zkusil bych i Blackstar HT-50 Club a Vox Night Train NT50H, ale vedle těch ostatních zesilovačů jim moc nevěřím.
Opravdová zkouška aparátů by měla proběhnout během následujících 2 týdnů.
Budu rád za reference, rady i názory
.
Vybírám hlavu ke svému boxu MESA Recto 2×12, jehož dřívější výběr jsem taky konzultoval zde na fóru.
Rozpočet: cca 20-25 tisíc, 30 je horní možná hranice za kterou nepůjdu
Počet kanálů: Alespoň čistý a zkreslený
Výkon: cca 30W
Žánr: Hlavně moderní rock a hardrock, občas metal(druhá kapela), když jsem sám hraji i blues, funk, ale to je druhotné
Jde mi čistě jen o zvuk, na značku nehledím. Bazar nechci, nebudu přeci dávat své tvrdě vydělané studentské peníze někomu, když nevím, co se zesilovačem dělal a v jakém je přesně stavu
Kandidáti:
Hughes & Kettner Tubemeister 36
+ široký záběr napříč žánry
+ kanál na sólo
(+ simulace reproboxu)
- nemá k sobě footswitch na přepínání kanálů a zapínání boostu a nevím, kde ho seženu
- trošku "rozbitý" zvuk při vysokém zkreslení a slyšel jsem nějaké nadávky na dynamiku
Marshall DSL100H
+ velice mi lahodí jeho metalový zvuk
(+ klasika)
(+ footswitch dodáván)
- 100W, redukovatelné na 50W, což je podle mě furt moc
Orange TH30
+ moderní řízný zvuk
(- trošku se bojím, že se mi oposlouchá)
(- dokoupit footswitch)
ENGL Screamer E335
+ 4 kanály
(- jedny korekce na všechny kanály)
(- 50W)
- bude to umět i něco dalšího kromě metalu?
- bez footswitche
Zkusil bych i Blackstar HT-50 Club a Vox Night Train NT50H, ale vedle těch ostatních zesilovačů jim moc nevěřím.
Opravdová zkouška aparátů by měla proběhnout během následujících 2 týdnů.
Budu rád za reference, rady i názory
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Z těch uvedených bych si asi taky nevybtal, tedy pro tvuj požadavek. Měl jsem 50W ESH, českej, bezva čistej kanál a zkreslenej celkem všestrannej. Ale celkově je hlava zbytečně velká a těžká.
Ale zaměřil bych se na Egnater.
http://www.egnateramps.com/
Hodně kvalitní, chválená značka a přitom cenově přijatelná. Osobně neznám, ale líbí se mi. Přijde mi univerzální. Jo, a bazaru bych se nebál !
Ale zaměřil bych se na Egnater.
http://www.egnateramps.com/
Hodně kvalitní, chválená značka a přitom cenově přijatelná. Osobně neznám, ale líbí se mi. Přijde mi univerzální. Jo, a bazaru bych se nebál !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Píšeš, že si peníze težce vydělal na studentských brigádách, proto hned otázka, proč ne bazar? Ušetříš tím spoustu peněz a občas se tam najde fakt neskutečně zajímavá věc, která Tě nadchne za polovinu toho, co bys utratil v obchodě.Radagabi píše:Ahoj.
Zpět k věci, to cos vybral jsou pro mě vyhozený peníze. Orange je v celku ok, mě to moc nebaví, ENGL Tě přestane bavit, h&k tam schováš všechny chyby, dost slejvá tóny. Za mě bych Ti doporučil starýho Marshalla (800/900/2000), Mesa single/dual, peavey 5150 III 50W (ten taky dost špiní), egnater jak tu psal torst a pak různý alternativy.
EDIT: Jen namátkou:
http://hudebnibazar.cz/rivera-knucklehead-100/ID890326/ - hodně povedená věc
http://hudebnibazar.cz/blackstar-series ... /ID918975/ - super věc
http://hudebnibazar.cz/prodam-rockwell- ... /ID918913/ - solidní zesilovač, ČR výroba
http://hudebnibazar.cz/marshall-jcm-800 ... /ID918860/ - 800
http://hudebnibazar.cz/evh-5150-iii-50w-ivory/ID914689/ - univerzální zesilovač
http://hudebnibazar.cz/marshall-jcm-200 ... /ID911874/ - 2000
Tady se bavíme o aparátech, který jsou fakt top svý třídy a občas za dost srandovní peníze.
Naposledy upravil(a) frytol dne 17.07.2015 7:43, celkem upraveno 1 x.