Na co hrajeme...

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Na co hrajeme...

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:
Monikad píše: ..., ani hraní doprovodu na crash namísto ride, není zase tak efektní....
Myslíš tím použití crashe jako ridu, nebo doprovody, kde se hrajou třeba v refrénech čtvrtky na crash?

Já třeba nikdy neměl moc rád zvuk ridu ..... takže zatím mi jako ride vyhovuje Anatolian 18" rock crash. A až budu shánět něco, co použiji výhradně jako ride, tak to asi bude 20" crash.

K druhé možnosti: Hraju punkrock a hardcore (a něco mezi) ... a v obojím se takové doprovody docela užijí. Ale uznávám, že ve stylech klasičtějších se to asi moc neuživí a krom toho se to v menších klubech špatně zvučí, jakej je pak na pódiu bordel.

Přesně tohle myslím, ovšem pro tyhle účely se vyrábějí crash/ride modely plechů, které mají "crešovitý" zvuk ale "rajdovskou" výdrž (pokud tedy zvolíme dobře tloušťku toho svého typu) a pak je takový činel takřka věčný... to se při doprovodu v čtvrtinkách, navíc trochu forte silou, u crashe nedá moc očekávat, nemluvě o splývání ran do jednolitého rambajzu :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Myslím, že tu budu mít hodně dotazů i teoretických ale udou k tématu :)

Třeba jako tento - u některých bubeníků (kteří mi nepřijdou jako amatéři) si poslední dobou všímám, že hrají s obrácenými tomy. Mám na mysli, že první mají např. 12" a pak 10" a pak kotel. Naposledy jsem si toho všimnul u Vadrucciho.

Hráli jste tak někdy? Má to nějké opodstatnění nebo to je jen nějaký začátečnický zlozvyk?:)
pehve

Příspěvek od pehve »

ošťa píše:Myslím, že tu budu mít hodně dotazů i teoretických ale udou k tématu :)

Třeba jako tento - u některých bubeníků (kteří mi nepřijdou jako amatéři) si poslední dobou všímám, že hrají s obrácenými tomy. Mám na mysli, že první mají např. 12" a pak 10" a pak kotel. Naposledy jsem si toho všimnul u Vadrucciho.

Hráli jste tak někdy? Má to nějké opodstatnění nebo to je jen nějaký začátečnický zlozvyk?:)
Otočit si tomíky to asi udělal každej když začínal na soupravě, já tedy ano ale to je už hodně dávno :)
je to palba když vystřelíš svuj rudiment přes otočený tomy, změna a pestrost rytmu/brejku je asi hlavní duvod.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Souhlas s Pehvem v tom, že to je naopak "vyšší liga" umět si rozložit brejky na "nestandartně rozmístěné tomy. Zkoušela jsem si to nedávno, opravdu to je paráda a jde mi hlava kolem z toho, jakou barvitost některé brejky získají, nebo´t není třeba pilovat jiný rukoklad. přesto ale zatím zůstávám věrna staré škole, tedy s tomy a kotli pěkně sestupně :wink: nejsemasi ten správný typ muzikanta - experimentátora, ani muzika, kterou mám ráda tomu zrovna moc nenahrává, ale fandím tomu.

nějaké záměny začátečníka, který to z neznalosti tak poskládá omylem, to je samozřejmě něco jiného. Sice osobně neznám nikoho, kdo by to v začátku neuměl poskládat standarně (to spíše jsou začátečnické chyby v tom podivném naklápění tomů tak aby se na ně hrálo co nejnepřirozeněji), nicméně i Pehve potvrzuje, že se to může sát. :D každopádně VADRUM to má rozhodně z té první příčiny :idea: 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Když vás tak "poslouchám", úplně mě láká si to vyzkoušet :)
Nikdy jsem s ničím nějak moc neexperimentoval, ale přeházet tomy, to su teda zvědavý!

Co se týče týče použití crashe místo ride... V určitých krátkých pasážích, např. v refrénech, se to použít dá. Je to docela efektní, pomůže to vypíchnout daný úsek skladby a trochu pomoct aranži. Takový Tré Cool to používá docela často. Ale nesmí se to přahánět, pak je z toho rambajz a má to opačný účinek :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

kdo triggeruje tam stačí přehodit dráty - což mi jednou vtipálci muzikanti udělali a jak píše Monika, šla mi z toho dost hlava kolem :lol:

ten krešrejd- já to moc nemusím, je to takový kočkopes, nemá to konkrétní zvuk,
ale proti gustu.......
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:kdo triggeruje tam stačí přehodit dráty - což mi jednou vtipálci muzikanti udělali a jak píše Monika, šla mi z toho dost hlava kolem :lol:

ten krešrejd- já to moc nemusím, je to takový kočkopes, nemá to konkrétní zvuk,
ale proti gustu.......

Vtipálci... tyhle muzikantský fórky miluju....hlavně když se mě netýkají :D Když ale napálí mě, tak koušu, škrábu a jde mi pěna z pusy..... ale nakonec o tom to celý je a příště na ně zase políčím já :D :D

Jinak add KREŠREJD.... taky moc nemusím, stejně jak ty krešovité doprovody..... jen jsem kolegovi napsala že to je na trhu a že to je právě hlavně k tomu. Sama jsem měla crash/ride někdy před lety (přesně to byl medium crasride 18" od SABIAN B8) a stejně jsem to používala hlavně jako "méně znělý" crash v bigboši, nebo s dechnou jako ride :wink: Před asi 6-7mi lety to šlo z domu a jsem za to ráda. neoslovilo mě to tolik také :oops: :?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

zzbar píše: stolička Basix DT-410
Ahoj. Můžu se zeptat na tu stoličku? Spokojenost? S HW basix (i vyšších řad) mívám problém, že šrouby nejsou rozumně utáhnout a pak naopak povolit. Díky za nějaký info
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Stoličku mám z druhé ruky, ale byla jak nová. V podstatě hned, jak jsem ji pořídíl, jsem spodek vyztužil a dotáhl všechny šrouby. Preventivně. Mám sto kilo, takže stoličky si musím opečovávat :)
Jinak je stolička docela bytelná, zpracování vypadá dobře. A hlavně je pohodlná.
Nemůžu si stěžovat.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

zzbar píše:Stoličku mám z druhé ruky, ale byla jak nová. V podstatě hned, jak jsem ji pořídíl, jsem spodek vyztužil a dotáhl všechny šrouby. Preventivně. Mám sto kilo, takže stoličky si musím opečovávat :)
Jinak je stolička docela bytelná, zpracování vypadá dobře. A hlavně je pohodlná.
Nemůžu si stěžovat.
Super.. Díky za info... Já mám asi tak 65, tak bych se toho moc nebál :D
Navíc za těch 1320,- kolik stojí na kytarách stejně nic lepšího neseženu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

ošťa

Příspěvek od ošťa »

Já mám DT-400 a předpokládám, že rozdíl je jen v sedáku takže myslím můžu taky přidat názor - skvělá. Pohodlná, šroby je teda třeba utahovat pořádně (hlavně ten co je přímo na sedáku). Nic co by pak ale paličkama nešlo povolit :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

ošťa píše: šroby je teda třeba utahovat pořádně (hlavně ten co je přímo na sedáku). Nic co by pak ale paličkama nešlo povolit :)
Jo.. TO je přesně to co mi na HW basix vadí... Všichni to utahujou a povolujou paličkama, protože to jinak nejde a pak jsou trubky naprosto v háji. Každopádně co se tý stoličky týče, tak za ty peníze nic jiného stejně asi neseženu, tak ji pořídím

zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Asi mám dlouhé vedení... ale co jako utahujete paličkama :?:

a spousta No name...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

zzbar píše:Asi mám dlouhé vedení... ale co jako utahujete paličkama :?:
že křídlovou matku (nebo šroub či co na konkrétním zařízení je) chytneš mezi dvě paličky a máš tak mnohem větší páku

pehve

Příspěvek od pehve »

nezbytná to technika uz na hw amati :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ošťa píše:..... Pohodlná, šroby je teda třeba utahovat pořádně (hlavně ten co je přímo na sedáku). Nic co by pak ale paličkama nešlo povolit :)
Teď mi došlo, že vlastně na stoličce neutahuju ani jediný šroub!!!! :shock: :twisted: Jen jsem si poprvé zatáhla kličkou paměťovou objímku a ostatní šrouby neutahuju. Jen rozložím odehraju složím... :wink:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:Teď mi došlo, že vlastně na stoličce neutahuju ani jediný šroub!!!! :shock: :twisted: Jen jsem si poprvé zatáhla kličkou paměťovou objímku a ostatní šrouby neutahuju. Jen rozložím odehraju složím... :wink:
Štastná to žena :)
Moleek píše:
zzbar píše:Asi mám dlouhé vedení... ale co jako utahujete paličkama :?:
že křídlovou matku (nebo šroub či co na konkrétním zařízení je) chytneš mezi dvě paličky a máš tak mnohem větší páku
pehve píše:nezbytná to technika uz na hw amati :)
Hmmm... tak vidím, že mám velké mezery. Anebo síla zvyku z práce. Dotahuji zásadně rukou. Žádné páky. žádné trubky, žádné paličky. Jenom šrubováky, imbusy, klíče a prsty :wink:

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Hmmm... tak vidím, že mám velké mezery. Anebo síla zvyku z práce. Dotahuji zásadně rukou. Žádné páky. žádné trubky, žádné paličky. Jenom šrubováky, imbusy, klíče a prsty :wink:
Já tuhle fintu s utahováním křídlovek paličkama (nebo často i kombinačkama) znám ještě z dob Amaátek. Od tý doby jsem to nedělala a dělat nebudu. Na kvalitních stojanech je tohle nepotřebné... co hůř, NEŽÁDOUCÍ!! Každé takovéhle dotažení násilím zkracuje životnost celého spoje pro budoucí utažení!! Ale to my ze "staré školy" přece víme dobře :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“