Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

DR tite-fit 10 - málo hustý (thanks to Dark Axel :mrgreen:)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Ujio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ujio »

D'addario desítky, nvm jestli to má nějaký typy, každopádně hrajou dobře...;)
Jackson DXMG, VOX AD100VTH + VOX 412BK, Dunlop CryBaby Classic
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rasomaso píše:DR tite-fit 10 - málo hustý (thanks to Dark Axel :mrgreen:)
Já za nic nemůžu :D
ale jestli vyhovujou tak je to supr

Jen mi trochu vadí, že jediné kusovky co jsem zatím viděl prodávat byly Daddárka...ony mi vůbec nevyhovujou :?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Luky

Příspěvek od Luky »

hej to je mazec...ona je i na struny 3 roky záruka :lol: ...takže až mi rupne chci prachy zpátky :lol:
tom86

Příspěvek od tom86 »

Na struny je myslim jen 2 roky záruka.....ale to je jedno.....kámoš to zkoušel .......měl GHSka Zakk Wylde..........po tejdnu mu praskly tři struny (ale jeho vinou :lol: )..přišel do krámu (v Pardubkách) a řek že mu sami od sebe praskli a normálně mu dali nový :lol:
Luky

Příspěvek od Luky »

tom86 píše:Na struny je myslim jen 2 roky záruka.....ale to je jedno.....kámoš to zkoušel .......měl GHSka Zakk Wylde..........po tejdnu mu praskly tři struny (ale jeho vinou :lol: )..přišel do krámu (v Pardubkách) a řek že mu sami od sebe praskli a normálně mu dali nový :lol:
no looool do smrti už nebudu platit za struny :lol:
tom86

Příspěvek od tom86 »

já myslim že to byla jen blbá náhoda......spíš teda blbej prodavač:-)...ale jestli to pudeš zkusit tak pak dej vědět jak si dopad:-)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No momentálně mám ještě někdy od začátku léta DRka desítky a to E,A,G a H. Déčko mám kusovku, protože se mi z toho DR odmotal na druhym pražci žlutej drát, no a to tenký e to je dvanáctka z akustiky. :lol: Nemůže to nějak škodit když mám všechny desítky a tenký é 12? Jako docela se to rozlaďuje ale já ještě neměl čas zajít do hudebnin. :cry:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

rasomaso píše:No momentálně mám ještě někdy od začátku léta DRka desítky a to E,A,G a H. Déčko mám kusovku, protože se mi z toho DR odmotal na druhym pražci žlutej drát, no a to tenký e to je dvanáctka z akustiky. :lol: Nemůže to nějak škodit když mám všechny desítky a tenký é 12? Jako docela se to rozlaďuje ale já ještě neměl čas zajít do hudebnin. :cry:
Jasně že ne, hlavně si tam nenamotej zubní nit, až ti praskne i to tenké akustické é :lol:
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Jak tak sonduju, jaké si dávají lidi struny na Les Paula, narazil jsem na tento thread http://www.mylespaul.com/forums/gibson- ... gs-lp.html ve kterém rozhodně doporučují

Pure Nickel Wound - struny s čistě niklovým vinutím (ve skutečnosti ocelový drát s 8% niklovým galvanickým pokováním ovinutý okolo ocelového středu struny) konkrétně např.
Gibson vintage reissue pure nickle strings
Curt Mangan Fusion Matched pure nickel strings
DR Pure Blues strings

Kompromis: Nickel Plated Steel Wound - struny s poniklovaným vinutím (ve skutečnosti poniklovaný ocelový drát ovinutý okolo ocelového středu struny) - vydrží déle něž čistě niklové struny (které ve vlhkém podnebí po pár dnech umírají) a mají něco z jejich pěkného zvuku, např.
D'Addario XL Nickel Wound 10

Další pochvalované struny (nevím zda niklové nebo nickleplated):
Snake Oil Brand vintage nickel strings
Carl Martin 9 - levné ale hrajou slušně
Elixir Nanoweb coated strings 10 nebo 11
GHS Boomer Zakks Nice string, GHS Guitar Boomers Custom Light 9, GHS Burnished(pure nickel)
Blue Steel Dean Markley strings - podle některých příliš jasně/ostře znějící, ale jemu se líbí
EB 9, Ernie Ball super slinkeys, Ernie Ball Nickel wounds, Ernie Ball RPS 10, Ernie Ball Hybrid Slinkys, Ernie Ball Regular Slinkys
Gibson Pure Brite Wires 9 Gauge

Drobnosti:
Nejčastěji prý lidi s Les Paulama hrajou na devítky a desítky.

Struny s niklovým vinutím ("niklové") versus struny s poniklovaným vinutím ("poniklované"): niklové struny byly v šedesátých letech nahrazeny poniklovanými, které nabízeli jasnější, teplejší zvuk a více sustainu než niklové a také pro jejich lepší magnetické vlastnosti (http://www.newstrings.co.uk/guitar_string_tips.html). Přesto jsou niklové struny vyhledávány nadšenci pro jejich teplejší, více vintage sound než jaký mají struny poniklované (http://www.daddario.com/DADProducts.asp ... CLASS=AAEA). Tady si oba zdroje zřejmě odporují (teplejší zvuk).

Dodatečná otázka - že by na poli strun probíhala stejná bitva jako mezi lampovými a tranzistorovými aparáty? Lampové = niklové vinutí, tranzistorové = poniklované vinutí?

Trocha teorie nikoho nezabije
http://en.wikipedia.org/wiki/Strings_%28music%29 - pozn. Gibson se chlubí tím, že jeho struny pro el. kytary jsou navinuty okolo "hex" jádra.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rasomaso píše:No momentálně mám ještě někdy od začátku léta DRka desítky a to E,A,G a H. Déčko mám kusovku, protože se mi z toho DR odmotal na druhym pražci žlutej drát, no a to tenký e to je dvanáctka z akustiky. :lol: Nemůže to nějak škodit když mám všechny desítky a tenký é 12? Jako docela se to rozlaďuje ale já ještě neměl čas zajít do hudebnin. :cry:
tak to jsme n tom podobně :D mám tam 10ky hybridy DR a místo e 11ku z akustiky :D a stejné zdůvodnění, jako ty (plus ještě že nemám prachy nazbyt - blíží se vánoce)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Používám GHS,ale teď sem na zkoušku vzal DR a nevím no. . ty GHS mi sednou víc :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já dlouho používal Fendery a ted jsem s novou kytarou přesedlal na GHS Boomers a teda maximlní spokojenost... Jinak na akustiku táhnu Martiny, lepší jsem zatím nenašel...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Morss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morss »

Co byste navrhli pro začátečníka?(aby to moc nebolelo) :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nějaký .009... klidně i .010...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
impact

Příspěvek od impact »

Jojo, pokud máš strata nebo něco s delší menzurou, tak devítky. Pokud máš LP nebo něco s kratší menzurou, tak zkus desítky.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Na strata jsem natáhl Ernie ball 9 a zvuk parádní, ještě uvidím jak je to se životností. Dadárka jsou takové nemastné neslané
michalp

Příspěvek od michalp »

ja na svém LP pouzivam Ernie Ball Regular Slinky (10) a jsem s nima moc spokojen ... predtim jsem mel Ernie Ball Super Slinky (9) ale ty byly moc tenke... hodne mi drncely o prazce (na 12.prazci mam dohmat cca 2mm)
BaCH Les Paul Standart (R.M. Pickup AlNiCo II Neck + AlNiCo Custom)
Ernie Ball
Fender Frontman 15R
Boss GT-10
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Já hraju na D'Addario EXL110 a sou fakt v klidu můžu doporučit :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Hocisto

Příspěvek od Hocisto »

Tak já mám B-52 od Everly a jsem moc spokojen.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“